Hae
Big mamas home

9. luukku: Joululahjaideoita aikuisille

Nyt jaan muutamia joululahjaideoita aikuisille. Eli nyt, jos sinulla on lahjat vielä hankkimatta, tässä saattaa olla sinulle vinkki jos toinenkin. Tai sitten voit palata tähän tarvittaessa vuoden päästä. Tarkoituksenani on antaa mahdollisimman ajattomia ideoita. Joulusuklaat jätän listasta kuitenkin pois. Niitä tuskin tarvitsee mainita.

Tarkoitus on myös, että näitä lahjaideoita voi hyödyntää syntymäpäivinä, valmistujaisina, häissä ja muissa mahdollissa merkkipäivissä.

Minun ja lasten lahjakulttuuri on ollut vuodesta toiseen aika maltillinen. Olen pyrkinyt omalta osaltani kontrolloimaan pakettien määrää, erityisesti lasten osalta. Puolisoltani pyysin tänä vuonna jotain muuta, kuin koronaa. En mielelläni ottaisi uusintaa viime joulusta. Minun lahjani hänelle on tänä vuonna elämys. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa, koska minulla on tänä vuonna mahdollista antaa hänelle tällainen ihana lahja. Häneltä tiedän saavani sellaisia juttuja, joita olen toivonut pitkään.

Lapset saavat tänä vuona todennäköisesti tavallista enemmän lahjoja. Uudet bonusperheenjäsenet ovat innoissaan lapsistani ja mopo on karannut käsistä. Mutta sen minä sallin tänä vuonna. Olen napakampi ensi vuonna.

Lahjaksi aikaa ja apua

Puhun todennäköisesti jokaisen lapsiperheen suulla tässä asiassa. Lapsiperheessä, ruuhkavuosien keskellä aika on monesti kortilla. Joten lahjaksi tarjottua apua ja aikaa ei varmasti käännytetä ovella takaisin. Ja tämä voi olla oikeastaan millaista tahansa. Siivousapua, treffiaikaa vanhemmille, lastenhoitoapua, vauvanhoitoapua, että äiti voi käydä suihkussa tai nukkua, pihanhoitoapua, mikä vain tuntuu tarpeelliselta sille sinun läheisellesi.

Astiat

Minusta astiat ovat ehdottomasti yksiä parhaimpia lahjoja mitä voi saada. Ne tulevat käyttöön ja ovat mieluisia. Itse kerään Iittalan ja Arabian sarjoja, joten otan niitä myös äärimmäisen mielelläni vastaan. Kauniita astiasarjoja on toki myös muillakin valmistajilla, kuten esimerkiksi Pentikillä, jolta esimerkiksi oma äitini kerää erästä sarjaa. Toki helpottaa, jos tiedät entuudestaan läheisesi keräävän jotain.

Metsäravintola Nielu

Ruoka- ja juomalahjat

Ruokalahjat ovat erinomainen lahja esimerkiksi ihmiselle, jota ei tunne kovin hyvin. Ne ovat myös äärimmäisen helppoja DIY-lahjoja. Joulukalenteristani löytyy muun muassa glögisiirapin resepti, joka sopisi niin ikään ruokalahjaksi. Sen kylkeen on helppo yhdistää jotain muuta sesongin mukaista herkkua.

Metsäravintola Nielu

Elämykset

Tämä voi olla oikeastaan mitä vain. Illallinen tai uusi kokemus, yksin, yhdessä tai peräti porukalla. Se voi hyvin olla ihan vain yhteinen reissu elokuviin. Yksi tällainen, mieletön elämys, jonka olen itse kokenut oli yö Hilltop Forest resortissa. Itselleni se oli paljon enemmän, kuin pelkkä hotelliyö. Mutta pienempikin elämys riittää lahjaksi. Ruoka- ja ravintolalahjakortit ovat myös erinomainen vaihtoehto.

Museokortti

Museokortti on mielestäni nerokas keksintö. Rakastan museoissa käymistä ja niin rakastavat lapsenikin. Meillä on suunnitteilla taas retki luonnontieteelliseen museoon, joka on ehdottomasti lempi museoitamme. Jos on innokas museoissa kävijä, museokortilla voi säästää pitkän pennin. Ja mikä parasta, se käy ihan ympäri Suomen.Hotelli Onni - BMH - Big mamas home by Jenni

Staycation

Staycation on ihana tapa hemmotella läheistään. Kukaan tuskin kieltäytyy yöstä hotellissa. Lyhytkin irtautuminen arjesta, sekä tutusta ympäristöstä tekee ihmeitä. Tämä on erityisen ihana lahja puolisolle ja aina voi lähteä vähän pidemmälle, kuin ihan niille omille kotinurkille. Itse suosittelen aina esimerkiksi tunnelmallista Porvoota.

Palvelut

Jos sinulla ei ole aikaa antaa läheisellesi omaa aikaasi, niin esimerkiksi siivouspalvelun ostaminen saattaa helpottaa läheisesi taakkaa merkittävästi. Esimerkiksi ikkunoiden pesun tai joulusiivouksen tarjoaminen saattaa pelastaa tuttavasi joulun.

Viikon parhaat - Sita Salminen kalenteri 2021 - 2022 - BMH - Big mamas home by Jenni

Kalenteri

Vuoden vaihteessa moni päivittää kalentereitaan, joten mikä kivempi lahja kuin kaunis monikäyttöinen kalenteri. Itse olen ostanut nyt useaan kertaan peräkkäin Sita Salmisen kalenterin. Myös Annika Välimäellä ja Cozylla on kauniita kalentereita. Perheelliselle lahja voi olla hyvin esimerkiksi perhekalenteri seinälle. Meille sellainen tulisi todella tarpeeseen ja todennäköisesti sellainen hankitaankin tulevalle vuodelle. Helpottaa arjen suunnttelua, kun kaiken saa selkeästi esille yhteen paikkaan.

Cisu Li:n siniset korvakorut saatu*

 

Kotimainen kaunis, monivuotinen asuste

Omassa tapauksessani tämä olisi ehdottomasti korvakorut, mutta Suomessa valmistetaan paljon muitakin ihania tuotteita laukuista pipoihin, hattuihin ja muihin asusteisiin. Oma tapani tukea kotimaista designia ja käsityötä on nimenomaan asusteiden ostaminen, samalla kun odotan, että pluskoon valikoimat laajenevat.

 

Kommentoikaa alle, jos teidän mieleenne tulee joku lahja, joka ei vielä ole tällä listalla. Olisi ihanaa kuulla, mitä te olette antaneet läheisillenne.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

8. luukku: Meidän joulunajan perinteet

6. luukku: Lahjaideat kouluikäiselle lapselle

5. luukku: Tunnelmaa kotiin Smiling Designilta

4. luukku: Jouluiset poro cookiet

3. luukku: Menneitä jouluja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *