Hae
Big mamas home

Miten toivuin koronasta

Sairastin koronan joulun jälkeen. Tiedän altistuneeni positiiviselle ihmiselle kolmen päivän ajan, joten olisi ollut ihme, mikäli olisin selvinnyt ilman tartuntaa. Oireeni alkoivat viimeisestä altistuspäivästä seuraavana päivänä. Aamulla oireet olivat aika viattoman oloiset. Yskin, minulla oli kurkku aavistuksen kipeä ja olo oli väsynyt. Mikä saattoi toki johtua myös siitä, että oli aikainen aamu, kun ilmoitin töihin että haluan käydä varmuuden vuoksi testissä.

Ei mennyt kuin pari tuntia, kun oireeni pahenivat. Väsymys ja voimattomuus olivat ensimmäiset, jotka huomasin. Nukahdin kunnon yöunien jälkeen monen tunnin päikkäreille, joiden jälkeen olo oli entistä karmeampi. Päätä särki ja lihakset tuntuivat aroilta. Mittasin myös kuumeen, joka oli siinä vaiheessa melkein 39 astetta. Tässä vaiheessa aloin epäilemään toden teolla koronaa. Hyvin pian tämän jälkeen sain myös kuulla, että treffiseuralaiseni aiemmilta päiviltä oli tehnyt positiivisen kotitestin. Tilanne alkoi olla aika varma.

Korona oireet - BMH - Big mamas home by Jenni

Olin neljä päivää joko todella kipeä tai vähän parempi. Olo aaltoili melkoisesti ja voin sanoa, että kyse ei todellakaan ollut mistään pikku flunssasta. Pahimmissa oloissa jouduin konttaamaan vessaan, koska olisin pyörtynyt matakalla. Selvisin kuitenkin, kun lähinnä makasin sängyn pohjalla sen neljä päivää. Näiden oireiden lisäksi minulla oli vielä useita sydämentykytyksiä.

Sen jälkeen olo ja oireet alkoi helpottaa. Pahimmat oireet helpottuivat aika nopeasti, mutta heikotus, tykytykset, huimaus, hengästyminen ja väsymys jäivät. Ja ne pysyivät pitkään. Eristyksen loppupuolella uskalsin käydä varovasti lyhyillä lenkeillä, jotka meinasivat ottaa nekin kunnon päälle. Mielessä pyöri välillä se, kun töissä joku kertoi ensihoitajien kärränneen pökertyneitä tartunnan saaneita lenkkipoluilta ambulanssilla, kun oli lähdetty liian aikaisin lenkille. Selvisin lenkeistä kuitenkin kunnialla, mutta olin niiden jälkeen aivan poikki.

Nyt koronatartunnasta on kulunut vähän vajaa kuukausi ja kaikki muut oireet ovat helpottaneet, paitsi väsymys. Tarvitsen yöllä enemmän unta kuin ennen ja väsyn nopeammin. Se tekee arjesta selkeästi raskaampaa, mutta toistaiseksi en ole tarvinnut enempää sairaslomaa, mikä on positiivista.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Arki eristyksen jälkeen

Terveisiä koronaeristyksestä

Uusi vuosi eristyksessä

Lyhythinainen neule

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *