Hae
Big mamas home

Vauvan ristiäiset ja kastejuhla

POSTAUKSESSA NÄKYY SAATUJA TUOTTEITA.*

 

Vietimme viikonloppuna nuorimmaisen ristiäisiä perheen ja ystävien kesken. Meillä oli aivan ihana ja lämminhenkinen juhla läheistemme kanssa. Tilat joissa juhlaa vietimme olivat myös aivan ihanat. Olimme varanneet Puotilan kappelin kasteeseen ja juhlaa varten puolestaan kappelin yhteydessä olevan juhlatilan. Puotilan kappeli on mitä kaunein kappeli. Olisin itseasiassa halunnut viettää jo keskimmäiseni kastejuhlaa näissä tiloissa, mutta asuimme silloin toisella alueella. Olin onnellinen, kun toiveeni toteutui nyt.

Olen aina pitänyt kastejuhlat kirkon tiloissa. Seurakunnan jäsenille tilat ovat yleensä esimerkiksi kasteen yhteydessä ilmaiset. Tällainen porukka vieraita ei olisi kyllä millään mahtunut yhtäaikaa meidän kotiin mukavasti.

Juhlasali oli melko koruton ja pieni. Meidän vieraslista oli aika tarkka, jotta mahduttaisiin tilaan, mutta kaikki tärkeimmät mahtuivat onneksi mukaan. Me toimme paikan päälle kukat, tuikkukippoja ja omia tarjoiluastioita. Pöytäliinat ja kahviastiasto löytyi juhlapaikalta. Tarjoiluastioitakin oli jonkin verran, mutta haluttiin pelata niiden suhteen varman päälle.

Kukat on saatu PR-lahjana Juhlakukat.fi yritykseltä. Palaan näihin vielä myöhemmin paremmin. Pienen päivänsankarin nahkaiset asusteet on myös saatu osana Instagram yhteistyötä.

Tarjoilut

Juhlien tarjoilut olivat yhteistyön tulos. Olin ulkoistanut osan tarjoiluista läheisille. Juhlapöydästä löytyi ruokaisaa pastasalaattia, voilepäikakku, coctailpiirakoita ja munavoita, sekä viinirypäleitä ja lihapullia lapsille. Makeissa oli täytekakku, juustokakku, cake popseja ja marenkeja. Kumppanini oli väsännyt meille myös kivan moctailboolin. Olen tyytyväinen tarjoiluihin ja kannatti pyytää apua edes osassa. Omat leipomukset onnistuivat. Mitä nyt täytekakun kreemin koostumus ei ollut paras mahdollinen, mutta se oli oikeastaan ainoa vika.

Sen jälkeen, kun ollaan puolison kanssa alettu pitämään yhdessä juhlia, olen joka kerta pyytänyt häneltä jonkinlaista boolia. Ja aina hän on sellaisen suunnitellut. Joka kerta se on ollut myös alkoholiton, jolloin se sopii aivan kaikille. Tämä on ollut minusta aivan ihanaa. Juhlaan suunniteltu juoma on viimeistellyt muun tarjoilun.

Meidän juhliin saapui monia läheisiä ihmisiä. Niin perheenjäseniä, kuin myös läheisiä ystäviä. Vauva sai aivan ihanat kummit, joista jokainen on varmasti sellainen turvallinen ystävä meidän lapselle.

Kastetilaisuus oli todella kaunis. Minä pidättelin kyyneliä koko tilaisuuden ajan. Varsinkin kun molemmilla isommilla lapsilla oli oma tehtävänsä tilaisuudessa, mikä oli aivan äärimmäisen liikuttavaa. Meidän vauvalla on aivan huikeat, välittävät isosisarukset. Olen lopulta todella onnellinen siitä, että asiat ovat menneet tällä tavalla. Minulla oli nuorempana mielessäni hyvin tarkka kaava siitä, miten asioiden kuuluisi mennä. Yritin myös itse noudattaa tätä kaavaa valmiina uhraamaan sen eteen jopa oman hyvinvointini. Aikamoisen koulun sain käydä, ennen tätä pistettä. Nyt olen todella onnellinen siitä, että asiat eivät menneet sen kaavan mukaan, jota olin suunnitellut.

Lahjat

Vauva sai myös aivan ihania lahjoja. Ensimmäiseksi haluan mainita vauvan omat Muumi-astiat, joihin kuuluu lautanen, kulho ja muki. Äidilläni on nimittäin ollut tapana ostaa jokaiselle lapsenlapselle oma setti. Vanhemmat lapseni ovat saaneet Pikku Myy ja Niiskuneiti-setit. Tämä perheen pienimmäinen sai vuorostaan vihreän Muumipeikko-setin.

Olimme tehneet nettiin lahjalistan, jonka jaoimme ja sanoimme, että tätä saa käyttää, jos siltä tuntuu. Pakko ei ole, mutta saa. Ja osa olikin hyödyntänyt tätä listaa. Listalla oli muun muassa Kaikon kaksi bodya, jotka oli vauvalle sitten ostettu. Sen lisäksi vauva sai siskojensa tapaan Design Lettersin mukin ja kummilusikan. Hän sai myös kauniin Birth Poster julisteen, josta saimme idean teettää samanlaiset myös noista isommista lapsista. Yksi lahja oli Maaret Kallion suloinen Välillä olet varpuseni kirja, jota minä olen lukenut jo vedet silmissä. Kirjan kaverina tuli myös supersankari kylpyankka hänen nimeensä sopien.

Olen niin kiitollinen tästä päivästä, että ei tosikaan. Olen todella onnekas. Meidän juhla oli täynnä rakkautta ja muistelen tätä varmasti pitkään.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Ristiäiset lähestyy

Lasten synttärit

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Yhteiset baby shower-juhlat

5 kommenttia

  1. Sini kirjoitti:

    Heii, näkyykö vauvan toiset nimet tarkoituksella tuossa julisteessa? Ei siis pahalla jos näkyy, mietin vaan että jos ei ole tarkoitettu kun jossain vaiheessa kirjoitit ettei nimeä paljasteta 🙂

  2. Suvi kirjoitti:

    Ihanat ristiäiskuvat ♡

    arkisiahelmia.blogspot.com

  3. Suvi kirjoitti:

    Kävin aikaisemmin tänään jättämässä kommentin postaukseen joka on ilmeisesti kadonnut johonkin avaruuteen (??) – kuvat ja vauva ihania 🙂

    https://arkisiahelmia.blogspot.com/

  4. Suvi kirjoitti:

    No nyt aikaisempi kommentti näkyykin tuossa yläpuolella 🙂

  5. Veera kirjoitti:

    Moi! Montako vierasta teillä oli tuolla tilassa? Ollaan varattu tila omiin ristiäisiin ja vielä mietitään vieraslistaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *