Hae
Big mamas home

Vauva 2 kk – Jutteleva ja nyrkkejään syövä vauva

Meidän vauva on täyttänyt nyt kaksi kuukautta. Meillä ei siis ole enää vastasyntynyttä. Meillä on vauva, joka kehittyy ja oppii koko ajan uutta.

Nyt voin oikeasti sanoa, että sellainen tietty ensimmäisten kuukausien uudelleen opettelu ja totuttelu on jäänyt taakse. Vaikka olen ollut alusta asti aika varmaotteinen vauvan kanssa, huomasin myös miten joitain juttuja piti oikeasti palautella takaisin mieleen. Ja totta kai, meidän perheeseen tuli kokonaan uusi tyyppi. Koko porukka on hakenut omaa paikaansa uudelleen, mikä toi niihin ensimmäisiin viikkoihin oman jännityksensä. Nyt se ensimmäinen kaaos on alkanut helpottaa, vaikka tutustuminen ja ihmissuhteiden luominen tähän uuteen tyyppiin jatkuu edelleen.

Vauva 2 kk ikäisenä

  • Painaa 5,3 kiloa ja on 60 senttiä pitkä.
  • Käyttää 56-62 cm vaatteita.
  • Osaa viedä nyrkit suuhun.
  • Yöheräilyissä on ollut vaihtelua 1-10 herätyksen välillä.
  • Päiväunet sujuvat parhaiten vaunuissa tai kantorepussa.
  • Viihtyy jo jonkin aikaa sitterissä. Sitterin lelukaaren keksi-naama kiinnostaa.
  • Kääntyy selältä kyljelleen.
  • Viihtyy leikkimatolla parhaiten, jos joku on hänelle seurana.
  • Hän juttelee paljon erilaisilla äänenpainoilla.

 

Päivät vauvan kanssa vaihtelevat tosi paljon. On niitä päiviä, jotka menevät aivan silmän räpäyksessä ja vastavuoroisesti on niitä päiviä, jotka ovat pitkiä kuin nälkävuodet. Tämä riippuu paljon omasta vireystilasta ja siitä, millaista ohjelmaa meillä on päiväksi. Siinä vaiheessa, kun yöheräämisiä on takana se kymmenen, päivä saa lähtökohtaisesti vähän tahmeat puitteet. Niinä viikkoina, kun isotkin ovat kotona, päivät menevät yleensä nopeasti. Silloin pitää yleensä tehdä mielellään kolmea asiaa samaan aikaan eri lasten kanssa. Mutta tähän alkaa itseasiassa jo tottua.

Pääasiassa vauva-arki on vain aivan ihanaa. Tämä on jotain sellaista, jota olen odottanut vuosia ja nyt olen sen saanut. Puhuin juuri Iinan kanssa siitä, että vaikka kaikkein synkimmillä hetkillä sitä toivoisi valinneensa toisin, niin silloin mulla ei olisi tätä kaikkea. En olisi todennäköisesti saanut näitä kolmea lasta ja tätä elämää, jossa olen aivan äärimmäisen onnellinen. <3 Mietin paljon sitä, että tämä vauva on juuri se tyyppi, joka mylläsi vatsassani ja potki kylkiluitani kuukausia. Nyt tiedän hänestä jo paljon enemmän, kuin ne potkujen rytmit.

Kaksikielinen vauva

Kerroin hetki sitten Katrille siitä, kun vauva itkee oikein kovasti, huuto kuulostaa ”nej, nej, nej.” Yleensä näin käy silloin, kun minä olen vessassa. Hymistiin, että olen saanut ruotsinkielisen lapsen. Tämä on mielestäni suloinen, pieni yksityiskohta, jota todennäköisesti tulen kertomaan lapselleni myöhemmin. Esikoiselleni kerron sitä, miten häneltä pääsi vauvana aivastuksen jälkeen sellainen maailman suloisin ääni.

Meidän vauva ääntelee muutenkin paljon. Hän höpöttelee paljon omia juttujaan erilaisilla äänenpainoilla. Tämä alkaa yleensä jo aamusta, kun hän tuijottaa minua sängyssä leveä hymy huulillaan ja kujertaa niitä omia juttujaan. En toki tiedä vielä, mitä asiaa hänellä on, mutta paljon sitä on.

Vauvalla on selkeästi myös tunteita. Hän on iloinen, innostunut, loukkaantunut, pelästynyt, turhautunut ja tyytyväinen. Tämä on niin ihmeellistä. Miten joku noin pieni ja uusi ihminen voi ihan selkeästi tuntea jo liudan erilaisia tunteita ja tuntemuksia. Vaikuttaisi siltä, että meillä on sellainen perus positiivinen tyyppi. Turhista ei valiteta, mutta sanotaan kyllä, kun valittamisen aihetta on. Pääasiassa valituksen aiheet ovat olleet nälkä, märkä vaippa ja se, kun äiti on kolmea senttiä kauempana.

Ja se mikä hänessä kaikkein eniten hämmästyttää, niin meillä on tässä ihan vauvan näköinen vauva. Tiedättekö mitä tarkoitan? Vastasyntynyt on ihan eri näköinen, kuin kaksikuinen tyyppi. Meidän vauva on kasvanut syntymästään melkein kaksi kiloa ja melkein kymmenen senttiä ja sen kyllä myös näkee. Ilmeet ja eleet ovat myös erilaisia kuin vastasyntyneellä, vaikka hän kukkui jo muutaman päivän ikäisenä hereillä monta tuntia päivässä.

Halusin laittaa tähän loppuun vielä vertailun vuoksi kuvat kahden kuukauden ikäisestä, kuukauden ikäisestä ja vastasyntyneestä vauvasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä on hyvä jatkaa hänen kanssaan. En malta odottaa, että näen millainen tyyppi hänestä kasvaa. Kun isommat lapset ovat selkeästi vanhempia ja tiedän millaista on olla isompien lapsien vanhempi, niin sitäkin aikaa odottaa eri tavalla. Toki nyt nautitaan näistä ainutlaatuisista ensimmäisistä kuukausista.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Vauva 6 viikkoa

Kolmas lapsi – Kolmatta kertaa äiti

Vauva 1 kk

Vauva kaksi viikkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *