Hae
Big mamas home

Meidän parveke ja mitä kuuluu parvekekasvimaalle

Meidän pieni parveke on yksiä tämän kodin parhaista paikoista. Se on meidän kesäkeidas ja pieni paratiisi. Mulle se tuottaa ihan valtavasti iloa, kun saan touhuta kukkien ja muiden kasvien kanssa. Tänä kesänä muun muassa mun sitruspuu, on ottanut huiman kasvupyrähdyksen, käytännössä joka suuntaan. Ulkonaolo on tehnyt sille selkeästi hyvää. Se saakin olla ulkona niin kaun, kun vain tarkenee.

Kesä - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni

parveke

Meidän parveke ei ole kaikkein pienimmästä päästä. Kaiketi se on sellainen keskikokoinen. Mutta edellisen 30 neliön terassin jälkeen se on pieni, mutta meille juuri sopiva. Edellinen iso, kattoterassi tuntui aivan mahdottoman isolta. Tällainen pieni parveke sopii minulle henkilökohtaiseti paljon, paljon paremmin. Sinne mahtuu juuri täydellisesti sohva ja ehkä ensi kesänä myös pieni pöytä ja pari tuolia. Toistaiseksi sohva on riittänyt paremmin, kuin hyvin. Lisäksi muutama parvekekasvi riittää tuomaan tilaan kodikkuutta.

Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Kesä - BMH - Big mamas home by Jenni

Minut on löytänyt parvekkeelta istumassa aina hyvällä säällä. Helteillä istuin siellä iltamyöhään kirjoittamassa ja nauttimassa hiljalleen viilenevästä illasta. Vähän viileämmillä säillä olen istunut siellä neuleen ja peiton kanssa. Ja joka päivä olen puuhastellut siellä jotakin. Jos ei muuta niin nyppinyt sitten miljoonakelloista kuihtuneita kukkia.

Selkeästi se äidin viherpeukalo on siirynyt ainakin asteen verran myös minulle.

Parvekeviljely - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Parvekeviljely - BMH - Big mamas home by Jenni Parveketomaatti - BMH - Big mamas home by Jenni Ämpäriperunat - BMH - Big mamas home by Jenni

Meidän pieni kasvimaa

Mitäpä kuuluu sitten meidän viljelyksille? Yritit rehottaa. Ne on kaikki kaupasta ostettuja, jotka olen tuupannut ulos aurinkoon kasvamaan lisää. Sieltä on kiva sitten napsia ruuanlaittoon mitä tarvitsee.

Tomaatit, jotka kasvatin yhdestä kokonaisesta miniluumutomaatista, kasvavat rehottaen, mistä olen äärimmäisen ylpeä. Olin vähän myöhässä liikkeellä niiden kanssa, joten vähän jännittää saadaanko me satoa. Mutta hyvältä näyttää, sillä tässä vaiheessa tomaatti puskee kukkaa joka kohdasta, joten saa nähdä. Saadaanko me pian nauttia omia tomaatteja.

Peruna puskee ainakin ahkerasti vartta ämpärissään. Lisäsin siihen tovi sitten multaa. Niiden kanssa olin kyllä liikkeellä ihan todella myöhään, joten mitään isoa satoa en odota. Hyvä jos saadaan muutama pottu kattilaan asti. Ensi keväänä sittien uusin eväin. Sen verran olen kuitenkin saanut onnistumisen kokemuksia, että ensi keväänä valmistaudun tähän paljon paremmin ja hyvissä ajoin. Ensi keväänä voisin istuttaa myös omia kukkia. Mietin miten daaliat viihtyvät ruukussa…

Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Kerrostalon parveke - BMH - Big mamas home by Jenni Kesä - BMH - Big mamas home by Jenni Pieni parveke - BMH - Big mamas home by Jenni

En ostanut tänä vuonna parvekkeelle mitään uutta. Sohva on viime vuodelta. Musta tarjotinpöytä on sisältä, samoin kukkapöytä. Tekstiilit on myös sisältä ulos kannettuja. Kesäpesä on siis rakennettu tänä vuonna nollabudjetilla. Ensi vuonna hankin ehkä sen pienen pöytäryhmän, että parvekkeesta saisi nautittua entistä enemmän.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Katkeran kodinhoitajan tilitykset eli kuinka päätin hankkia robotti-imurin

Köyhän naisen ikkunalauta

Mjuk. – Helppo tapa myydä huonekalusi

Syksyinen olohuone

Keittiön sisustus viimein valmis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.