Hae
Big mamas home

Kolmen suklaan kakku

Jenni leivonta corner jatkuu! Seuraavaksi jaan teille sellaisen reseptin, johon ihastuin aikanaan omissa rippijuhlissani. Olen kertonut, että äitini on ollut varsinainen pullan tuoksuinen kotiäiti ja olen saanut lapsuudessani nauttia monen moista paakelsia. Minun rippijuhlieni tarjoilut olivat alusta loppuun äitini käsialaa.

Vaikka minustakin on näin kolmekymppisenä muotoutunut varsinainen jauhopeukalo, olen valmis oikomaan huomattavasti enemmän kuin äitini. Tässä kakussa en kuitenkaan ole oikonut. Tämä on herkullinen. Toisaalta, mitä muuta voi odottaa kakulta jossa on kolmea suklaata.

Olen leiponut tätä monta kertaa ja tämä on oikeasti helpompi, kuin voisi ehkä kuvitella. Tärkeintä on antaa kerrosten hyytyä rauhassa välissä, jotta kerrokset eivät mene sekaisin.

Koristelu on vapaaehtoista, mutta jaan tässä ohjeet myös pursotuksiin.

 

Kolmen suklaan kakku

(14 henkeä)

 

Pohja
  • 200 g Domino-keksejä
  • 50 g voita

 

Vaniljavaahto
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 500 g paksua vaniljakastiketta

 

Tumma suklaa kerros
  • Hieman vajaa 1/3 vaniljavaahdosta
  • 175 g tummaa suklaata

 

Maitosuklaa kerros
  • 1/3 vaniljavaahdosta
  • 2 liivatelehteä
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 rkl vettä

 

Valkosuklaa kerros
  • 1/3 vaniljavaahdosta
  • 2 liivatelehteä
  • 110 g valkosuklaata
  • 2 rkl vettä

 

Koristelu
  • 4 dl vispikermaa
  • 25 g tummaa suklaata
  • 50 g maitosuklaata
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

 

Pohja
  1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksijauhe ja voi keskenään.
  3. Levitä keksi-voi seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
Vaniljavaahto
  1. Mittaa kulhoon vispikerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon vaniljakastike.
  3. Jaa vaahto kolmeen osaan niin, että yksi osa on kahta muuta hieman pienempi.
Tumma suklaa kerros
  1. Sulata tumma suklaa mikrossa noin 10 sekuntin erissä ja sekoita suklaata välissä, jotta se ei kärähdä.
  2. Sekoita sulanut suklaa pienimpään vaniljavaahtokolmannekseen. Suklaa hyydyttää seoksen, joten lisää se pohjan päälle ja laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
Maitosuklaa kerros
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sulata maitosuklaa mikrossa ja lisää se vaniljavaahtokolmanneksen joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista liika vesi ja lisää ne kiehuvan veden joukkoon. Sekoita hyvin.
  4. Sekoita liivatelehti maitosuklaavaahtoon ohueana nauhana.
  5. Kaada seos vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle ja laita se hyytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Valkosuklaa kerros
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään vereen.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita se vaniljavaahtokolmanneksen joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuvan veden joukkoon. Sekoita hyvin.
  4. Sekoita liivatelehtiseos valkosuklaavaahtoon ohuena nauhana.
  5. Kaada seos vuokaan. Laita kakku hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta ei haittaa jos se on jääkaapissa yön yli.
Kuorrutukset
  1. Vatkaa kerma. Ota siitä erilleen noin 1/3.
  2. Lisää 2/3 vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
  3. Sulata suklaat yhteen. Lisää sula suklaa 1/3 kermavaahdon sekaan.
  4. Koristele kakku pursotuksin. Tyyli on vapaa.

 

Tämä kakku sulaa suussa, joten suosittelen kokeilemaan. Ja kerro jos kokeilit!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Ihanat Geisha-browniet

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Perinteinen mustikkapiirakka – Helppo ja nopea resepti

Herkullinen pavlova

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *