Hae
Big mamas home

Kaikon kesäalesta vaatteita vauvalle

Olen tänä kesänä ihastunut aivan totaallisesti kotimaisen Kaikon vaatteisiin. Kaiko on ennestään tuttu brändi. Olen seurannut kotimaisen muodin tekijöitä jo vuosien ajan. Nyt brändi on alkanut tuntumaan pikku hiljaa enemmän omalta. En tosin tajua, miten olen lämmennyt vasta nyt, kun katsoo millaisia kukkamekkoja heillä on kauppa täynnä. Siis toinen toistaan upeampia.

Kaikon arvot sopivat yhteen myös omieni kanssa ja tämä on osa sitä omien ostotottumuksien tarkastelua. Jos jätän neljä edullista, pikamuotimekkoa ostamatta, saan yhden kauniin, eettisen mekon, joka tuo iloa monella tasolla. Varsinkin, kun en edes tarvitse sitä neljää mekkoa. Olen monta kertaa ajatellut, että minulla ei ole varaa niihin arvokkaampiin vaatteisiin. Mutta samaan aikaan ostan lähes samalla rahalla kasan huonolaatuisempia vaatteita pikamuotiliikkeestä, vaikka en niitä oikeastaan edes tarvitsisi. Sen sijaan, jättämällä ne alerytkyt ostamatta, voin aika äkkiä panostaa niihin parempiin ja eettisempiin vaatteisiin.

Näiden omien tapojen tarkastelu ja muuttaminen ei ole helppoa. Enkä ihan täysin usko sellaiseen kertarysäyksellä tehtyyn muutokseen. Mutta uskon siihen, että askel askeleelta, omissa tottumuksissaan ja tavoissaan on mahdollista tehdä se muutos. Ja tästä asiasta puhuminen on osa sitä omaa ajatustyötäni, jota käyn läpi.

Vaatteita vauvalle

Mutta minun ei pitänyt puhua tästä omien ostotapojen muokkaamisesta, vaan näyttää mitä olen löytänyt meidän pienimmäiselle. Vauvan vaatteet ovat isolta osin second handia, jonkin verran niitä ketjuliikkeitä ja myös jonkin verran kotimaista tekoa. Kaikolla on naistenvaatteiden lisäksi myös lastenvaatteita. Kesäalesta bongasin pari pientä juttua meidän vauvalle tulevaksi syksyksi. Molemmat vaatteet olivat sellaisia, joita olin silmäillyt Kaikon sivuilta jo useamman kuukauden. Eli mistään heräteostoksesta ei ollut kyse. Legginssejä itseasiassa hypistelin ensimmäisen kerran kevään lapsimessuilla.

Nämä vaatteet ovat molemmat 62 senttisiä, eli menevät pienelle todennäköisesti tänä syksynä. Nuo valkoiset, joutsenkuvioiset legginssit ovat aivan super kauniit. Ihan vähän jäi mietityttämään, olisiko pitänyt ostaa niiden kaveriksi saman kuosin body, mutta toistaiseksi se on saanut jäädä. Legginssien ribbikangas on todella miellyttävän tuntuinen omissa käsissä ja varmasti myös vauvan ihoa vasten. En malta odottaa, että nämä pääsevät käyttöön.

Toinen ostos oli tuo kaunis, vaaleansininen haalari. Nämä kevyen collegehaalarit ovat tosi kivoja vaatteita vauvalle. Tämä menee sellaisenaan tai lisäkerroksena ulkohaalarin alla syksyllä. Kangas oli todella pehmeän ja miellyttävän tuntuinen. Kuosi on super söpö ja vaaleansininen väri on myös todella kaunis.

Nämä olivat itseasiassa ensimmäiset uutena ostetut lasten merkkivaatteet. Olen kerännyt merkkivaatteita lapsille pääasiassa kirppareilta, mutta nyt halusin ihan ehdottomasti tukea kotimaista brändiä suoraan tänä vaikeana aikana. Moni kotimainen brändi on joutunut lopettamaan viimeisten vuosien aikana. Mikä on ihan älyttömän surullista. Joten tuetaan mahdollisuuksien mukaan sitä kotimaista työtä. Joutsen-kuosin legginssejä ja bodyja löytyy muuten edelleen Kaikon verkkokaupasta, jos ihastuitte niihin.

Onko Kaiko sulle entuudestaan tuttu brändi? Entä mitä ajattelet omasta kulutuksestasi?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Tuleva arki kolmen lapsen kanssa

Mitä sain ostettua äitiysavustuksen 170 eurolla

Meidän viikonloppu

Meidän kodin sisustussuunnitelmat

Tarkoittaako toive sukupuolesta myös toiveita lapsen käytösmallista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *