Hae
Big mamas home

Normaali ero

Sain aiemmin palautetta siitä, että ihannoin eroa. En mene kyseiseen palautteeseen sen enempää, mutta halusin kuitenkin hieman purkaa ajatuksiani tästä. Itse en koe varsinaisesti ihannoivani eroa. Mutta eroaminen pitäisi ehdottomasti normalisoida. Minusta nykypäivänäkin eletään vielä liiaksi siinä “kunnes kuolema meidät erottaa”-kuplassa, koska henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä miksi pitää pysyä väkisin yhdessä, jos homma ei vain yksinkertaisesti toimi. Siinä kärsivät syyttä suotta kaikki, vanhemmista lapsiin ja muuhun lähipiiriin. Henkilökohtaisesti muistan sellaisenkin ajan, kun ystävät miettivät haluavatko he kutsua minua ja kumppaniani illanviettoihinsa riitelemään. Huono suhde peilaa helposti ulkopuolellekin.

Big mamas home by Jenni S. Normaali ero

Erolla on edelleen todella negatiivinen leima, vaikka me eletään 2020-lukua. Parisuhteet alkavat moninaistua ja enää yksiavioinen heterosuhde ole se ainoa vaihtoehto. Suhteita on juuri niin monenlaisia, kun on pariskuntia. Ja tänä aikana ero ja parisuhteen päättyminen on edelleen epäonnistumisen ja häpeän aihe. Miksi ihmeessä? Kukaan ei päädy eroon kevyin perustein. Se on yleensä se ikävän tilanteen viimeinen vaihtoehto. Näin ollen ero on aina hyvä asia. Toki suhteen päättyminen on aina surullista. Se muuttaa aina vähintään kahden ihmisen elämän pysyvästi.

Big mamas home by Jenni S. Normaali ero

Omaan ajattelumalliini vaikuttaa varmasti se, että omat vanhempani ovat eronneet ja myös osa isovanhemmistani erosivat. Ja nyt minä olen myös eronnut. Meidän perheessä ero on ollut siis täysin normaali asia. Ja sekä vanhempieni, että isovanhempieni eroista seurasi ainoastaan hyviä asioita. Uskon, että myös omasta erostani seuraa lopulta hyviä asioita.

Big mamas home by Jenni S. Normaali ero

Ero päättää parhaimmillaan vuosia kestäneen väkivallan kierteen tai antaa kahdelle erilleen kasvaneelle ihmiselle mahdollisuuden etsiä itsensä uudelleen. Vaikka siihen monesti liittyy myös surua. Ero ei kuitenkaan ole pelkästään loppu. Se on myös uuden alku.

Siksi, henkilökohtaisesti, tunnen tärkeäksi puhua erosta. Jotta se normalisoituisi, eikä sitä pidettäisi enää häpeänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.