Hae
Big mamas home

Kokemuksiani ehkäisylaastarista

Tämän postauksen perään kyseltiin jo. Kysäisin kesän alussa kiinnostaisiko teitä kuulla kokemuksiani ehkäisylaastareista ja niiden käytöstä. Vastaus oli lähes yksimielinen; Kyllä.

Olen pohtinut blogissa ennenkin ehkäisyasioita. Silloin tilanne oli kuitenkin täysin toinen. Kuopuksen synnytyksen jälkeen harkitsin vakavasti kierukan hankkimista, mutta jänistin silloin pelätessäni hormonien mahdollisia oireita. Edelleen hormonien käyttäminen ahdistaa hieman, mutta raskaaksi tuleminen pelottaa vielä enemmän. Siksi haluan kaiken mahdollisen suojan tässä elämäntilanteessa.

Big mamas home by Jenni S. Kokemuksiani ehkäisylaastarista

Varasin keväällä itselleni ajan terveydenhoitajalla ja sitä ennen googlasin todella paljon erilaisia ehkäisymuotoja. Pillerit olivat edelleen se viimeinen mahdollinen vaihtoehto, koska en muistaisi syödä niitä. Olin alkanut vierastaa vahvasti ajatusta myös kierukasta. Entä jos se ei sopisikaan minulle ja sitten pitäisikin miettiä sen poistoa kesken kaiken. Samasta syystä kapselit alkoivat tuntua huonolta ajatukselta. Googlasin ja kyselin myös kokemuksia ystäviltäni. Todella moni käytti niitä tuotteitta, jotka eivät olleet itselle vaihtoehto.

Big mamas home by Jenni S. Kokemuksiani ehkäisylaastarista

Lopulta ehkäisylaastari alkoi tuntua kaikkien parhaimmalta vaihtoehdolta. Siinä hormonia vapautuu elimistöön tasaisesti, pieniä määriä koko ajan, kuten kapseleiden ja kierukan kanssa. Vaihtoväli on kerran viikossa ja sen minäkin pystyn muistamaan. Ehkäisylaastariin liittyy kaikki samat riskit, kuin muutenkin yhdistelmäehkäisyyn. Terveydenhoitajan kanssa arvioitiin, että minun on turvallista aloittaa laastarien käyttö.

Big mamas home by Jenni S. Kokemuksiani ehkäisylaastarista

Olen käyttänyt ehkäisylaastareita nyt kolme kiertoa ja olen ollut todella tyytyväinen. Toistaiseksi en ole saanut mitään huomattavia oireita ja kuukautiseni ovat helpottaneet huomattavasti. Olen ollut aiemmin todella runsasvuotoista ja kivuliasta tyyppiä, höystettynä mielettömillä PMS-oireilla. Ehkäisyn aloituksen myötä PMS on jäänyt pois, vuotoni on niukentunut ja kivut ovat jääneet kokonaan pois. Pakko sanoa, kun on elänyt koko ikänsä miettien kuukausittain, milloin itsestä jää läntti sohvaan, tämä tilanne on ollut mieletöntä vaihtelua. Olen miettinyt muutamaan kertaan, miksi ihmeessä kammosin hormoniehkäisyä, kun oma tilanne on helpottanut niin paljon.

Laastarin positiivisia puolia:

✖ Vaihto kerran viikossa, mikä on helppo muistaa. Sykli on 3vko laastaria + 1 väli viikko.

✖ Laastari pysyy paikoillaan.

✖ Hormonia vapautuu tasaisesti elimistöön. Ei piikkimäisiä nousuja hormonitasossa.

✖ Ei lääkejäämiä elimistöön.

✖ Kuukautisvuoto ja kivut helpottaneet.

✖ Ei PMS-oireita.

Big mamas home by Jenni S. Kokemuksiani ehkäisylaastarista

Luin tätä postausta varten netistä ihmisten kokemuksia tästä nimenomaisesta laastarista. Kokemuksia oli kutakuinkin yhtä paljon, kuin kirjoitajiakin. Jotkut olivat saaneet oireita, jotkut eivät ja kokemukset vaihtelivat paljon. Minusta se todistaa vain sen, että erilaiset ehkäisymenetelmät sopivat eri ihmisille toisia paremmin. Suosittelen juttelemaan lääkärin ja terveydenhoitajan kanssa ja kokeilemaan mikä on itselle paras menetelmä.

Big mamas home by Jenni S. Kokemuksiani ehkäisylaastarista
Toppi H&M
Neule KAPP AHL
Housut H&M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.