Hae
Big mamas home

Mikä minua inspiroi juuri nyt..

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,
Kevätbuumi tuntuu olevan parhaimmillaan ja pahimmillaan yleensä tammikuussa, kun moni kaipaa kevään tuomaa raikkautta yltäkylläisen joulun jälkeen. Minä olen viime vuosina kuitenkin jatkanut hyggeilyä vielä vahvasti tammi- ja helmikuun puolella, vaikka tulppaaneita fiilistelenkin. Maaliskuu sen sijaan on minusta jo vahvasti kevätkuukausi. Siitäkin huolimatta, että ulkona tulee räntää vaakatasossa. 
Tänäkin vuonna olen huomannut, että heti helmi- maaliskuun vaihteessa ajatukseni ovat kääntyneet vahvasti kevättä kohti. Inspiroidun uudelleen sisustamisesta ja erityisesti kukista. Tuntuu, että juuri nyt luovuus suorastaan puskee lävitseni. Valokuvaaminen on ihanaa ja pitkästä aikaa mieleni tekee piirtää. Olemme lempivuodenaikani kynnyksellä. 
Siksi halusin kertoa teille, mitkä jutut inspiroivat minua erityisesti tänä keväänä. 
olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,
Rakastan tuoreita kukkia. Päätin jossain vaiheessa, että meillä olisi aina tuoreita kukkia. Perustelen tämän, pilke silmäkulmassa, sillä, että hoidan kukilla mielenterveyttäni. Ne saavat minut usein siivoamaan ja järjestelemään paikkoja uusiksi. Mistä seuraa lähes poikkeuksetta se, että kaivan esiin kameran ja ryhdyn kuvaamaan. 
Koko ajan lisääntyvä valo houkuttelee myös kaivamaan kameran esiin ja kuvaamaan. Periaatteessa odotan kellojen siirtämistä, mutta samalla odotan kauhunsekaisin fiiliksin sitä, mitä meidän lapset sanoo kellojen siirtämiseen. Viimeksi meillä herättiin kaksi viikkoa kello viideltä. 
olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,
Olen älyttömän innoissani siitä, että uusimmissa sisustustrendeissä on vaikutteita kaksikymmentäluvun Art Decosta. Kyseinen tyyli sattuu olemaan oma suosikkini historiallisista tyyleistä. Huomaan, että sisäinen maalariartesaanini hihkuu innosta juuri nyt. Tyylissä kiehtoo erityisesti mustat detaljit, klassiset muodot ja kullan hohto, joita tuon mielellään omaan sisustukseen. Meiltä löytyy sohvalta Art Deco tyyliset sohvatyynyt, jotka löysin alkuvuodesta H&M Homesta. Mietin kuitenkin mitä muita elementtejä voisin tuoda meidän kotiin. 
Samaan aikaan olen huomannut ihastelevani somessa erityisesti klassisia sisustuksia. Onneksi klassinen tyyli ja Art Deco sopivat hyvin yksiin. Klassiset muodot, linjat ja yksityiskohdat tuntuvat nyt erityisen puhuttelevilta ja tämän tyyliset kuvat somessa saavat minut huokailemaan ihastuksesta. Samoin raikkaat, vaaleat värit. Instassa muutamia inspiroivia tilejä ovat esimerkiksi @charandthecity, @sannainspiredbylove, @homevialaura, @homeandbella ja @lovingwhitestyle. Suosittelen vilkaisemaan, jos sellainen perinteinen skandinavinen, pelkistetty tyyli ei puhuttele. 
olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,

olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,
Sen lisäksi minua inspiroi myös lasten kevättyyli. Erityisen innostunut olen Newbien ja Pomp de Luxin kevätmallistoista. Tyttöjen kevät ja kesä tyylit tulevat sisältämään rauhallisen väripaletin lisäksi kukkia, pitsiä ja tylliä. Haaveilen tulevasta kesästä ihastelemalla pieniä, kauniita shortseja ja toppeja. Onneksi Little E tuntuu olevan tästä melkein yhtä innoissaan, kuin äitikin. 
olohuone, koti, sisustus, inspiraatio,
Tällaiset pienet keväiset jutut saavat minut innostumaan ja inspiroitumaan. Yritän muuten miettiä, millainen meidän pääsiäissisustus tulisi olemaan. Olen viime aikoina pinnaillut Pinterest-kansioon kuvia ainakin valkoisin höyhenin koristelluista pajunkissoista, joten ehkä niistä olisi hyvä aloittaa. Rehellisesti sanottuna haluan luoda perheelle vuodesta toiseen kestäviä perinteitä jouluksi, mutta vasta nyt olen alkanut miettiä myös pääsiäistä ja muita juhlapyhiä. Millaisina haluan lasteni muistavan nämä pyhät..? 
Nyt haluaisin kysyä, mikä teitä inspiroi näin kevään korvalla? Ja vinkkejä pääsiäissomistukseen otetaan myös vastaan.

2 kommenttia

 1. Anna Ferrante kirjoitti:

  Tuoreet kukat ovat ihan parasta feng shuita! Olen samanlainen kanssasi siinä, että aina pitää olla kotona leikokukkia maljakossa ainakin yhdessä huoneessa. Rahaahan siinä kuluu, mutta mielestäni sen saa takaisin hyvän mielen ja parantuneen kodin energian muodossa. Ja voihan sitä ajatella mielenterveydenkin hoitona ihan hyvin kuten sinä teet, piristäväthän ne mieltä aika lailla! Meidänkin kotona, jossa ei todellakaan ole noin siistiä ja avaraa ja kaunista kuin sinun kodissasi kuvista päätellen, leikokukat saavat aikaan ihmeitä! =)
  Olen tutustunut blogiisi uutena lukijana hiljattain, kun oma Mustikkapasta-blogini liitettiin Kaksplussan verkostoon. Sulla on hyvä fiilis blogissa ja mielestäni rento ja hyvä ote äitiyteen, ihailen!
  Anna / Mustikkapasta

 2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Tuoreet kukat on ihania. Ja minä olen valmis pihistämään jostain muusta, kunhan saan nauttia kukistani. ❤
  Ei meilläkin ole aina siistiä! Ei todellakaan. Lasten kanssa joku paikka räjähtää ihan päivittäin. Mä siivoan aina ennen kuvien ottamista ja rajaan sotkuja kuvien ulkopuolelle. Toki pyrin ylläpitämään siistiä yleisilmettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.