Hae
Big mamas home

Liian lyhyt mekko?

Rakastan tätä Papun neulemekkoa. Esittelin sen teille jo aiemmin. Löysin sen kirppikseltä parilla kympillä ja se on ehdottomasti yksi parhaita löytöjäni.

Mutta kun kuvattiin Katrin kanssa näitä kuvia, minua alkoi jostain syystä hieman jännittää mekko päällä. Jostain syystä se tuntui todella lyhyeltä, vaikka minulla on kaappi puolillaan kutakuinkin saman mittaisia mekkoja. Mietin monta kertaa kävellessäni keskustan katuja, että katsovatko ihmiset minua nyt niin että siinä on naisparka pukenut päälleen villapaidan, mutta unohtanut housut. Ja pointtihan on se, että ei ketään kiinosta. Ihmisiä alkaa kiinnostaa vasta, kun olisin hillunut alasti siinä kadulla. Mekkoni pituudessa ei ollut mitään vikaa. Kaikki tuo oli omien korvieni välissä.

Papun musta A-linjainen neulemekko yhdistettynä maihareihin ja käsilaukkuun. Papun musta A-linjainen neulemekko yhdistettynä maihareihin ja käsilaukkuun.

Neulemekko / Papu (second hand)

Kengät / New Look

Laukku / H&M

Korvakorut / Huvituskoru saatu*

Pluskokoisella naisella päällään musta, poolokauluksinen mekko. Pluskokoisella naisella päällään musta, poolokauluksinen mekko.

Miettisinkö tätä, jos en olisi pluskokoinen?

Väitän, että tällä kertaa kyse liittyi ehkä siihen, että kyseessä oli neulemekko. Miellän neulemekot yleensä aika pitkiksi ja jostain syystä tämä lyhyt neulemekko triggeröi epävarmuuksiani. Siitäkin huolimatta, että käytän yleensä kaikkein mieluiten lyhyempiä mekkoja, jotka tuovat ne omat parhaat puoleni, eli sääret, paremmin esiin.

 

Seuraavaksi pohdin sitä, että miettisinkö tätä ollenkaan, jos en olisi pluskokoinen. Olen ollut aikoinaan hoikka ja silloin saatoin lähteä ulos pelkässä pitkässä t-paidassa, joka ulottui juuri ja juuri vesirajan yli. Eikä se tuntunut missään. Toki olin silloin yli kymmenen vuotta nuorempi ja aivot eivät ollee vielä kehittyneet kunnolla. Mutta en silloin, hoikkana miettinyt ollenkaan sitä, olisiko asuni helma liian lyhyt. Nyt pluskokoisena mietin sitä. Vaikka rakastan sääriäni ja ne ovat yksi parhaita puolia minussa, niin olen hieman epävarma reisistäni. Voinko antaa niiden vilkkua mekon helman alta?

Musta neulemekko ja satulan mallinen käsilaukku. Nainen nojaamassa aitaan. Päällään musta, pitkähihainen mekko.

Ja siis alunperin bogasin tämän asuidean Pinterestistä. Mallikuvassani malli on hoikka. Hänellä oli päällään saman kaltainen neulevaate, kuin tämä omani ja maiharit, joten ajattelin, että tuollainen look voisi toimia minullakin. Mutta jo silloin mietin sitä, että toimisiko se oikeasti pluskokoisen päällä.

Papun musta A-linjainen neulemekko yhdistettynä maihareihin ja käsilaukkuun. Mustat maihinnousukengät kultaisilla niiteillä ja soljilla.

Ja siis oikeasti, nämä kuvat on upeita. Katri sanoi, että minun pitää julkaista nämä heti kun saan kuvat käsiteltyä, koska hänenkin mielestään ne ovat upeita.

Joten, mitä jos jatkossakin yritetään pukeutua juuri niin kuin halutaan ja mietitään vähän vähemmän muiden mielipiteitä. Paitsi jos meinaat juoksennella alasti. Se on todennäköisesti vähän liikaa kanssa ihmisille, mutta noin muuten. Aion jatkossakin kulkea julkisesti näin sukkiksissa ja lyhyessä neulemekossa.

Kasvokuva naisesta. Naisella on yllä poolokauluksinen mekko ja korvakorut, joissa on kolme pinkkiä palloa. Pinkin värinen korvakoru, jossa on kolme samankokoista palloa allekkain.

Loppuun vielä sananen tämän yksinkertaisen mekon asustamisesta. Mekko on mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis ja hyvä pohja näyttävämmille asusteille. Kuten kultakoristeisille maihareille ja näille Huvituskorulta saatuihin pinkkeihin Kupliinoihin. Huomaan olevani yhä enemmän kaiken kimaltavan perään ja nämä glitterkorvikset ovat ihanat. Nämä ovat myös sellaiset, joita tyttäreni tulevat todennäköisesti vaatimaan jossain vaiheessa lainaan. Tällaisessä yksinkertaisessa asussa ne pääsevät myös todella kivasti esille.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Sininen kauluspaita

Kerrospukeutuminen – Neuletta neuleen päälle

Pörrötakki

Oispa jo kunnolla kevät

Vaaleanpunaista kevään kunniaksi

 

6 kommenttia

  1. Kikka kirjoitti:

    Ihana löytö! Sen innoittamana olen tutustunut nyt zadaahan. Sen selaaminen vaan on ollut jotenkin hankalaa, mikä on paras tapa löytää plussa-kokoisia vaatteita? Tulevatko haut aina uutuusjärjestyksessä? Vinkkejä otetaan siis vastaan😁

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos! Ja ihanaa, että innostuit kokeilemaan Zadaata. Sen käyttö vaatii ehkä totuttelua, mutta kyllä se siitä. Vaatteet tulevat jonkinlaisessa sekalaisessa järjestyksessä, mutta käsittääkseni siellä nostetaan herkästi niitä uusia tuotteita.

      Voit etsiä pluskokoisia vaatteita, kun menet sinne hakuun ja vasemmassa yläkulmassa suurennuslasin vieressä oin ne kolme allekkaista viivaa. Sieltä voit säätää hakukriteerejä ja muun muassa määrittää koon, jota etsit. Toivottavasti tästä oli apua. Autan mielleläni.

  2. Kikka kirjoitti:

    Kiitos neuvoista, eiköhän se pienellä harjoittelulla ala sujumaan😊

  3. Ulla kirjoitti:

    Hei! Ihania kuvia ja näytät upealta tuossa mekossa! Todellakin Toivon, että pidät sitä hyvillä mielin jatkossakin. Erinomainen löytö!

    Tuli mieleen vielä kommentoida tuosta mietteestäsi, että olisitko pukeutunut mekkoon jos et olisi plussakokoinen. Haluan sanoa, että minäkin mietin tässä viime aikoina myös, että voisinko pukeutua erääseen lyhythelmaiseen mekkoon. En ole plussakokoinen, oikeastaan hoikanpuoleinen. Mutta mietin jalkojani, niiden muotoa. Olen nimittäin ollut joskus sitä mieltä, että jalkani eivät se ole kaunein puoleni. Nyt ajattelen, että romukoppaan moiset mietteet! Kroppia on monenlaisia, jokaiselle on tilaa ja kaikki ovat kauniita.

    Joskus vaatii paljon, että hyväksyy itsensä. Sisäistämme herkästi erilaisia ulkonäköpaineita, jotka eivät lopulta ole edes suoraan meihin kohdistettuja. Se on todellakin omien korvien välissä, kuten hyvin sanoit. Rohkeutta meille olla omanlaisiamme! Rohkeutta olla juuri sellaisia kuin olemme, ilman toksisia ulkoapäin tulevia arvotuksia tai pelkoja huonommuudesta! Minäkin aion rokata omaa mekkoani ❤

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos aivan ihanasta kommentista! Ja totta puhut, meillä kaikilla on ne omat epävarmuutemme, mutta jokainen meistä on myös kaunis. Ja loppujen lopuksi me mietimme itse enemmän niitä huonoja puoliamme, kuin kukaan muu. Ihanaa, kun kommentoit. Kivaa syksyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *