Hae
Big mamas home

Hylkäämisen tunnelukko ja suhteen päättyminen

Olen kirjoittanut lukuisat kerrat hylkäämisen tunnelukosta. Sekä siitä, miten pelkään hylätyksi tulemista niin paljon, että mieluummin työnnän itse ihmiset pois luotani. Se on suhteessa pahimpia ja hallitsevimpia pelkojani. Se myös estää minua heittäytymästä täysillä suhteeseen mukaan.

Halusin kirjoittaa tästä aiheesta nyt, kun viimeisin tapailusuhteeni päättyi ja olen saanut käsiteltyä sen. Koska voisi kuvitella, että tapailun päättyminen ihastuksen kanssa olisi pahinta mahdollista myrkkyä hylkäämisen lukolle. En tiedä, onko liian aikaista sanoa tätä, mutta minusta tuntuu, että tämä on saattanut olla myös eheyttävä kokemus.

Hylkäämisen tunnelukko - Big mamas home by Jenni

Tilanne ennen eroa

Ensinnäkin, kyseinen ihmissuhde oli vasta tapailuasteella. Olin kyllä ihastunut, mutta olimme silti aivan alkumetreillä. Siitä huolimatta, kuten aiemmin kerroin, tämä oli ensimmäinen kerta kun uskalsin todella heittäytyä tunteiden vietäväksi. Annoin itselleni luvan todella ihastua ja päästää irti peloistani. Ennen kaikkea annoin itseni luottaa. Se oli niin paljon enemmän, kuin monen muun kohdalla. Olin nimittäin pannut merkille, että ennen tätä olin eniten oma itseni merkityksettömissä seksisuhteissa, joiden ei ollut tarkoitus edetä mihinkään. En pelännyt hylkäämistä, koska niissä ei ollut varsinaisesti mitään menetettävää. Tämän ihmisen kanssa en pelännyt hylkäämistä, koska uskalsin viimein luottaa.

 

Tunnelukko aktivoituu

Kun sitten se hetki tuli, kun otimme eri teille astumisen puheeksi, ensimmäinen ajatukseni oli tunnelukon sanelema; “Minä tiesin, että näin tulisi käymään. Nyt minut jätetään. Tämäkin ihminen hylkää minut. Tiesin sen.” Hetkeksi tunnelukko otti vallan, mutta pystyin koko ajan tiedostamaan sen. Pyrin tietoisesti rauhoittumaan tilanteessa. Onnistuin ja näin ollen me kävimme ihastukseni kanssa todella hyvän keskustelun ja päätimme lopulta yhdessä tuumin jatkaa eri teille.

Ja nyt on muuten hyvä muistaa se, että hylkäämisen tunnelukko on lukko, jota olen kuluneen vuoden aikana työstänyt kaikkein eniten. Jonka vuoksi se on todennäköisesti paremmassa hallinnassa kuin muut lukot. Siksi rauhoittuminen tilanteessa kävi melko helposti.

Hylkäämisen tunnelukko ja ihmissuhteen päättyminen -  Big mamas home by Jenni

En tiedä voiko tapailusuhteen päättymistä sanoa varsinaisesti eroksi, mutta siitä huolimatta, tämä oli paras eroni koskaan. Minua ei jätetty epämääräisellä viestillä, eikä ghostattu, mikä olisi saattanut vain pahentaa hylkäämisen tunnelukkoa. Sen sijaan kahden aikuisen keskustelu eriävistä intresseistä ja päätöksestä jatkaa erillään, oli eheyttävää. Olin pohjattoman surullinen suhteen päättymisestä silloin, kun se tapahtui. Nyt tunnen vain kiitollisuutta. Sain tältä ihmiseltä todella paljon omaa tulevaisuutta ajatellen. Kuten sanoin aiemmin, tämä ihmissuhde oli kaikessa lyhykäisyydessään hyvin merkityksellinen.

-Jenni

 

Lue myös

Käyttäytymiseni kaava

Mitä ihmettä minä oikein pelkään

Lyhyiden ihmissuhteiden merkitys

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.