Hae
Big mamas home

Tuomaan markkinat perheen kanssa

Minun on pitänyt monta vuotta viedä lapset Tuomaan markkinoita ihmettelemään. Sekä toki Tuomaan markkinoiden kuuluisaan karuselliin, joka pyörittää lapsia ja lapsen mielisiä vuodesta toiseen veloituksetta. Tänä vuonna me viimein päästiin lähtemään markkinoille koko kööri. Olen kyllä nauttinut niin paljon siitä, että me ollaan tehty vaikka mitä meidän uusperheen kesken. Minä olen kyllä edelleen se tapahtumatoimisto, mutta nyt saan koko perheen mukaan.

Tuomaan markkinat keräsivät tänä vuonna ensimmäisellä viikollaan peräti 150 000 kävijää. Mikä on ihan mahtavaa. Markkinat ovat koonneet tänä vuonna yhteen yli 100 käsityöläistä ja pientuottajaa myymään vastuulisesti tuotettuja käsityö, lahja- ja ruokatuotteita. Siellä oli tosiaan jokaiselle jotakin.

Tuomaan markkinoiden karuselli

Vierailtiin markkinoilla itsenäisyyspäivänä. Lähdettiin liikkeelle hyvissä ajoin, koska lapsilla tuntui olevan melkoisesti virtaa. Lapset odottivat tietysti kaikkein eniten markkinoiden karusellia. Hurmaava, vanhanajan karuselli onkin lapsiperheiden vetonaula, sillä se tarjoaa maksuttoman kyydin kaikille lapsille ja lapsen mielisille. Karuselliin mahtui aika paljon porukkaa kerralla, joten vaikka jono oli aika pitkä, se meni nopeasti. Kumppani kiipesi lasten kanssa karusellin kyytiin varmistamaan ettei pienempi esimerkiksi putoa kyydistä. Minä pysyttelin ulkopuolella ja räpsin heistä kuvia muistoksi.

Minusta on aivan ihanaa, että on tällainen ihana perinne, joka on vielä maksuton. Näin kaikki lapset pääsevät varmasti nauttimaan karusellin kyydistä. Tästä tulee ehdottomasti meidän perheen perinne. Vauva ei tosin taida vielä ensi vuonna kiivetä karusellin kyytiin.

Tuomaan markkinoilta löytää kyllä varmasti kaikkea ihanaa ja persoonallista pukinkonttiin. Me kierreltiin hetki markkinoilla ja maisteltiin vähän herkkuja. Käsityöläismakeiset veivät kielen mennessään. Mietin, pitäsikö sitä veilä kipaista markkinoille hakemaan pukinkonttiin vähän käsin tehtyä toffeeta.

Lopuksi me pysähdyttiin vielä riisipuurolle. Syötiin riisipuurot markkinoiden ulkotulien ääressä. 4 €:lla sai melkoisen kulhollisen riisipuuroa. Lapsille yksi tällainen kulhollinen olisi itseasiassa mennyt helposti puoliksi. Tämä oli kyllä varmaan heittämällä yksi tämän joulun tunnelmallisimpia hetkiä. Jouluinen Helsinki on muutenkin ihan mielettömän kaunis.

Käveltiin markkinoilta kotiin vielä Stockmannin jouluikkunan kautta. Meillä oli kyllä mielettömän ihana retki. Kotona katsottiin vielä jouluelokuvaa. Tai muut katsoi, minä nukahdin kesken kaiken.

Tuomaan markkinat ovat avoinna 22.12 asti, joten vielä sinne ehtii. Suosittelen käymään, jos markkinat eivät ole entuudestaan tutut.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Viime päivien kuulumisia

Terveisiä sairastuvalta

Joulukuussa aion…

Viikonloppu aikuisten kesken

Aika kiva sunnuntai

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *