Hae
Big mamas home

Hyviä tuotteita luonnonkiharoille hiuksille

Olen viime aikoina ollut tyytyväisempi hiuksiini, kuin koskaan aikaisemmin. Nuorempana kriiseilin vuosia luonnonkiharoideni vuoksi. Olisin tehnyt mitä vain saadakseni suorata hiukset. Nykyään olen enemmän kuin vain sinut kutrieni kanssa. Pidän niistä ja ne tuntuvat jopa tavaramerkiltäni. Vanhassa työpaikassa sain jopa lempinimen kiharoideni mukaan. Ne ovat osa minua ja olen ylpeä niistä. 
Olen vielä tyytyväisempi hiuksiini nyt, kun ne ovat melkein kokonaan omaa väriäni. Siitä on nyt reilu vuosi, kun päätin lopettaa värjäämisen ja värjättyä, kulahtanutta latvaa on enää vain vähän edessä. Muuten ne ovat omaa pähkinänruskeaa väriäni. Yhden leikkauksen jälkeen sitä ei ole jäljellä enää yhtään. Kun viimeksi olin kampaajalla viime viikolla, kampaajani päivitteli moneen kertaan hiusteni kaunista väriä ja vannotti minua olemaan värjäämättä enää koskaan. Vakuuttelin, että nyt kun sain viimein oman värini takaisin, en ihan heti lähde värjäämään sitä. Joskus voisin harkita jotain vaaleampaa raitaa, mutta koko väriin en enää lähde ainakaan kevyin perustein. 
Suurin syy sille, miksi päätin lopettaa hiusten värjäämisen, oli halu katkaista kierre. Keinotekoista väriä täytyy pitää jatkuvasti yllä ja lopulta kyllästyin siihen, että tukkani oli jatkuvasti freesauksen tarpeessa. Lisäksi väriaineiden kemikaalit ja se, miten hauraaksi hiukset muuttuivat värjätessä, helpottivat päätöstä. Tämä oli siis yksi uusi tapa suojella omaa haurasta ja kuivaa luonnonkiharaa tukkaa. Ja se on toiminut. Hiukset voi paljon paremmin nyt, kuin silloin värjäyskierteessä. 
Sen lisäksi, että olen tyytyväinen hiusteni omaan väriin, olen löytänyt hiustenhoitotuotteet, joista olen todelle fiiliksissä. Olin kuullut paljon ylistystä ja kehuja Cutrinin tuotteista, ennen kuin kokeilin niitä itse. Voin kertoa, että ne ovat täysin hypetyksen arvoisia. Koko tuotesarja on suunniteltu nimenomaan pohjoismaisia hiuksia varten ja tarveaineet kerätään pohjoisesta luonnosta. Kuulostaako tämä muuten tutulta? Eräs toinenkin kosmetiikkamerkki hyödyntää nimittäin tuotteissaan pohjoismaista luontoa. Kyseessähän on toinen suosikkini Lumene ja itse asiassa Lumene Oy on myös Cutrinin takana. Ja tämä selvisi minulle vasta, kun olin jo ihastunut tuotteisiin. 
Olen jo kauan ennen Curly Girliä pessyt hiukseni mahdollisimman harvoin shampoolla ja pyrkinyt suosimaan hoitoainepesuja. Nyt minulla on viimein myös asiaan kuuluvat aineet. Ensinnäkin ostin itselleni syväpuhdistavan shampoon. Ilmeisesti meidän hiuksemme ovat kuin pesusieni ja ne imevät itseensä saasteita ja muuta likaa. Sen lisäksi minäkin käytän nykyisin jos jonkinlaista muotoilutuotetta kiharoilleni. Ja koska olen kuullut Cutrinin tuotteista pelkkää ylistystä, päätin kokeilla heidän syväpuhdistavaa shampootaan. Cutrin Ainoa Deep cleanilla hiukset pestään enintään kerran viikossa tai kahdessa ja sen tarkoitus on nimenomaan syväpuhdistaa. 
Tämän kaveriksi hankin myös Cutirinin Vieno-sarjan pesevän hoitoaineen. Nykyään arkena pesen hiukset enimmäkseen vain tällä. Tämän tarkoitus on pestä hiukset hellävaraisesti, mutta tehokkaasti ja kyllä tämä toimii. Shamppoopesut ovat vähentyneet tämän myötä olemattomiin. Pesen hiukset ehkä kerran viikossa shampoolla, välillä harvemminkin. 
Näiden tuotteiden myötä oma hius on voinut paljon paremmin ja tukka tuntuu usein samalta kuin kampaajalta lähtiessä. Näitä tuotteita kannattaa kokeilla, vaikka Curly Girl-metodi ei nappaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.