Mansikkakääretorttu
Leivottiin lasten kanssa kesän ja loman alkamisen kunniaksi mansikkakääretorttu. Aluksi mietittiin kakkua, mutta minä halusin leipoa jotain ihan vähän helpompaa, jolloin päädyttiin tähän. Minä leivoin kääretorttua ensimmäistä kertaa sitten peruskoulun köksän tuntien.
Lapset saivat päättää koristeluista. Heidän mielestään kesätorttuun kuuluu sokeriset kukat. Macaronseilla koristellusta tortusta he näkivät kuvan, kun etsittiin sopivaa reseptiä ja niitähän piti sitten saada kakun päälle. Koristelusta tuli näin ollen hieman överi. Minulle olisi riittänyt kerma ja mansikat, mutta lapset olivat onnellisia mikä on pääasia.
Mansikkakääretorttu
Taikina
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytteet ja koristeet
2 dl vispikermaa
1 prk Valio maustettua mansikkarahkaa
2 dl mansikkahilloa
250 g mansikoita
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi varovaisesti sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 10 – 12 min.
4. Paiston jälkeen, kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi pohjan päälle, jotta se ei kuivahda. Anna pohjan jäähtyä.
5. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hillo ja sen päälle mansikkarahka. Pilko 2/3 mansikoita ja levitä niitä pohjan päälle.
6. Rullaa pohja leivinpaperia apuna käyttäen.
7. Vatkaa kerma ja levitä se tortun päälle. Koristele lopuilla mansikoilla.
Meillä koristelussa käytettiin lisäksi tosiaan macaronseja, suklaata ja tuollaisia koristeluun tarkoitettuja sokerikukkia. Lapset olivat onnellisia, aikuisille olisi riittänyt vähempikin.
-Jenni
Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok
Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit