Hae
Big mamas home

Viisi vuotta myöhemmin

Bongasin somen syövereistä lauseen, joka meni kutakuinkin näin: ”Muistatko mistä haaveilit viisi vuotta sitten? Huomaatko eläväsi nyt sen aikaista unelmaasi.” Jäin miettimään tätä lausetta.

Viisi vuotta sitten elin äärimmäisen erilaisessa elämäntilanteessa. Olin raskaana ja jo silloin elämä oli muuttunut selviämistaisteluksi.  Kävelin kodissani pitkin seiniä, jotta olisin mahdollisimman huomaamaton. Haaveilin eroamisesta ja paremmasta elämästä. Samaan aikaan toivoin hartaasti, että elämä vain muuttuisi paremmaksi, kuin taikaiskusta. Viiden vuoden aikana tuo ero, josta haaveilin kävi toteen. Löysin, kuin löysinkin voimavarat lähteä toksisesta parisuhteesta ja aloin rakentamaan omaa elämääni.

Viisi vuotta myöhemmin - BMH - Big mamas home by Jenni

Elämäni on muuttunut viimeisessä viidessä vuodessa todella paljon. Ensinnäkin asun (toistaiseksi) yksin lasteni kanssa. Minulla on ihana kumppani ja hyvinvoiva, terve parisuhde. Vauvastani ja taaperostani on tullut melko isoja tyttöjä, jotka itsenäistyvät koko ajan enemmän ja enemmän. Koko ajan ei tarvitse olla silmät selässä katsomassa, mitä parivaljakko keksii. Unelmoin viisi vuotta sitten monesta asiasta. Mutta nyt viisi vuotta myöhemmin taistelen milenterveysongelmista, jotka ovat puhjenneet pitkäaikaisen laiminlyönnin ja väkivallan vuoksi. Olen onnellisempi, kuin viisi vuotta sitten, mutta kamppailen edelleen menneisyyden haamujen kanssa.

Tällä hetkellä en uskalla ajatella asioita vielä viiden vuoden päähän. Elän tällä hetkellä päivä kerrallaan ja yritän saada itseni kuntoon. Ja koska pakkolaki meni läpi hallituksessa, en ole enää ihan varma uraunelmistakaan. En ole kaiken kokemani jälkeen valmis luopumaan päätäntävallastani edes hallitukselle.

Myöhemmässä elämässä - BMH - Big mamas home by Jenni

Mitä tulee tuohon alun lauseeseen, niin en ole ihan varma mitä siitä ajattelen. Tavallaan elän silloista unelmaelämääni nyt. Olen vappa. Lapset voivat hyvin ja saan olla mahdollisimman paljon heidän kanssaan. Minulla on rinnallani ihana ja hyvä kumppani. Mutta olen henkisesti aika romuna ja rakentamassa sillä puolella vielä monia asioita kasaan.

Ehkä viiden vuoden päästä elän sellaista omanlaista unelmaelämääni. Ehkä silloin olen saanut taltutettua nämä omat demonini ja saanut elämäni jonkinlaiseen tasapainoon. Katsotaan.

Mutta tämä on oikein hyvä puoliväli.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

On ihanaa olla kolmekymmentä

Kumman vanhemman sukunimi lapselle?

En kadehdi enää sinkkuja

Projekteja

Minulla on vauvakuume

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *