Hae
Big mamas home

Ei niin loistokas aloitus uudelle vuodelle

Tämä postaus menee ehdottomasti niiden muutamien vaikeimpien tekstieni joukkoon, joita olen tänne kirjoittanut. Siitä huolimatta haluan kirjoittaa tämän. Kannattaako? Ei ehkä, mutta minusta tästäkin pitää puhua. Kovin moni ei halua tästä puhua, mutta minua ei hävetä ottaa asiaa esille.

Instagramin tarinoita aktiivisesti seuranneet ovat tietoisia tilanteestamme, mutta muuten olen puhunut siitä vähän kaarrellen. Osittain sen vuoksi, että olen saanut jo palautetta, että tästä pitäisi olla ihan hiljaa. Osittain siksi, että olen etsinyt oikeita sanoja. Ja osittain siksi, että olen jo valmiiksi ahdistunut mahdollisista ikävistä kommenteista.

Haluan siitä huolimatta kirjoittaa tämän. Aihe on raskas, eikä vähiten minulle. Mutta ehkä joku, joka on samankaltaisessa tilanteessa, saa tästä vertaistukea.

Big mamas home by Jenni S. Ei niin loistokas aloitus uudelle vuodelle, turvakoti, lastensuojelu

Kun nyt kirjoitan tätä, olemme jo päässeet tyttöjen kanssa kotiin. Mutta ennen tätä iltaa me vietimme viikon verran turvakodissa. En mene yksityiskohtiin sen enempää, mutta tilanne kotona oli lopulta sellainen, että katsoin parhaaksi lähteä hetkeksi pois kotoa. Meidät otettiin onneksi avosylin vastaan ja saatiin tilanne lopulta rauhoittumaan tällä tavalla.

Kun me menimme turvakotiin, olin ihan varma, että vihellän pelin poikki ja alan etsiä tyttöjen kanssa omaa asuntoa. Yksi kriisityöntekijöistä neuvoi minua kuitenkin miettimään rauhassa ja välttämään nopeita, shokissa tehtyjä päätöksiä. Vaikka ero on juuri nyt enemmän tapetilla, kuin koskaan, päätimme käsitellä tämän yhdessä ammattilaisten kanssa. Meillä kun jatkuu lasten kautta yhteys siitä huolimatta, olemmeko yhdessä vai emme.

Big mamas home by Jenni S. Ei niin loistokas aloitus uudelle vuodelle, turvakoti, lastensuojelu

Niin ja tytöt, he ovat pärjänneet tämän kaiken kanssa todella hyvin. Olemme puhuneet heille avoimesti koko tilanteesta. Kerroin heti, että me menemme turvakotiin, koska äidillä ja isällä on iso riita, eikä lasten tarvitse kuunnella sitä. Isomman tytön kanssa ollaan juteltu tilanteesta aika paljonkin. Hän ymmärtää jo asioita ja kaipaa selityksiä. Nuorempi on mennyt menossa mukana ja ollut tyytyväinen kaikkeen. Tytöt ovat saaneet myös tukea ammattilaisilta. Olen huojentunut, että vaikka tilanteemme on mikä on, niin tytöt tuntevat ilmeisesti olonsa yhä turvalliseksi.

 

Nyt todella toivon, että tämä vuosi lähtee tästä paremmille urille.
Ja kiitos jokaiselle teistä, jotka olette laittaneet minulle viestiä. Olette ihania.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.