Hae
Big mamas home

Synnytyspelkopoli

Kävin viime viikolla synnytyspelkopolilla keskustelmassa kätilön kanssa tulevasta synnytyksestä. Minulla on takana kaksi aika hurjaa synnytystä. Loppujen lopuksi molemmissa synnytyksissä kaikki on mennyt suht hyvin ja lopulta minä, sekä vauvat olemme selvinneet hengissä. Molemmissa kerroissa oli kuitenkin odottamattomia käänteitä ja uudelleen raskauduttuani huomaan, että nämä odottamattomat käänteet ovat jääneet vaivaamaan.

Minulle kirjoitettiin lähete synnytyspelkopolille jo suurinpiirtein puolessa välissä raskautta. Otin synnytyspelon puheeksi heti, kun huomasin sellaisia ajatuksia. Olen kiitollinen, että tähän kaikkeen on suhtauduttu niin ymmärtäväisesti. Tuntemuksiani ei vähätelty missään vaiheessa. Synnytyspelkopoli on niille, joita syystä tai toisesta pelottaa jokin tulevassa synnytyksessä.

 

Synnytyspelkopoli

Aika polille tuli hyvissä ajoin ja viime viikolla se sitten koitti. Minut vastaanotti aivan ihana ja lämminhenkinen kätilö. Aloitettiin juttelu puhumalla niistä aiemmista synnytyksistä ja mitä niissä tapahtui. Olen kirjoittanut raskauden alussa postauksen aiemmista synnytyksistäni.

Kerroin, että minua hermostuttaa erityisesti se, mitä odottamatonta tässä synnytyksessä tapahtuu ja kenelle se on hengenvaarallista. Lisäksi, kun ottaa huomioon terveydenhoidon nykytilanteen, minua huolestuttaa se, onko synnytyksessäni riittävästi osaavaa henkilökuntaa. Tajusin myös, että molemmilla kerroilla heräämössä yksin pötkötteleminen on jättänyt oman jälkensä. Rauhallinen, yhteinen startti vauvan kanssa on jäänyt uupumaan molemmilla kerroilla ja huomaan sen harmittavan nyt myöhemmin.

Kätilö rauhoitteli minua, muistuttamalla, että odottamattomat tilanteet kuuluvat synnytykseen ja että heidän puoleltaan kaikkeen on kyllä varauduttu. Vaikka minä en osaisi odottaa jotain, he osaavat kyllä.

Synnytyssuunnitelma

Lähdettiin käynnillä luonnostelemaan hieman synnytyssuunnitelmaani, sen pohjalta mikä rauhoittaisi parhaiten omaa mieltäni. Olin alkuraskaudessa ehdottomasti sitä mieltä, että haluan suunnitellun sektion. Nyt ajan kanssa, olen alkanut kääntymään uudelleen alatiesynnytyksen kannalle tietyin ehdoin. En uskalla lähteä synnyttämään alakautta kovin isoa vauvaa. Enkä suostu siihen myöskään jos vauva olisi perätilassa. Sovittiin muutenkin, että synnytyksen aikana sektiopäätös tehtäisiin todella herkästi, jos minusta tuntuisi yhtään siltä. Sektio itsessään ei pelota. Esikoisen kiireellisessä sektiossa kaikki meni todella hyvin ja toivuin leikkauksesta niin hyvin kuin mahdollista. Sen vuoksi leikkaus on tuntunut jopa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Tietoihini kirjattiin myös, että mikäli päätyisin syystä tai toisesta heräämöön, niin pääsisimme vauvan kanssa perheheräämöön, jolloin saisin sen rauhallisen yhteisen startin.

 

Minä olen ihminen, joka luottaa vakaasti lääketieteeseen ja omien kokemusten perusteella kaipaan sen tuomaa turvaa enemmän, kuin sellaista luomusynnytystä. Haluan kätilöiden ohjaavan ja neuvovan minua. Minä olen synnyttänyt kaksi lasta, mutta he ovat auttaneet maailmaan kymmeniä vauvoja. Omalla kohdallani kotisynnytys ei tulisi kuuloonkaan. Tunnen oloni turvallisemmaksi sairaalaympäristössä.

Viimeisenä toiveenani oli, että synnytys käynnistettäisiin. Olen kokenut jo kaksi käynnistystä ja äkkiseltään se tuntuu tutulta, sekä turvalliselta vaihtoehdolta.

Minulla tulee vielä synnytystapa-arvio, jossa nämä kaikki suunnitelmat toivon mukaan vahvistetaan. Jonkin verran riippuu vauvan koosta ja muista jutuista. Mutta toivon mukaan tällä suunnitelmalla mennään.

Pelkopolilla käynti helpotti omia pelkoja merkittävästi. Tiedän, että kun nämä toiveet on kirjattu tietoihini, niitä noudatetaan vielä astetta hanakammin. Nyt odottelen vain vielä synnytystapa-arviota.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Tarina oman sektion taustalla

Miten isosiskot suhtautuvat raskauteen

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *