Hae
Big mamas home

Persoonallisuustesti – Millainen minä olen

Kuuntelin menneellä viikolla Nonsensepodin uusimman jakson. Aiheena oli 16 personalities-testin tulokset. Alexa ja Linda kertoivat, sekä vertailivat omia tuloksiaan ja totesivat olevansa hyvin erilaisia. Minä rakastan erilaisia testejä ja kun sanottiin, että 16 personalities osuu pelottavalla tavalla oikeaan, en voinut olla kokeilematta. 
Päätin jakaa testitulokseni kanssanne ja vähän pohtia sitä omassa postauksessa. 
16 personalities, persoonallisuustesti
Testin tekeminen on tosi yksinkertaista ja nopeaa, kun vastaa kysymyksiin intuitiolla. Oma tulokseni on aktivisti. Tämä ei tarkoita sitä, että harrastaisin barrikadeille nousua viikonloppuisin. Testi kuvailee aktivistia vapaaksi sieluksi, joka nauttii sosiaalisista kontakteista ja saavuttamastaan tunneyhteydestä. 
16 personalities, persoonallisuustesti
Yksi juttu testissä jäi mieleen erityisen hyvin. Olen miettinyt pitkään olenko enemmän ekstrovertti vai introvertti. Koen, että minulla on tosi vahvasti piirteitä molemmista persoonallisuustyypeistä. Nautin sosiaalisista tilanteista, mutta väsyn niistä ja tarvitsen vastapainoksi omaa tilaa. Olenkin miettinyt pääni puhki tämän asian kanssa, joten en suoraan sanottuna yllättynyt yhtään saadessani persoonallisuustestin tuloksen. Olen 53% ekstrovertti. Eli testin mukaan nämä menevät minussa todella tasan. Mikä minusta selittää sen, etten oikein osaa päättää kumpaan kastiin kuulun. Joten allekirjoitan tämän tuloksen ihan täysin. 
16 personalities, persoonallisuustesti
Minua ei kiinnosta, mitä teet elääksesi. Haluan tietää, minkä puolesta palat ja uskallatko unelmoida tapaavasi sydämesi mielitietyn. Minua ei kiinnosta, kuinka vanha olet. Haluan tietää, uskallatko näyttää hölmöltä tavoitellessasi rakkautta, unelmiasi ja seikkailua, jossa tunnet eläväsi. 

– Oriah Mountain Dreamer 
Tämä värssy kolahti aivan täysin. En ole ihan noin runollinen, mutta tuo on aivan minua. Mielessä kävi, että teettäisin printin tästä. 
Testi kuvaa aktivistia hurmaavaksi, itsenäiseksi, energiseksi ja myötätuntoiseksi tyypiksi. Aktivistit ovat enemmän, kuin pelkkiä sosialisoivia miellyttäjiä. Heitä luonnehtii visionäärisyys, jonka ansiosta he ovat kykeneviä lukemaan rivien välistä uteliaina ja energisinä. He näkevät elämän usein suurena, monimutkaisena palapelinä, jossa kaikki liittyy toisiinsa. 
Allekirjoitan tämän. Minut on todella helppoa saada innostumaan pienestäkin asiasta. Köröttelen hetkessä sinne vuoristoradan huipulle, mutta saatan tulla sieltä myös hyvin nopeasti alas. Kirjoitinkin aikaisemmin omasta tunteikkuudestani. Omilla projekteilla on tapana paisua ja kasvaa melkoisiin mittoihin. Pieni jarruttelu tekee välillä hyvää. Vaikka koen nämä asiat vahvuuksina, testi muistutti myös siitä, että saatan olla aika ajoin melkoienn ylitulkitsija. Hyvä esimerkki on se, jos joku ei vastaa viestiini riittävän nopeasti, alan miettiä sanoinko jotain väärin ja suuttuiko viestin saaja minulle. 
16 personalities, persoonallisuustesti
Testi kuvailee, että monien muiden persoonallisuustyyppien yksilöt pitävät näitä luonteenpiirteitä vastustamattomina. Jos aktivisti on löytänyt aiheen, joka ruokkii hänen mielikuvitustaan, hän kehittää energian, joka usein sysää hänet valokeilaan, jonka vuoksi häntä pidetään johtajana ja guruna. Tämän gurun minä lisään cv:heni. Miehen miestä tämä oli hirveän huvittavaa. 
Myönnän kuitenkin olevani ehdottomasti parhaimmillani silloin, kun teen jotain, josta nautin ja jota kohtaan tunnen intohimoa. Hyvinä esimerkkeinä bloggaaminen tai työni ihmisten parissa. Olen myös melkoinen taivaanrannan maalari, jolloin arki lyö välillä vasten kasvoja. Onneksi unelmilla on tapana toteutua, kun niistä muistaa puhua ja niiden eteen on valmis tekemään töitä. 
16 personalities, persoonallisuustesti
Loppukevennyksenä, muita tunnettuja aktivisteja. Yksi näistä on Will Smith, Drew Barrymore ja Carrie Bradshaw. Tästä viimeisimmästä olen tietysti innoissani. Yksi tunnettu aktivisti, jolle repesin nauramaan, oli Phil Dunphy. Siis Modernin perheen Phil Dunphy. Toisaalta, ehkä minä kohellan vähän samalla tavalla. 
Suosittelen kokeilemaan tämän testin tekemistä. Minä löysin itseni tuloksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.