Hae
Big mamas home

Halloweeniin sopivat madoilla koristellut mokkapalat

Nyt on vuorossa toinen synttäriresepti. Tämänkin koristelun ideoin itse, mutta itse mokkapalathan ovat suomalainen klassikko. Idean koristeluun sain Arnoldsilla, jossa oli samaan tapaan koristeltuja donitseja. Totesin, että vastaavanlainen koristelu olisi äärimmäisen helppo toteuttaa myös halloween synttäreille. Hetken mietin mihin leivonnaiseen sen toteuttaisin, kunnes keksi nimenomaan mokkapalat.

Mokkapalojen koristeena on nimenomaan perinteinen kahvi-kaakao kuorrute. Sen päälle on ripoteltu murskattuja keksejä ”mullaksi” ja lopuksi laitettu päälle madot. Matoja voisi olla myös enemmän. Arvioin matojen määrän vähän alakanttiin.

Sain leivoksista ihanan kahviset, kun käytin kuorrutteeseen espressoa. Jos rakastat kahvia ja sinun on mahdollista kokeilla espressoa, niin suosittelen.

Tarjottimella mokkapaloja, joiden koristelu näyttää karkkimadoilta möyrimässä mullassa.

Mato mokkapalat

 

Taikina

4 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

200 g voita

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

 

Kuorrute

75 g voita

3/4 dl vahvaa kahvia

4 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

Pinnalle

Paketti Oreokeksejä

Karkkimatoja

 

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata voi ja lisää kylmä maito voihin, jolloin seos jäähtyy sopivaksi.

3. Sekoita kuivat aineet.

4. Sekoita muna-sokeri seos ja voi-maito seos keskenään. Lisää joukkoon jauhoseos siivilöiden, vähän kerrallaan. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

5. Kaada taikina leivinpaperille uuninpellille. Kypsennä 200 asteessa noin 15 min.

6. Anna pohjan jäähtyä heti paistamisen jälkeen.

7. Sekoita kuorrute. Sulata voi, keitä kahvi ja seikoita ne keskenään.

8. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne voi-kahvi seoksen joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen.

9. Kaada jäähtynyt kuorrute pohjan päälle.

10. Murskaa Oreo-keksit mahdollisimman pieneksi muruksi, niin että muru näyttää mullalta. Ripottele se mokkapalojen päälle. Laita karkkimadot ryömimään keksimullan joukkoon.

Tässä on tämän vuoden halloween herkut. Testailen täällä kovaa vauhtia jo joulureseptejä, joten niitä sitten luvassa seuraavaksi.

Terkuin,

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Taivaalliset omenamuffinssit

Helpot ja oikeasti hyvät mustikkamuffinssit

Syntymäpäiväbrunssi ja kesäinen moctail

Arkiruokaa: Purjo – pekoni – hernepasta

Mehevä kesäkurpitsakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *