Hae
Big mamas home

Tuleva arki kolmen lapsen kanssa

Raskaussovellus näyttää, että raskautta olisi nyt jäljellä 62 päivää. Eli aika vähän. Pian meidän arki muuttuu melkoisesti uuden vauvan myötä. Arki kahden isomman lapsen kanssa on aika helppoa. He ovat jo aika itsenäisiä lapsia. He touhuavat paljon omiaan, eivätkä tarvitse koko aikaa aikuista rinnalleen. Me seurataan aika paljon sivusta heidän tekemisiään. Ollaan lähellä ja saatavilla, mutta annetaan heidän elää sitä omaa elämäänsä ja kokeilla siipiään ikätason mukaisesti. Sitten kun tarvitsee, syli on aina auki ja me ollaan saatavilla. Ja kyllähän he meitä edelleen tarvitsevat. Eivät tosin samoissa määrin, kuin esimerkiksi taaperoiässä.

Isompi ikäero

Isommilla on ikäeroa lähes tarkalleen kaksi vuotta, joten viimeksi vauvan synnyttyä kädet olivat jo valmiiksi aika täynnä. Nyt ikäeroa lapsille tulee noin kahdeksan ja kuusi vuotta. Eli aikapaljon enemmän, kuin viime kierroksella. Joten en varsinaisesti edes jännitä sitovaa pikkuvauva-aikaa. Uskon vakaasti, että käsiä ja sylejä riittää jokaiselle. Vaikka voi olla, että isommat joutuvat hieman treenaamaan kärsivällisyyttä. Uskon kuitenkin, että vauva-aika yhden pienen ja kahden isomman kanssa on hyvin erilaista, kuin kahden alle kolmevuotiaan kanssa.

Toki sen näkee kunnolla sitten, kun vauva syntyy ja arki kolmen lapsen perheenä alkaa. Mehän emme tiedä yhtään millainen tyyppi vauva tulee olemaan. Minulla on kokemusta kahdesta aika perustyytyväisestä vauvasta. Vaikka heidänkin kanssaan on ollut niitä vaikeampia vaiheita. Toki tällä kertaa tiedän, että minulla on mukana kumppani, joka panostaa meidän perheeseen ihan yhtä paljon kuin minäkin. Ja tuli mitä tuli, tiedän pärjääväni. Olen selvinnyt paljon huonommissakin tilanteissa.

Vuoroviikkoarki

Toki tulevassa vauva-arjessa on se ero, että syksyllä meillä on kotona joka toinen viikko vain yksi lapsi, kun isot siirtyvät vuoroviikkorytmiin. Eli joka toinen viikko päästään vähän samanlaiseen vauvakuplaan, kuin esikoisen kanssa, kun huolehdittavana on vain vauva. Toki tämä tarkoittaa myös sitä, että kun ennen meillä on ollut sitä aikuisten omaa aikaa ruhtinaallisesti, niin nyt se putoaa minimiin. Ollaan puhuttu, että todennäköisesti ainakin ensimmäinen vuosi se on sitä aikuisten yhteistä aikaa plus avec. Ja se on enemmän kuin ok. Ensimmäiset vuodet menevät kuitenkin niin nopeasti.

Ollaan muutenkin puhuttu puolison kanssa paljon siitä, miten pyritään toimimaan vauvan synnyttyä. Miten saadaan turvattua kummankin unentarve. Väsyneenä kun on helpompi tuntea riittämättömyyttä, sekä riidellä sen toisen osapuolen kanssa, joten tämä on jotain mistä yritetään olla tinkimättä. Kaiken muun uskon järjestyvän tavalla tai toisella.

Odotan tulevaa, koska perhe-elämä on lopulta parasta mitä tiedän. Nautin toki kahdenkeskeisestä ajasta puolisoni kanssa, mutta loppujen lopuksi, parhainta on olla yhdessä perheenä. Siitä saan ne kaikkein rakkaimmat muistot.

-Jenni

 

KUVAT: Muru / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Mitä sain ostettua äitiysavustuksen 170 eurolla

Meidän viikonloppu

Meidän kodin sisustussuunnitelmat

Tarkoittaako toive sukupuolesta myös toiveita lapsen käytösmallista

Millaisia vaatteita kesävauva tarvitsee ja kuinka paljon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *