Hae
Big mamas home

Alkuraskaus

Vaikka olen tehnyt koko alkuraskauden ajan viikoittain raskausviikko postauksia, haluan silti jotenkin summata tätä tämänkertaista alkuraskautta. Tämä on ollut samaan aikaan sekä helpoin, että stressaavin alkuraskaus.

Raskaus oli tosiaan yritetty ja toivottu, vaikka emme olleet ehtineet olla sen alkaessa edes vuottakaan yhdessä. Minä olin pelännyt sitä ennen koronan vaikuttaneen jotenkin lisääntymiskykyyni, koska se oli vaikuttanut kuukautisiinikin. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut yrittää edes hirmu pitkään. Raskaus sai alkunsa etuajassa tulleesta ja äärimmäisen kipeästä ovulaatiosta. Valittelin silloin todella voimakkaita ovulaatiokipuja ja heitin vitsiä siitä, että sieltä irtoaa varmaan viisi munasolua. Mutta siinä mielessä seksin ajoittaminen oikein oli melko helppoa.

Oireita

Tämä oli ehdottomasti vähäoireisin alkuraskaus, jonka olen käynyt läpi. Minulla oli väsymystä ja pahoinvointia, mutta ei kumpaakaan siinä määrin kuin aiemmissa raskauksissa. Kuopustani odottaessa olin niin väsynyt, että nukahdin kesken kävelyn. Vaikka olenkin ollut väsynyt, kaivannut päiväunia ja mennyt aikaisin nukkumaan, niin se oli kuitenkin siedettävää. Pahoinvointia minulla oli vain hetkittäin. Ja ensimmäistä kertaa hajut etoivat minua toden teolla. Mutta se oli niin ajoittaista, että se ei varsinaisesti haitannut. Huonompana hetkenä lepäsin vain enemmän.

Lisäksi selvisin alkuraskauden ilman liitoskipuja.  Aiemmilla kerroilla liitoskivut alkoivat suurin piirtein samantien, kun raskaustesti näytti positiivista. Tunsin hyvin varhaisilla viikoilla, miten lantiossa ja vaginan alueella tuntui epämukavalta. Nyt sain olla alkuraskauden ilman näitä kipuja, minkä otan ehdottomasti voittona.

Alkuraskauden verenvuoto

Sitten siirrytään siihen alkuraskauden kaikkein stressaavimpaan osuuteen. Minulla oli useampia kertoja verenvuotoja alkuraskaudessani. Ensimmäinen kerta oli aika lievä. Seksin jälkeen pientä vaaleanpunaista vuotoa pyyhittäessä. Seuraavalla kerralla koko paperi oli jo punainen verestä ja vuotoa tuli siteeseen asti. Silloin säikähdin ensimmäisen kerran kunnolla. Minulla ei ollut kertaakaan aiemmin vastaavanlaista vuotoa raskauden alussa. Siitä huolimatta, että olin lukenut monet kerrat kuinka normaalia verenvuoto alkuraskaudesta on. Ja säikähdin siitä huolimatta, että minulla oli pelkkää vuotoa, eikä minkäänlaisia kipuja.

Minulla oli verenvuotoa vielä kaksi kertaa tämän jälkeen. Toisella kerralla verta tuli kirjaimellisesti lorisemalla. Tämä säikäytti ihan toden teolla. Olin varma, että raskaus oli tässä. Miten vauva voisi oikeasti selvitä tuollaisesta verenvuodosta hengissä? Kipuja minulla ei kuitenkaan vieläkään ollut. Ja kuin ihmeen kaupalla, parin päivän päästä ultrassa näkyi terve, hyvinvoiva ja liikkuvainen sikiö. Huojennuksen määrä oli silloin aivan valtava.

Verenvuotojen aiheuttaman stressin vuoksi olen äärimmäisen onnellinen, kun alkuraskaus on ohitettu. Tietenkään mikään ei ole varmaa ennen kuin vauva on sylissä, mutta nyt tämä on kuitenkin edes vähän varmempaa.

Me kaikki odotamme vauvaa kovasti. Tulevat isosiskot puhuvat päivittäin vauvasta. Kumpikin tuntuu kuitenkin ymmärtävän, että häntä joutuu vielä odottamaan. Tällä viikolla pääsemme moikkaamaan tyyppiä vielä ultraääneen, mikä on kiva juttu.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Aiemmat synnytykset

Miten isosiskot suhtautuvat raskauteen

Seksi alkuraskaudesta

Viime aikoina

Hyviä uutisia varhaisultrassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *