Hae
Big mamas home

All in – Ihastuminen

Vuodatin tässä yksi päivä Instagramiin postauksen siitä, miten olen ihastumisen iskettyä sellainen all in-tyyppi. Minulla ei ole ihastumisessa kevyempää vaihdetta. Olen kaiken kokemani jälkeen lähtökohtaisesti todella varovainen ja epäileväinen jokaista kohtaan. Minun on vaikeaa uskoa, että kukaan voi oikeasti ihastua minuun. Kiinnostunut voi olla, mutta että ihastunut. Minulla on ympärilläni niin vahvat suojamuurit, että en ihan heti päästä ketään niiden lävitse. Mutta, kun vastaan tulee tyyppi, joka kolahtaa olen heti täysillä mukana. Kiihdyn nollasta sataan hetkessä. Olen aina ollut sellainen. Uskon, että äitini ja nuoruuden ystäväni voisivat kertoa tarinan jos toisenkin tästä piirteestäni.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Kirjava hame - Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Samaan aikaan ihanaa ja kamalaa

Tämä on samaan aikaan sekä ihanaa, että todella raskasta. Ihastuminen on pääsääntöisesti ihanaa. Ne perhoset vatsanpohjassa ja kun suupielet nousevat väkisinkin hymyyn, kun toinen laittaa viestiä. Se ihana, kutkuttava, suloisen tuskainen odotus, pitkät puhelut ja kaikki muu. Se on ihanaa. Minulla siihen liittyy taas se valtava hylätyksi tulemisen pelko, joka nostaa päätään aina, kun koen oloni epävarmaksi. Koen deittailun olevan paljon epävakaampaa, kuin parisuhteen. Vaikka ei se parisuhdekaan kaikkea takaa. Minuakin petettiin vuosia pitkän parisuhteen aikana. Mutta koen, että deittaillessa se mieli muuttuu herkemmin, kun pelissä ei ole syviä tunteita. Vaikka koen pääsääntöisesti selviäväni kyseisen pelon kanssa, välillä se on niin voimakas, että se tuntuu tukahduttavalta. Haluan pakoon sitä tunnetta ja toimin sen vallassa sokeasti.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Kirjava hame ja hellehattu - Kesäasu - Pluskkoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Näin ollen, kun elän ihmissuhteitani isosti alusta asti, koen juuri tuon deittailun ja ihastumisen ihan äärimmäisen stressaavaksi. Toki, en ole vuosiin kokenut juuri mitään muutakaan, joten en tiedä miten pelot vaikuttavat syvempiin suhteisiin. Mutta olen huomannut saavani enemmän varmuutta sitä mukaan, kun suhteeni ovat edenneet pelkästä deittailusta vähän syvempään tapailuun.

Kuviollinen hame - Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Kirjava hame ja hellehattu - Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Ilman isoja odotuksia, en pettyisi niin pahasti

Kun sitten ihastun, ihastun todella. Siihen kuuluu kaikki edellä mainittu. Lisäksi en pysty kovin kauaa pitämään ihastusta kokonaan itselläni. Siitäkin huolimatta, että niitä tulee ja menee. Eräs ihana seuraajani sanoo, että etenkin Instagramin My storieita on silloin ihana seurata, kun ihastuminen puskee silloin toden teolla läpi. Silloin minusta paljastuu puoli, joka  yhä kaiken jälkeen uskoo koko sydämestään rakkauteen. Vaikka pelkään ja ero on kyynistänyt minua, niin silloin se minun romantikkopuoleni kukoistaa. Odotukseni ovat silloin todella korkealla.

Tiedän, että jos en eläisi ihastuksiani läpi niin täysillä, en pettyisi niin pahasti, eikä minuun sattuisi niin paljon.

Mutta olisihan tämä elämä todella tylsää ilman tätä tunteiden vuoristorataa. Eikä minulla ainakaan ole ole mitään taikakeinoa, joka sammuttaa kaikki tunteet.

-Jenni

 

KUVAT: Hanna Poikkilehto / EDITOINTI: Minä

Lue myös

Haluan jakaa elämäni jonkun sellaisen kanssa joka…

Itsetyydytyksen kieltäminen kumppanilta

”Pitäisikö sinun tyytyä ihan tavalliseen?”

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Yksi kommentti

  1. Salaisuus kirjoitti:

    Kauniisti kirjoitettu, kiitos tekstistä. Itellä on ollut samanlaista, ja olen pääsemässä siitä näköjään eroon, ihme ja kumma. Salaisuuteni lienee, etten näköjään enää etsi tai tarvitse prinssiä valkoisella ratsullaan, unelmamiestä joka haluaa asettua viereeni pysyvästi. Minulle yhtäkkiä riittää vähempi. Kaunis kohtaaminen, sydänyhteys, ystävyys, seksi, you name it. Haluan löytää pelastuksen itsestäni, en toisesta. On tässä viel vähän työstettävää mut hyvällä matkalla ollaan. Suosittelen kuunneltavaksi youtubesta mooji – need for love tms. Kaikkea hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.