Hae
Big mamas home

Asukuvaukset

Kirjoittelen tätä aika aikaisin aamulla täydessä tällingissä. Heräsin noin viiden aikaan aamulla, vaikka herätyskello soi vasta kuuden jälkeen ja makasin hetken sängyssä ennen kuin nousin laittautumaan. Meillä on Katrin kanssa tänään taas asukuvaukset. Aloitettiin tämä perinne joskus viime elokuussa. Kokeiltiin tätä jo pari vuotta sitten kesällä, mutta se ilo loppui silloin lyhyteen. Nyt meillä on kuitenkin ollut asukuvaukset aika säntillisesti joka toinen viikko sääolosuhteet huomioiden. Joulu-tammikuussa pyhät ja huono sää hankaloittivat kuvaamista, mutta nyt ollaan taas päästy rytmiin.

Olennainen osa meidän kummankin sisältöä on erilaiset asukuvat. Minulla ne ovat olleet aina suosittua sisältöä, mutta kuvauskavereita minulla on ollut aina vähän vaihdellen. Katrilla on yksi aika vastahakoinen aviomies apuna, mutta helpottaa kun kuvaaja on yhteistyössä kuvattavan kanssa.

XL muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni

Asukuvaukset

Tämä minun ja Katrin tyyli on vaikuttajilla melko yleinen. Kun kumpikin tarvitsee sisältöä ja ammattikuvaajan palkkaaminen on aika kallista, niin parasta on jos kaveri pystyy yhtään auttamaan. Tässä on niin sanotusti win-win tilanne. Ollaan todettu, että vaikka ihanteellisinta olisi napata kuvat ns reaaliajassa, niin jos tuottaa sisältöä säännöllisesti, tällaiset asukuvaukset ovat paras tapa. Kuvataan aina noin 3-5 asua per nassu. Riippuen päivästä, aikatauluista ynnä muusta. Välillä ollaan suunniteltu kuvaavamme viisi asua, mutta jaksetaankin vain neljä.

Mitä asukuvaukset vaatii?

Välineistöksi riittää ihan hyvin kännykkä ja kuvauskaveri tai sitten kolmijalka. Mun kuvat otetaan aina mun Olympus Penillä ja 45 mm linssillä. Katrin kuvat otetaan puolestaan aina kännykällä. Joten kalustoa ei tarvitse ihan hirveästi. Kannattaa miettiä mihin sitä sisältöä kuvaa ja kuinka paljon sitä lopulta tarvitsee. Blogiin materiaalia tarvitsee todennäköisesti enemmän, kuin vain Instagramiin.

Kevät muoti - BMH -Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Kevät muoti - BMH -Big mamas home by Jenni

Kuinka todenmukaista tällainen sisältö on?

Nykyään puhutaan paljon sellaisen minimalisen ja matalan kynnyksen sisällöstä, jota voi tehdä siinä muun elämän ohessa. Asukuvat somessa ovat yhä enemmän peiliselfieitä. Oma sydämeni sykkii kuitenkin myös näille perinteisille asukuville. Lisäksi, minulla ei ole apukäsiä, jotka voisivat ottaa minusta asukuvia ihan tässä perusarjessa.

Me kuvaamme Katrin kanssa kuitenkin samoja asuja, joita käytämme myös ihan meidän oikeassa arjessa. Toki arki on myös paljon legginssejä ja neuleita, sitä en kiellä. Mutta ei me kuvata pelkästään kuvaamisen ilosta, vaan kaikki vaatteet ovat ihan käyttövaatteita.

Muoti ja oma tyyli - BMH - Big mamas home by Jenni Plus muoti - BMH -Big mamas home by Jenni Kevät muoti - BMH -Big mamas home by Jenni Kotimaiset käsin tehdyt korvakorut - BMH - Big mamas home by Jenni Kevät muoti - BMH -Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni

Kuinka paljon kuvaamiseen menee aikaa?

Me kuvataan suurinpiirtein kerta kahdessa viikossa minun lapsivapaillani. Kuvauksissa menee aina joku kolmesta neljään tuntia. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti löydetään kivat spotit kuvata ja kuinka nopeasti vaihdetaan vaatteita. Varsinkin talvessa vaatteiden vaihtoon meni enemmän aikaa, kun lämmiteltiin samalla.

Asukuvaukset on aika intensiivinen rupeama, vaikka sitä ei heti uskoisi. Oon yleensä kuvausten jälkeen aivan poikki ja kuvauspäivänä tulee aina otettua päikkärit. Kuvia kertyy kameraan kerralla noin 1500-3500. Vähän riippuu settien määrästä ja siitä miten innostutaan jostain setistä tai paikasta.

Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Asukuvaukset - BMH - Big mamas home by JenniAsukuvaukset - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

 

Päivän asu

Bomber – CUBUS

Neule – H&M

Keinonahkahousut – H&M

Aurinkolasit – LINDEX

Laukku – H&M

Kengät – ZADAA second hand

Korvakorut – MAMA KORUT

 

Mitä tykkäätte tämän tyyppisestä postauksesta, jossa kerron vähän somen tekemisen taustoja?

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Varaslähtö kukkamekkokauteen

Sininen kauluspaita

Kerrospukeutuminen – Neuletta neuleen päälle

Pörrötakki

Kuusi tapaa pukea puuteritakki

2 kommenttia

  1. krissstiina kirjoitti:

    En muista ootko kertonu tätä aiemmin, mutta missä vaatteiden vaihto tapahtuu?

    • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

      En muista olenko kertonut, mutta yleensä vaihdetaan vaatteet Katrin autossa tai sitten ollaan vaihdettu keskustan kauppakeskuksien tai jonkun kahvilan vessassa. 😀 Auto on lopulta miellyttävin, vaikka siinä tulee sitten jumpattua samalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *