Hae
Big mamas home

Oppisopimuksella lähihoitajaksi

Nyt vihdoin, pitkien lupailuiden jälkeen kirjoitan teille viimein opiskeluistani. Puhuin oppisopimuksesta ensimmäistä kertaa vuosi sitten, kun rattaat lähtivät rullaamaan ja vasta tänään minulla oli ensimmäinen palaveri opettajan kanssa. Hieman yllätti tämä asian haastavuus, mutta tässä on ollut niin paljon kaikkea, uupuvia papereita ja kadonneita opintopisteitä. Nyt kaikki on viimein ajan tasalla, joten uskaltaudun teille tästä kirjoittamaan. 
Minulla on siis lähihoitajan opinnot kesken. Ne keskeytyivät ihan viime metreillä, tullessani raskaaksi ja oksentaessani ensimmäiset neljä kuukautta, jonka jälkeen alkoivat ennenaikaiset supistukset. Ajattelin, että viimeistelen opinnot äitiysloman jälkeen, mutta silloin aloimme haaveilla toisesta lapsesta ja ajatus opinnoista jäi taka-alalle. 
Big mamas home by Jenni S. Oppisopimuksella lähihoitajaksi
Kun olin palaamassa toisen kerran äitiyslomalta työelämään, minulle tarjottiin täysin yllättäen mahdollisuutta viimeistellä opinnot oppisopimuksella. Työpaikka on todella lähellä, mikä helpottaa tätä muuten hektistä lapsiperhearkea. Ryhdyin ottamaan selvää, miten pääsisin oppisopimukseen. Aloitin googlaamalla ’oppisopimus Helsinki’. Löysin yhteystiedot Stadin ammattiopistoon ja laitoin sinne sähköpostia. Koska minulla oli jo oppisopimuspaikka tiedossa, sekä perusopinnot suoritettuina, hommat laitettiin rullaamaan nopeasti. (Jos haluaa oppisopumuksella lähihoitajaksi, moni paikka vaatti sitä, että perusopinnot eli 2/3 osaa, opinnoista on tehty koulun penkillä.) 
Tässä välissä menikin sitten hetki, kun metsästin vanhoja todistuksia seltä sun täältä ja ihmettelin kadonneita opintoviikkoja. Mutta järjestelmällisellä ihmisellä tämä vaihe on taatusti nopeampi. 
Big mamas home by Jenni S. Oppisopimuksella lähihoitajaksi
Kun esitiedot oli täytetty, sovittiin tapaaminen koulutustarkastajan kanssa ja samalla sovittiin osaamisalue. Koska työskentelen parhaillaan vammaisten kanssa, vammastyön osaamisala olisi ollut luonteva suorittaa. Mutta minä olen tehnyt jo paljon sairaanhoitotyön kursse ja olen sillä osaamisalalla loppusuoralla, joten halusin itse sen. Tässä vaiheessa meidän täytyi vähän perustella sitä, riittävätkö vanhat suoritukseni ja nykyinen työni tähän osaamisalaan. Ja kyllä ne riittivät! 
Tänään meillä oli palaveri opettajan kanssa, jossa käytiin hieman läpi opintojani. Sain vihreä valoa sen suhteen, että pääsen pian suorittamaan ensimmäistä näyttöäni ja sen jälkeen tutustumaan niihin kursseihin, jotka minulta vielä uupuu. Lisäksi opettaja piti täysin todennäköisenä sitä, että valmistun kevään aikana. Ihan mahtavaa. Olen niin innoissani, että en osaa sanoin kuivailla. 
Big mamas home by Jenni S. Oppisopimuksella lähihoitajaksi
Julkaisin Instagram stooreissa @bigmamashomeblog kysymyslaatikon, jos haluat kysyä jotain oppisopimukseen liittyen. Kysymysten pohjalta kirjoitan postauksen, jossa vastailen niihin. Kysymyksiä saa toki jättää myös blogin kommentteihin. Ja eiköhän me höpötellä tästä aiheesta myös yhden podijakson verran.

Yksi kommentti

  1. Nimetön kirjoitti:

    Ystäväni on opiskellut lähihoitajaksi oppisopimuksella ja nyt ollut jo työelämässä muutaman vuoden. Todella hyvä, että työpaikka on lähellä. Itsekin onneksi työpaikalle pääsen 30 minuutissa kotoolta. https://www.viola-koti.fi/tietoa-meista/meille-toihin/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.