Hae
Big mamas home

Kesän ihanin kakku: Britakakku

Haluan jakaa kanssanne yhden suosikki kakkureseptini. Britakakku on mielestäni aivan täydellinen kesäkakku. Se on myös kakku, jonka leipomiseen ei tarvitse mitään erikoisosaamista. Eli todella helppo leipoa. Se ei ole ehkä se kaikkein näyttävin kakku, mutta ehdottoman herkullinen.

Sitä on myös todella helppo varioida oman mielen mukaan. Minä tykkään keittää kakun väliin todella yksinkertaisen hillon tapaisen, moni taas suosii lemon curdia, joka sekin toimii täydellisesti. Marjoja voi myös halutessaan vaihdella. Tällä kertaa käytin vadelmia ja mustikoita, mutta olen tehnyt version myös kirsikoilla ja mansikoilla.

Britakakku

 

Pohja

150 g voita

1 1/2 dl sokeria

4 kananmunan keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa

 

Marenki

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

 

Täyte

4 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

125 g pensasmustikoita

125 g vadelmia

n. 300 g mustikka-vadelmahilloa (tai vastaavaa)

 

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe hyvin keskenään. Sekoita jauhot ja maito vuorotellen taikinaan.

2. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uuninpellille.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan sokeri vähän kerrallaan, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

4. Levitä marenki pellille taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes marenki on pinnaltaan kauttaaltaan vaaleanruskea.

5. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Leikkaa pohja puoliksi ja irrota leivinpaperi.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puhdista marjat.

7. Nosta pohjan puolikas tarjoiluvadille. Levitä sen päälle ensin hillo, sitten kerma ja sitten noin puolet marjoista. Nosta päälle pohjan toinen puolikas ja levitä sen päällee, hillo, kerma ja marjat.

Nauti!

 

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Tummat vadelmabrowniet

Keväinen vihreä salaatti

Kattilalasagne

Näin teet shanghai tacot kotona

Vanha bravuuri: Raikas sitruuna-marenkipiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *