Hae
Big mamas home

Uupumus

Meistä jokainen tulee varmasti muistamaan vuoden 2020 koko loppu elämänsä ajan. Suurin osa muistaa sen maailman laajuisesta pandemiasta, kuten minäkin. Minulle se on myös vuosi jona erosin. Rehellisesti sanottuna tämän vuoden piti olla aivan erillainen. En tiedä millainen, mutta ei ainakaan tällainen. Olen käynyt tänä vuonna läpi uskomattoman suuren skaalan tunteita. Olen käsitellyt erosurua ja erohehkua. Olen ollut vihainen, peloissani, surullinen, iloinen, onnellinen, uupunut, ihastunut, yksinäinen, masentunut ja varmasti myös paljon muuta sellaista, mikä ei nyt heti tule mieleen.

LUE MYÖS: Masennus kymmenen vuotta elämästäni

Tämä vuosi on ollut monella tapaa todella raskas ja uuvuttava. Se alkoi jo sillä, että vietin vuoden ensimmäiset päivät turvakodissa tyttöjen kanssa. Melkoinen aloitus uudelle vuodelle. Sen jälkeen olen pyörittänyt suurimman osan vuodesta yksinhuoltajuuteen verrattavissa olevaa arkea lasten kanssa. Siihen päälle vielä kolmivuorotyöt, opiskelu ja tämä somehomma. Niin ja se äärimmäisen raskas, vaikea ja kuluttava ero.

Big mamas home by Jenni S. - Uupumus

Huomasin keväällä uupuneeni. Olisin halunnut vain nukkua ja harva asia kiinnosti oikeasti. Edes työ, josta nautin, ei ollut samalla tavalla palkitsevaa kuin ennen. Kaikki vaati ihan äärimmäisiä ponnisteluja. Itkin paljon ja monesti ihan ilman syytä. Silloin tilanteeseen auttoi kesäloma. Sain ladattua akkuja ja oltua ilman huolia. Loman jälkeen oli kiva palata töihin. Mutta mun arki oli edelleen kuormittavaa. Mikään noista palikoista ei ole poistunut mihinkään. Terapia auttoi jonkun verran käsittelemään sitä kuormaa, mutta nyt huomaan olevani taas uupunut ja loman tarpeessa. Tiedän, että omassa tilanteessani on vielä paljon tehtävissä. En ole palanut loppuun. Jos toimin nyt, niin en todennäköisesti myös palakaan loppuun.

LUE MYÖS: Uusiiko mun masennus?

 

Muutoksia tulevalle vuodelle

Olen nyt miettinyt, että miten voisin muuttaa arkeani vähemmän kuormittavammaksi ja nyt se alkaa näyttämään selkeämmältä. Tästä syystä odotan tulevaa vuotta innolla. Toivon todella, että saan tehtyä arjestani vähemmän kuormittavaa, jotta jaksan olla hyvä äiti lapsilleni.

Ja sitten, uupumuksesta ja mahdottomasta arjen paletista huolimatta, olen ollut tänä vuonna myös äärimmäisen onnellinen. Olen ollut onnellisempi kuin muutamina viimeisinä vuosina ja se on ollut ihanaa. Siksi uskon, että arjen järkevöittäminen on se oikea ratkaisu.

Uutta, kevyempää ja vielä vähän onnellisempaa uutta vuotta odotellessa.

– Jenni.
LUE MYÖS:
Kuinka pysyä positiivisena
2020 vuoden teemana hyvinvointi – Mitä se on minulle?
Kolme hyvää
SEURAA MYÖS:
Instagram / Facebook / Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.