Hae
Big mamas home

Mitä kuuluu kuukautisille koronan jälkeen?

Olen kirjoittanut tästä ennenkin, mutta itsellä merkittävin koronan ja koronarokotusten sivuoire on ollut kuukautisten häiriintyminen. Edelleen, en todellakaan kadu rokotteiden ottamista. Me ollaan äärimmäisen etuoikeutettuja siinä, että meillä on mahdollisuus saada ilmaiseksi tappavilta taudeilta suojaavat rokotukset. Olen tästä mahdollisuudesta äärimmäisen kiitollinen.

Oma sairastamiseni oli rankka kokemus ja mietin suurimman osan ajasta sitä, että mitä se olisi ollut ilman rokotteiden antamaa apua. Alusta asti on ollut selvillä, että rokotteet eivät pysty täysin suojaamaan taudilta, mutta ne voivat lieventää merkittävästi taudin oireita. Koska oma tautini ei rokotteista huolimatta todellakaan ollut mikään perusflunssa, provosoidun suunnattomasti, jos joku tulee luokseni rokotevastaisine mielipiteineen. Tälle ihmiselle melkein toivon koronan vakavaa tautimuotoa. Huom, melkein.

Rokotteen jälkeen - BMH - Big mamas home by Jenni

Kuukautiset menivät sekaisin jo ensimmäisestä rokotteesta

Omasta sairastamisestani on nyt noin kolme kuukautta ja edellisestä rokotteesta tulee kuluneeksi myös puoli vuotta. Eli siitä on kohta melkein vuosi, kun sain ensimmäisen rokotteen. Silloin en osannut yhdistää oireita rokotteeseen, vaan jälkeen päin yhdistin ne pahaan uupumiseeni.

Käytin kesällä ehkäisylaastaria, joka oli siihen asti toiminut täysin moitteettomasti ja sopi itselleni ehkäisymuotona todella hyvin. Ensimmäisen rokotteen jälkeen kuukautiseni alkoivat olemaan noin 1-2 viikon välein laastarista huolimatta. Mikä oli todella ärsyttävää. Tilanne tasoittui kun jätin laastarit pois. Kiertoni normalisoitui nopeasti, mutta heti kun otin laastarit käyttöön, sama rumba jatkui.

Toisen rokotteen jälkeen

Toisen rokotteen aikana en enää käyttänyt ehkäisylaastareita edellä mainituista syistä. Ensimmäiset kuukautiset rokotuksen jälkeen olivat aivan kaameat.  Kuukautiseni ovat olleet aina viisipäiväiset, runsaat ja kivuliaat. Toisen rokoteannoksen jälkeen ne olivat tätä potenssiin sata. Olin kolme päivää vuodelevossa, koska en vain kyennyt liikkumaan. Makasin sohvalla elektronisen lämpötyynyn kanssa ja lasten ruutuajat paukkuivat tuolloin. Sen jälkeen oireet eivät ole olleet niin pahat, mutta kyllä minä viimeisimmissäkin olin pari päivää vuodelevossa, koska en juuri muuhun kyennyt. Yritin toisena päivänä lähteä ihmisten ilmoille sen seurauksena, että meinasin oksentaa bussiin.

Mitä kuuluu kuukautisilleni - BMH - Big mamas home by Jenni

Sairastumisen jälkeen

Koronan sairastaminen ei onneksi lisännyt kipuja, mutta tällä hetkellä minulla on tunne siitä, että en voi luottaa omaan kroppaani ollenkaan. Kiertoni vaihtelee 21 päivästä 31 päivään, kun ennen olen ollut täsmällinen kuin sveitsiläinen kello. PMS on jäänyt myös nyt pois, mistä en periaatteessa valita, mutta toki se vähän huolestuttaa. Kun se säännöllinen PMS oli kuitenkin normi ennen tätä.

Toivon, että ajan kanssa nämä oireet helpottavat ja hormonitoiminta palautuu normaaliksi, että uskallan taas käyttää hormoniehkäisyä, joka tosiaan auttoi parhaiten kipuihini.

Olen muuten ilmoittanut eteenpäin näistä oireista, jos joku on siitä huolissaan. Kun toisen rokotteen jälkeen osasin viimein yhdistää oireeni rokotteisiin, tein ilmoituksen sivuvaikutuksista.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Miten toivuin koronasta

Arki eristyksen jälkeen

Terveisiä koronaeristyksestä

Uusi vuosi eristyksessä

Lyhythihainen neule

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *