Hae
Big mamas home

Meidän pienelle, rakkaalle 1-vuotiaalle

Kun synnyit, oli marraskuinen pimeä ilta. Sinä saavuit maailmaamme rytinällä ja olit ensi hetkestä lähtien kaikkea mitä toivoimme. 
Ennen syntymääsi olin ehtinyt viettämään jo pari päivää sairaalassa. Menin sairaalaan, kun en tuntenut liikkeitäsi normaalisti. Ilmeisesti sinulla alkoi olla yksiössäsi niin ahdasta, ettei liikkuminen huvittanut. Lääkäri oli vuorokauden päästä sitä mieltä, että olisi hyvä jouduttaa syntymääsi varmuuden vuoksi. Synnytys käynnistettiin hitaasti suostutellen. Lopulta lapsivedet menivätkin spontaanisti ja kaikki lähti etenemään omalla painollaan. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

Meidän ensihetkemme eivät olleet sellaiset, kuin olin haaveillut. Kun lääkärit olivat huolissaan voinnistani, minä itkin sitä, kun ensihetkesi menisivät minulta ohitse kuten siskosi kanssa. Mutta, kun minä en voinut olla luonasi, sait olla sen toisen ihmisen kanssa, joka rakastaa sinua eniten tässä maailmassa. Isäsi piti sinusta huolta aina siihen asti, kunnes minulla oli riittävästi voimia olla kanssasi. Vastoinkäymisistä huolimatta saimme nukkua ensimmäisen yön vierekkäin. En olisi voinut olla onnellisempi. 
Rakastuin sinuun heti. Olit kaikkea, mitä olimme toivoneet ja enemmänkin. Olit se puuttuva palanen, jota olimme kaivanneet. Otit heti paikkasi omalla rauhallisella tavallasi. Näytit ettet ollut vain pieni versio siskostasi, vaan kokonaan oma persoonasi. Taisit myös siirtää osan rauhallisuudestasi ja zeniläisyydestäsi minuun silloin, kun olimme yhtä, oma Baby Buddhani. Sinun kanssasi annoin kaiken mennä alusta asti omalla painollaan ja kuuntelin vain sinun tarpeitasi. Ajattelin, että kun antaisin meille tilaisuuden, kaikki asettuisi uomiinsa. 
Ja niin se tekikin. Meille muodostui omat hyvät rutiinit ja arki lähti kulkemaan omalla painollaan. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

En halunnut tehdä tai ottaa itselleni turhia paineita. Ajattelin, että tekisimme kaiken niin, kuin hyvältä tuntuu ja olisimme niin kiinni toisissamme, kuin hyvältä tuntuu. Muistelen valtavalla lämmöllä niitä päiviä, kun olimme vieneet Little E:n hoitoon ja pötköttelimme yhdessä sohvalla. Käänsimme kylkeä sen mukaan, kummasta rinnasta otit maitoa. Torkuimme, korjasimme asentoa ja Netflix pyöri taustalla. Kun saisin elää uudelleen yhden tällaisen läheisyyden päivän. 
Mutta emme me vain torkkuneet sohvalla. Olit mukana monessa paikassa ja olit maailman parasta reissuseuraa. Et hermostunut turhista ja nukuit hyvin vaunujesi suojassa. Imetys julkisilla paikoilla ei ollut ongelma, vaan sekin me handlattiin hyvin. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

Ennen syntymääsi, me olimme olleet äiti ja isä jo yhdelle pienelle tytölle, mutta sinä teit esikoisestamme isosiskon. Teidän suhteenne kehitystä on ollut uskomatonta seurata alusta asti. Aina siitä hetkestä lähtien, kun siskosi tuli kotiin mummin kanssa ja näki sinut nukkumassa kehdossasi. Hän on ollut ihana, huolehtiva ja avulias sisko, joka ei varmasti jätä sinua pulaan tässä elämässä. Nyt kun olet lähtenyt liikkeelle ja seuraat häntä joka paikkaan, on E joutunut hieman mukavuusalueen ulkopuolelle ja joutunut opettelemaan erilaisten tunteiden käsittelyä. Tulette varmasti olemaan vielä monet kerrat tukkanuottasilla, mutta uskon vakaasti teidän olevan myös ne toistenne parhaat ystävät. Minä en tiedä millaista on, kun on sisko, mutta tiedän millaista on, kun on sisaruksia ja se on aivan mieletöntä. Teillä tulee olemaan vielä hauskaa yhdessä. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

Vaikka oletkin tyyni ja rauhallinen persoona, ei sinulta puutu tahtoa. Et varmasti anna kenenkään polkea sinua jalkoihin ja varmasti kerrot meillekin, mitä tahdot. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka temperamenttisi kehittyy. Pysytkö perusluonteeltasi tyynenä vai rauhallisena, vai puskeeko vanhempiesi temperamentti vielä läpi perimästäsi. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

Nyt olet jo 1-vuotias. Samaan aikaan, kun tuntuu ettei aikaa ole kulunut ollenkaan, tuntuu kuin olisimme eläneet valovuoden verran yhdessä vuodessa. En osaa enää edes kuvitella aikaa ilman sinua. Olet jo niin tiivis osa meidän porukkaamme, että on ihme ettet ole ollut osa sitä aina. Olet edelleen meidän oma vauva, vaikka osaatkin jo paljon kaikenlaista. Meidän puolestamme sinulla ei ole mikään kiire kasvaa, mutta kasvat silti hirmuista vauhtia. 
Tiedän kokemuksesta, että meillä on edessä aivan uskomaton vuosi. Tulevan vuoden aikana muutut nopeasti vauvasta pieneksi lapseksi ja tulet vielä yllättämään meidät kaikki. Minä tulen varmasti huokailemaan vielä monet kerrat sitä, kuinka nopeasti kasvat. 
vauva, ensimmäinen vuosi, vauvavuosi, lapset, yksivuotias

Kiitos, että olet sinä. Meidän rakas kuopuksemme ja 1-vuotiaamme. Äiti ja isä rakastavat sinua.

4 kommenttia

 1. Emiilia kirjoitti:

  Tämä oli tosi ihana postaus. Meidän rakkaat pikku murut <3

 2. Helmi kirjoitti:

  Ihana postaus! Niin suloinen tyttö! Taaperoelämä seikkailuineen alkaa.

 3. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos. Kirjoitin tätä tippa linssissä.

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos. ❤ Kyllä se taaperoelämä on näyttänyt jo itseään, kun tyttö kävelee jo ihan sujuvasti ja haluaa olla joka paikassa yhtä aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.