Hae
Big mamas home

Raskausviikko 16 (15+0 – 15+6)

Beben koko: Avokado

Oireet: Närästys, liitoskivut, vilkkaat unet, yöllinen heräily.

 

Raskausviikko 15

Tämä viikko on ollut aika väsynyt. Lähinnä sen vuoksi, että olen heräillyt keskellä yötä kerran jos toisenkin. Osa öistä on mennyt sellaisessa valveen ja unen välimaastossa ja osana öistä olen herännyt keskellä yötä täysin virkeänä tunniksi tai kahdeksi valvomaan. Arvostan sitä, että hormonit valmistelevat minua tulevia yösyöttöjä varten. Mutta arvostaisin myös, jos saisin vielä nukkua, kun se on mahdollista. Toivon vain, että vauva on yhtä hyvä nukkuja, kuin vanhemmat sisaruksensa.

Silloin kun sitten nukun, näen äärimmäisen vilkkaita ja seksuaalisia unia. Olen kuullut, että jollain naisilla uniorgasmit kuuluvat raskausoireisiin ja alan ymmärtää miksi. En rehellisesti muista, koska olisin nähnyt tällaisia seksiunia. Samaan aikaan päiväsaikaan seksi ei juurikaan kiinnostele. Libidoni on tällä hetkellä olematon. Mikä on hassua, koska aiemmissa raskauksissa oli pitelemätön. Ollaan puhuttu puolison kanssa tästä ja hän ymmärtää ja haluaa antaa minulle tilaa. Tämä raskaus on kuitenkin väliaikainen tila ja todennäköisesti viimeistään synnytyksen jälkeen alkaa helpottaa.

Hormonit hyrrää muutenkin vahvasti. En aina tunne itseäni samaksi ihmiseksi, joka olen ollut ennen raskautta. Seksihalujen puuttuminen on vain osa koko kuviota. Toivon kovasti, että tilanne edes vähän tasoittuisi, mutta ehkä sitten joskus vauvavuonna. Onneksi meillä on kumppanin kanssa hyvä keskusteluyhteys. Ollaan viime päivinä puitu todella paljon näitä kaikkia kitkakohtia ja meillä on ollut hyviä keskusteluja.

Vauvan liikkeet

Vauva liikkuu reippaasti ja pystyn tuntemaan liikkeitä päivittäin. Mikä on ihanaa! Toki joku päivä se saattaa olla yksi yksittäinen hipaisu ja välillä useamman liikkeen sarja tai sitten useampia liikkeitä pitkin päivää. En tosin vielä huolestu vaikka menisi päivä tai pari ilman liikkeitä. Vauva on kuitenkin sen verran pieni, että pystyy heittämään kohdussa kärrynpyörää ja kääntyilemään niin etteivät kaikki liikkeet tunnu. Tällä hetkellä minulla on muutenkin aika luottavainen olo siihen, että hänellä on kaikki hyvin, kun ultraäänitutkimuksissakin kaikki on ollut hyvin. Ja tässä on enää kuukausi raskauden puoleen väliin, mikä tuntuu ihan uskomattomalta.

Liitoskivut ovat menossa vahvasti mukana ja nyt tosiaan tuntuu siltä, että olen raskaana. Olen huomannut, että liikkuminen oikeasti helpottaa niitä. Ekat lenkit tuntuivat kyllä koko kropassa, mutta jo parin lenkin jälkeen tilanne ei ollut enää niin paha. Uiminen helpottaa myös ihan selkeästi. Joten jatkan liikkumista parhaani mukaan. Se tukivyö on ostoslistalla edelleen. Kun löytäisin vaan sopivan. Toistaiseksi pärjään kuitenkin. Panadol ja liikunta tuntuvat auttavan tällä hetkellä riittävästi.

Raskaus etenee siis edelleen ja kuten sanottu, kuukauden päästä ollaan jo puoli väsissä. What?! Ja pari viikkoa siihen, niin päästään 22 viikon merkkipaaluun. Näitä odotellessa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 15 (14+0 – 14+6)

Seksi alkuraskaudesta

Raskausviikko 14 (13+0 – 13+6)

Raskausviikko 13 (12+0 – 12+6)

Raskausviikko 12 (11+0 – 11+6)

2 kommenttia

  1. Nanna kirjoitti:

    SI-tukivyö auttoi itselläni liitoskipuihin. Ihan jostain perus apteekista ostin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *