Hae
Big mamas home

Traumatyöskentely

Olen aloittamassa nyt psykologin kanssa traumatyöskentelyn, liittyen kokemaani väkivaltaan. En tiedä olenko umpi hullu, kun haluan aloittaa tämän nyt, kun elämä tuntuu viimein tasoittuneen ja rauhoittuneen. Olen puhunut tästä kaikesta ennenkin muun muassa terapeutin ja muiden tahojen kanssa. Mutta oikea traumatyöskentely vaatii sen, että elämä on muuten tasapainossa ja ihmisellä on turvallinen olo, koska traumojen työstäminen voi viedä todella syviin vesiin. Työskentelyn aloittaminen jännittää, kun ensimmäinenkin psykologin tapaaminen oli melko rankka, vaikka me vasta raapaisimme pintaa näiden asioiden suhteen.

Kerroin ajatelleeni, että minun olisi pitänyt lähteä. Muistan hyvin elävästi ajatelleeni, että minun pitäisi lähteä nyt heti ja päättää tämä.

Traumatyöskentely

Jotta voin jatkaa eteenpäin

Minulla nämä väkivaltaan liittyvät traumat ovat viime aikoina puskeneet pintaan todella vahvasti. Näen useasti viikossa painajaisia väkivallasta. Niin oikeista tilanteista, kuin mieleni kehittämiä tarinoita. Sen lisäksi muistot ovat nousseet pintaan viime aikoina usemmin, kuin ennen ja minulla on selkeä tarve puhua näistä. Olen nyt viime viikkoina kertonut ensimmäisiä kertoja täysin rehellisesti ystävilleni siitä, mitä olen kokenut. Tulkitsen tämän kaiken niin, että alitajuntani on sitä mieltä, että olen nyt valmis käsittelemään näitä asioita. Todennäköisesti se yrittää viestittää minulle, että nyt on oikea hetki syventyä näihin, jotta voin jatkaa eteenpäin.

Traumatyöskentely

Ensimmäisellä pintaraapaisulla havahduin taas siihen, miten normaalilta väkivalta omassa elämässäni tuntuu. Ja kyllä, käytän tarkoituksella sanaa normaali, koska sitä se oli. Kaikenlaisesta väkivallasta tuli minulle täysin normi. Sainoin psykologille vähättelevästi; “Ei niitä fyysisiä kertoja ollut, kuin viisi.” Psykologi muistutti minua siitä, että niitä kertoja ei olisi pitänyt olla yhtään. Se, mitä minulle tehtiin, oli äärimmäisen väärin.

Puhuimme siitä ensimmäisestä fyysisestä kontaktista. Psykologi kysyi minulta, mitä minä ajattelin tapahtuneen jälkeen. Kerroin ajatelleeni, että minun olisi pitänyt lähteä. Muistan hyvin elävästi ajatelleeni, että minun pitäisi lähteä nyt heti ja päättää tämä. Elämä olisi mennyt varmasti hyvin eri tavalla, jos olisin lähtenyt. Mutta kuten kaikki väkivaltaiset suhteet, ei tämäkään ollut täysin paha. Siinä oli paljon sellaista hyvää, mikä sai minut jäämään.

Traumatyöskentely

Olen saanut teiltä myös viestiä ja toiveita, että kertoisin enemmän kaikesta kokemastani. Kiitos valtavasti palautteesta, jota olette antaneet. Arvostan jokaista kirjoittamaanne viestiä. Minusta olisi hienoa antaa näille asioille yhdet kasvot. Jotta väkivallasta puhuttaisiin enemmän ja jotta yhä vähemmän sitä jouduttaisiin kokemaan ja jotta uhrit osaisivat hakea apua. Mutta tekin varmasti ymmärrätte, että tämä aihe on äärimmäisen arka. Yritän löytää sitä omaa tapaani ja ääntäni kirjoittaa tästä. Mutta varmasti kirjoitan jotain, nyt kun tämä asia on niin tapetilla elämässäni.

Kiitos, kun luette ja annatte palautetta.

-Jenni.

Lue myös

Rakkauden haudalla

Millaista on henkinen väkivalta

Myrkyllisiä ihmissuhteita

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

2 kommenttia

  1. Sinikka kirjoitti:

    Hei Jenni! Olen itse työstänyt traumoja viimeisen vuoden aikana. Välillä on ollut todella rankkaa. Välillä on ollut helpompia asioita. Olin pitänyt sisälläni asioita vuosikaudet. Nyt tuntuu hiukan siltä, että tästä ehkä pääsee vielä eteenpäin. Kaikkea hyvää sinulle! ❤️ Ja muista, olet kaunis sellaisena, kuin olet ja sinä riität. ❣️

    • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

      Kiitos ihanasta kommentista. Ja valtavasti voimia, sekä tsemppiä omien traumojesi kanssa. Mä uskon siihen, että tämä matka näiden traumojen selvittämiseksi kannattaa kulkea, vaikka se onkin raskas. Uskon, että se palkinto siellä lopussa tekee siitä sen arvoisen. Ihanaa alkavaa kevättä sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.