Hae
Big mamas home

Eron jälkeen välitilinpäätös

Tämä kevät on ollut monella tapaa hyvin erityinen, eikä vähiten omassa henkilökohtaisessa elämässäni. Välillä en ole edes muistanut koko koronaa, kun omat asiat ovat vieneet kaiken ajattelukapasiteetin. Nyt erosta tulee pian kuluneeksi puoli vuotta ja niin paljon on muuttunut, mutta samaan aikaan juuri mikään ei tunnu muuttuneen. 

Ajattelin, että olisi hyvä tehdä jonkinlainen välitilinpäätös elämästä eron jälkeen.

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Mikä on muuttunut?

Kuten sanoin, tuntuu hassusti siltä, että vaikka kaikki on tietysti muuttunut eron jälkeen, tavallaan mikään ei ole muuttunut. Arki ja sen pyörittäminen on hyvin pitkälti minun vastuullani jo ennen eroa. Joten tavallaan eron jälkeen arjen pyörittäminen yksinään ei tuntunut isolta muutokselta. Se iso muutos tuli sitten kun, meillä alkoi pyöriä lasten vuoroasuminen. Yhtäkkiä minulla oli käsittämättömän paljon enemmän aikaa ihan vain itselleni ja hetken aikaa minulla oli pasmat vähän sekaisin, mitä kaikella sillä vapautuneella ajalla tekisi. Varsinkin, kun sitä aikaa vapautui juuri siinä vaiheessa, kun poikkeuslaki astui voimaan ja ihmisten tapaamista piti alkaa välttämään. Ja aluksi minulla oli toki käsittämättömän kova ikävä tyttöjä, mutta nyt nautin enimmäkseen myös yksinolosta, kun sen verran introvertti kuitenkin olen.

Miten arki on lähtenyt sujumaan kaikkine muutoksineen?

Hämmästyttävän hyvin. Se isoin huoli, miten pärjään yksinäni taloudellisesti ja muutenkin, helpotti nopeasti. Samoin lasten päivähoito järjestyi lopulta nopeasti ja mutkattomasti. Vaikka päiväkodin aloitus oli kovempi pala äidille, kuin lapsille, vuorohoito on helpottanut meidän arkea aivan älyttömästi. Minulla alkaa kesällä töissä yövuorot, joten vuorohoito on ollut ihan ehdoton.

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Miten voin?

Edelleen todella hyvin. Mutta huomaan, että alun vapauden huuma alkaa selkeästi tasaantua arjen myötä. Se ei tee minusta kuitenkaan yhtään vähempää onnellista. Ero tuntuu edelleen hyvältä ja oikealta ratkaisulta. Toki kevään aikana tapahtunut kiusaaminen ja vainoaminen, josta olen kirjoittanut aiemmin, on syönyt onnen tunnetta. Sen suhteen olen joutunut elämään välillä todella synkkiä hetkiä, mutta onneksi apua on saatavilla. Ja nyt puoli vuotta eron jälkeen, huomaan olevani aika ajoin yksinäinen. Ilmeisesti nyt on tullut se vaihe eron jälkeen, kun alan todella sopeutumaan siihen yksin elämiseen ja siihen ettei kotona olekaan yhtä aikuista, jonka kanssa jakaa ajatuksia ja läheisyyttä.

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Mitä kuuluu treffirintamalle?

Korona on omalta osaltaan hieman rauhoittanut treffailua. Juttelen kyllä edelleen miesten kanssa sovellusten kautta, mutta treffeille on vasta viime aikoina tullut lähdettyä vain harkitusti. Ihan kenen tahansa kanssa ei ole tullut lähdettyä. Ja sitten on tullut kyllä kyseltyä, onko mitään hengitystieinfektion oireita. Mutta lyhykäisyydessään, treffailu jatkuu edelleen. Tuossa aiemmin keväällä minulla oli suhde, joka tuntui vakavammalta, kuin lopulta olikaan. Jos jotain olen ehtinyt tässä ajassa oppia itsestäni, niin olen ehdottomasti sellaista kaikki-mulle-heti-nyt-tyyppiä. Ihastun nopeasti ja vahvasti, mutta tunteet lähtevät helposti myös tasoittumaan ja jopa laskemaan. Joten yksi asia, jota täytyy itse harjoitella on se, että yritän ottaa rauhallisesti, vaikka tuntuisi kuinka ihanalta.

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Big mamas home by Jenni S. Eron välitilinpäätös

Mitä odotan tulevaisuudelta?

Tällä hetkellä odotan ihan vain kesää. Minulla on pitkä kesäloma, josta aion nauttia oli koronatilanne mikä tahansa. Sitten ollaan vain luovia ja onneksi olen löytänyt tänä keväänä uudet lenkkipolut tuolta rannalta, joten aina tarvittaessa voin painua metsään. Kaiken muun suhteen olen avoimin mielin ja otan vastaan sen, mitä elämä antaa.

Mikä on päällimmäisenä mielessä juuri nyt?

Tyyneys ja onni. Asiat ovat kallistuneet nyt aika hyvälle tolalleen. Ehkä tuo vainoaminen ja kiusaaminenkin loppuu pian ja pääsen esimerkiksi avaamaan taas blogin kommentoinnin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.