Hae
Big mamas home

Raskausviikko 9 (8+0 – 8+6)

Beben koko: Kirsikka

Oireet: Väsymys, nälkä, tukkoisuus, ajoittainen huonovointisuus, levottomat unet, ilmavaivat.

Himot: Ei mitään erityistä.

 

Raskausviikko 9

Olen nyt virallisesti raskausviikon 10 puolella ja ensimmäinen kolmannes lähestyy loppuaan. Aika uskomatonta. Mitään valmisteluja me ei olla vielä aloitettu, koska ei tässä varsinaisesti ole vielä mikään kiirekään. Etunimet on vauvalle mahdollisesti valmiina, mutta thast it. Siskot odottavat vauvaa innokkaasti ja haluavat joka viikko tietää, minkä hedelmän kokoinen vauva on ja koska se esimerkiksi alkaa pissata.

Mutta nyt hetkeksi takaisin raskausviikkoon 9. Koen saavuttaneeni jonkinlaisen zen tilan tämän raskauden suhteen. Keskenmeno ei jännitä enää ihan koko ajan. Varhaisultralla oli kyllä iso merkitys omalle mielenrauhalle. Samaan aikaan olen aika sinut omien olojen kanssa. Odotan kyllä sitä, että niin nenän tukkoisuus, kuin jatkuva väsymyskin viimein loppuisiva, mutta samaan aikaan olen myös sopeutunut niihin. Niiden kanssa eletään ja nyt mennään siitä, missä rima on matalalla.

Puolisoni on ottanut aivan ihanasti vastuuta kodista. Minä en esimerkiksi muista, milloin olisin viimeksi tiskannut, koska hän on ihan pyytämättä ottanut vastuun tästä. Ruokaa tehdään kumpikin vuorotellen, mutta on hän ottanut vastuuta myös siitä vähän enemmän. Mistä olen ihan älyttömän kiitollinen. Nämä raskauden ei niin kivat puolet on helpompi jaksaa, kun toinen ottaa vastuuta.

Mun maha on tullut nyt tietyllä tapaa esiin. Se ei ole varsinaisesti kasvanut vielä, mutta on nykyään enemmän sellainen kiinteä pallo ja näyttää raskausvatsalta. Mikä on minusta aivan ihanaa, koska rakastan fiilistellä kasvavaa vatsaa.

En stressaa painosta. Sitä on tullut molemmissa aiemmissa raskauksissa ja varsinkin kuopusta imettäessä sitä myös lähti vastavuoroisesti molempien raskauksien edestä. Tarkoitukseni on imettää myös tällä kertaa ja haluan uskoa sen onnistumiseen. Lisäksi, raskaus ei ole mielestäni aika, jolloin kannattaa painon nousua stressata. Se kuuluu asiaan, kun sisällä kasvaa uusi elämä. Elimistössä on kuitenkin jo 40 % enemmän verta, jotta se jaksaa ylläpitää ja kasvattaa tuota uutta elämää.

Ensimmäinen neuvola

Meillä oli tällä viikolla myös ensimmäinen neuvola. Puoliso osallistui neuvolaan myös. Olen sanonut hänelle, että hän saa tulla mukaan ihan kaikkille käynneille ja tarkastuksille. Näin hän pystyy olemaan paremmin mukana tässä raskaudessa. Kyseessä on kuitenkin hänen esikoisensa.

Ensimmäinen neuvola ei ole kovin ihmeellinen. Me kirjattiin kaikki esitiedot ylös. Käytiin läpi myös edelliset raskaudet ja synnytykset. Minulla oli molemmissa aiemmissa raskauksissa loppuraskauden riesana raskaushepatoosi, joten todennäköistä on että tämä maksan toimintahäiriö uusii myös tällä kolmannella kerralla. Tämä ei pelota minua enää. Ensimmäisellä kerralla se säikäytti, mutta tarkkailulla riskit ovat pieniä. Ja aiemmissakin raskauksissa maksa-arvojeni kohoamiseen reagoitiin todella ripeästi.

Nyt on ultrat ja labrat varattu ja raskaus etenee. Nyt vain odotellaan sitä seesteistä ja energistä keskiraskautta. 😀

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 8 (7+0 – 7+6)

Raskausviikko 7 (6+0 – 6+6)

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

2 kommenttia

  1. PUH kirjoitti:

    Haloo, kymmenen viikkoa on neljännes raskausajasta ei kolmannes…

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Raskaus lasketaan kolmanneksissa, ei neljänneksissä. Ja mun ensimmäinen kolmannes lähenee hiljalleen loppuaan. Vaikka se ei toki ihan vielä ole loppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *