Hae
Big mamas home

Hiukset ennen ja jälkeen

Olin tuskaillut jo hetken epäsiistin hiuspehkoni kanssa. Tuntui siltä, että se ei ollut enää vähimmässäkään määrin siisti. Hiusten laittaminen vaikeutui ja tuntui, että aina kun veti sormet niiden läpi, ne jumahtivat kiinni latvoihin. Aloin siinä sitten laskeskelemaan, että olen leikkauttanut hiukseni suurin piirtein vuosi sitten. Joten ei ihme, että hiukset tuntuivat epäsiisteiltä ja epämukavalta.

Hiukset ennen ja jälkeen - Big mamas home by Jenni

Olen hiusten suhteen melkoinen minimalisti. Oma hiuslaatuni on vahva, rehellinen luonnonkihara. Kun teininä päätin ajella pääni kaljuksi, niin jo puolen millin sänki lähti kihartumaan. Silloin se ei naurattanut. Kihara hius on kuiva ja se vaatii valtavasti kosteutusta. Noudatan löyhästi curly girl metodia. Olen perehtynyt metodiin vain osittain, mutta perusteellisesti omiin hiuksiini. Olen reilussa kolmessakymmenessä vuodessa yksinkertaisesti oppinut, miten oma hiukseni voi paremmin. Olen siis tehnyt hoitoainepesuja ja vältellyt kuivana harjaamista jo kauan ennen kuin curly girlistä oli puhettakaan.

 

Ennen

Hiukset ennen ja jälkeen - Big mamas home by Jenni

Hyödynnän kaikkein mieluiten hiusten laittamisessa hiuksen luonnollista halua kihartua. Se on vain niin helppoa, kun heittää hoitovoiteet päähän ja antaa hiusten kuivua vapaana. Kiharoista on tullut varsinainen tavaramerkkini. Viimeisimmän kampaamokäynnin jälkeen olen jaksanut jonkin verran myös suoristaa niitä, mikä on ollut kivaa vaihtelua omaan tyyliin.
Kaikkein vapauttavinta, mitä olen hiusteni suhteen tehnyt, oli päättää lopettaa niiden värjääminen. Vaikka haaveilen jatkuvasti pastellivioletista tukasta, en juuri nyt voisi kuvitellakaan jaksavani sitä kierrettä uudestaan. Minulla oli aina epäsiisti olo hiuksissani, kun punainen väri alkoi haalistua ja juurikasvu kasvoi kasvamistaan. Nykyään olen enemmän kuin sinut oman hiusten värini kanssa ja todella tyytyväinen siihen, että ainoa mistä tarvii kantaa huolta, on latvojen tasaus.

Hiukset ennen ja jälkeen - Big mamas home by Jenni

Joka tapauksessa, kun minulla tuli mitta täyteen tätä epäsiistiä tukkapehkoa, niin päätin varata ajan Makeaan Hertalle. Yritin parhaani mukaan etsiä Pinterestistä inspiraatiota mallille, mutta en keksinyt mitään. Kampaamossa sanoin sitten vain, että lyhennetään ja kevennetään. Kiva olisi jos tukka menisi myös kiinni. Juuri ennen, kuin Hertta alkoi föönaamaan, uskalsin lausua ääneen toiveeni, että minulle leikattaisiin verho-otsatukka. Sellaisessa perinteisessä tasaotsatukassa olisi ihan liikaa työtä, mutta tästä minä pidän. Hiukset kehystävät kasvoja ihan eri tavalla kuin aiemmin.
Minusta lopputulos on todella kiva ja viihdyn tässä lyhyemmässä mallissa huomattavasti paremmin, kuin aiemmassa reuhkassa. Ja suosittelen edelleen lämpimästi Makeaa ja Herttaa. Makeasta saa toki myös kaikenlaisia muitakin palveluita. Kuten kynsiä, ripsiä ja sokerointia. Sokeroinnissa suosittelen ehdottomasti Lindaa. Lindalla on taito saada epämukavasta toimituksesta jopa miellyttävä. Tai ainakin hänellä on taito viedä ajatukset pois itse toimenpiteestä. Ja tämä on tosiaan lämmin suositus tyytyväiseltä asiakkaalta. Olen jokaisen Makeassa käynnin maksanut itse.

-Jenni

 

Lue myös

Noughty – Uudet hiustenhoitotuotteet

Yksinkertaiset juhlakampaukset

15 kysymystä hiuksista

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.