Hae
Big mamas home

Raskausviikko 21 (20+0 – 20+6)

Beben koko: Granaattiomena

Oireet: Närästystä, yöllinen valvominen, alaselän kivut, liitoskivut, supistukset, hengästyminen.

 

Raskausviikko 21

Raskaus sen kuin etenee. Tämä on ollut aika hyvä viikko. Olen ollut energinen, voinut hyvin ja nyt uskallan sanoa, että vauvan liikkeet ovat muuttuneet sillä tavalla säännöllisiksi, että niitä tuntuu päivittäin. Ja nyt yleensä, kun asetun johonkin istumaan tai makaamaan, niin vauva aloittaa vispaamisen ja potkimisen. Potkut alkavat olla myös aika napakoita, mutta ihan vielä ne eivät tunnu ulkopuolelle. Kohtu on selkeästi myös kasvanut. Enää vauvan potkut eivät tunnu vain alavatsan tietämillä, vaan navan kohdilla ja sen yllä.

KUVA: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Tulevat isosiskot tunnustelevat liikkeitä malttamattomasti vatsan läpi, vaikka ne eivät vielä ulos tunnukaan. He myös juttelevat vauvalle, silittelevät mahaa ja antavat sille pusuja. He pohtivat mitä vauva puuhaa vatsassa ja pelaako se mahdollisesti jalkapalloa lihapullilla, joita minä olen syönyt. Tässä raskaudessa onkin ollut ehdottoman parasta odottaa vauvaa yhdessä isompien lasten kanssa. He ovat niin mukana tässä kaikessa ja sitä on maailman ihaninta seurata.

Yöllisiä hormoniheräilyjä minulla on edelleen satunnaisesti. Onneksi ei ihan joka yö kuitenkaan. Nämä yölliset, monen tunnin valvomiset, ovat loppujen lopuksia aika rankkoja ja ne vaikuttavat aina seuraavaan päivään. Herään tällä hetkellä suurinpiirtein siinä yhden tai kahden maissa ja valvon viiteen aamulla. En vain saa nukahdettua uudestaan, vaikka kuinka makaisin silmät kiinni sängyssä.

Yöt alkavat muutenkin olla aika mielenkiintoisia. Herään nykyään poikkeuksetta kyljen kääntämiseen, koska se alkaa olla hiljalleen melkoinen urheilusuoritus. Nukkuma-asennot alkaa hiljaelleen olemaan joko vasemmalla tai oikealla kyljellä. Selällään nukkuminen alkaa pikku hiljaa ahdistamaan. Yhtenä yönä sain myös kolme suonenvetoa jalkaan, mikä oli myös omiaan pitämään minua hereillä.

Nyt olen ajatellut, että jokainen hyvin nukuttu yö on jo voitto ja nautin niistä.

Oma vointi

Mutta jos takana on hyvä yö, jaksan hyvin päivisin. Pahimmat liitoskivut ovat pysyneet poissa ja pystyn elämään ja olemaan aika normaalisti. Liikunta on nyt vähän jäänyt, mikä harmittaa. Yritän palata kuitenkin lenkkipoluille taas mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan.

Mutta on tosi kiva, että energiaa on riittänyt, kun olen tehnyt tässä ihan täyttä päivää Monan Menesty lempeästi valmennuksen kanssa. Iltaisin on kyllä sitten ollut akku aivan loppu. Olen kuitenkin nauttinut tekemisestä ja kaikki on tuntunut tosi hyvältä. Kerron näistä fiiliksistä sitten ihan omassa postauksessaan.

Omasta puolestani tällainen perus hyvä olo voisi jatkua ihan loppuun asti.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 20 (19+0 – 19+6)

Raskausviikko 19 (18+0 – 18+6)

Raskausviikko 18 (17+0 – 17+6)

Raskausviikko 17 (16+0 – 16+6)

Raskausviikko 16 (15+0 – 15+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *