Hae
Big mamas home

21 hyvää

Ihan tähän ensimmäiseksi haluaisin kertoa päätöksestäni liittyen blogin sisältöön ja tämän hetkiseen vallitsevaan tilanteeseen. En missään nimessä halua vähätellä tätä epidemiaa ja tilannetta. Edelleen, teen töitä ympäristössä, jossa huomioidaan koronavirusta joka päivä ja joka hetki. Mutta, koska minunkin feediini tulee jatkuvasti toinen toistaan ahdistavampia uutisia, pyrin pitämään oman blogini sisällön mahdollisimman kevyenä. Jo sen vuoksi, että en ole mikään viranomaistaho ja velvoitettu jakamaan tietoa koronaepidemiasta. Tietoa ja uutisia on jokaisen saatavilla, mutta nyt on ehkä enemmän tilausta hyvälle mielelle.

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

Tästä päästään aasinsillalla tämän kertaiseen aiheeseen. Noorat tekivät Perjantain parhaissa listan asioista, jotka tuottavat hyvää mieltä. He olivat ottaneet idean Uusi muusa-blogista ja nyt minä apinoin heitä. Suosittelen lukemaan Eeva Kolun postauksen, sillä se on oikeasti todella hyvä.

Tässä siis lista asioista, jotka tuottavat minulle hyvää mieltä, joista nautin ja joista tulee hyvä olo. Näiden ei ole tarkoituskaan olla sellaisia, joista kuuluisi tulla hyvä olo, vaan sellaisia joista minulle tulee oikeasti hyvä olo. Ilman morkkista. Käytän tässä Eevan esimerkkiä; Minä en pidä ollenkaan sitruunavedestä, mutta nautin aamukahvista.

Osa näistä asioista liittyy vahvasti lapsiini ja äitinä olemiseen. Jokainen vanhempi ymmärtää nämä jutut varmasti.

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

#1 Kukat ja kukkien asettelu. Rakastan kukkia ja olen sanonut niiden olevan minulle terapiaa. Ne piristävät ja niiden varsien leikkaaminen, sekä asettelu on jopa meditatiivista.

#2 Ruokakaupassa käyminen yksin. Arkivapaana, kun lapset ovat hoidossa, saatan käydä jossain astetta paremmassa ruokakaupassa. Kuten Stockmannin Herkussa tai Redin K-Marketissa. On yksinkertaisesti ihanaa käydä laadukkaassa ruokakaupassa, rauhassa.

#3 Meri. Rakastan merta ja ylipäätänsä veden lähellä oloa. Vesi on ollut minulle aina sellainen oma, rauhoittava elementti. Olen onnellinen siitä, että saan asua lähellä merta.

#4 Hyvä kahvi. Olen sanonut, että minä en juo ollenkaan huonoa kahvia, sillä se on minulle itsessään niin suuri nautinto etten halua pilata hetkeä. Sen vuoksi suhtaudun monesti hieman varauksella kutsuun lähteä kahville, kun en tiedä ollenkaan millaista kahvia kahvilassa tarjotaan.

#5 Se kun lapsi kömpii aamulla omasta sängystä viereen nukkumaan. Tytöt nukkuvat aika hyvin omissa sängyissään, mutta on aina yhtä ihanaa saada viereen vielä nukuksissa oleva lapsi, joka jää torkahtelemaan kainaloon.

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

#6 Valokuvaaminen. Valokuvaaminen tuo minulle hyvää mieltä. Kaikki kuvat eivät todellakaan pääty someen asti. Minusta on ihanaa ikuistaa kaunis hetki.

#7 Kävelylenkki. Rakastan kävelylenkkejä ja olen lisännyt niitä arkeeni huomattavasti. Monesti kävelen arkivapaina ja iltavuoro aamuina pidempää reittiä takaisin kotiin. Yleensä kävelen ktoiin meren kautta.

#8 Asetelmien tekeminen. Kotona puuhastelu ja asetelmien tekeminen pöydille ja hyllyjen päälle on ihanaa. Olen tehnyt tätä jo lapsena omaan huoneeseeni. Itse koen sen rauhoittavaksi.

#9 Ajoissa nukkumaan meneminen. Se kun kännykän ajastin näyttää +8 tuntia herätykseen. Minulle riittää yössä 7 tuntia, unta mutta kaikki muu on plussaa.

#10 Päiväunet. Olen pyrkinyt olemaan itselleni armollisempi siinäkin muodossa, että jos minua päivällä väsyttää, niin otan mahdollisuuksien mukaan päiväunet.

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

#11 Kun lapset kertovat päivästään. Minusta on aivan ihanaa kuunnella lasten juttuja heidän päivistään, jos en ole ollut heidän kanssaan. Esimerkiksi mummilareissuista riittää aina puhetta ja kumpikin höpöttää yleensä kilpaa. Lasten into ja ilo tarttuu herkästi.

#12 Lakatut kynnet. Rakastan sitä, kun kynnet on huolellisesti lakattu. Ihan aina en voi pitää kynsiä laitettuna työni vuoksi, mutta pyrin lakkaamaan niitä mahdollisimman usein.

#13 Työkavereiden koirien rapsuttelu. Meillä on todella monesti toimistola koiria ilahduttamassa meitä työntekijöitä ja asiakkaita.

#14 Kun onnistun, jonkun uuden reseptin kanssa. En ole kummoinen kokki, mutta tykkään kokeilla ja kun kokeilu onnistuu, siitä tulee hyvä mieli.

#15 Hyvä kirja. Kun vastaan tulee kirja, jonka haluaa lukea kerralla kannesta kanteen. Olen onnistunut viime aikoina lukemaan enemmän kuin kertaakaan kuluneinan vuosina.

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

Big mamas home by Jenni S. 21 hyvää

#16 Kosketus. Oletteko kuulleet rakkauden viidestä kielestä? Minun oma kieleni on ehdottomasti kosketus. Kosketan ystäviäni, rakkaitani ja lapsiani, mahdollisimman paljon. Mielellään koko ajan.

#17 Tietyt näkymät kotona. Jotkut näkymät vain tuottavat hyvää mieltä ja niitä tulee tuijoteltua pitkin päivää. Niitä tulee myös kuvattua paljon enemmän, kuin niitä ei niin kivoja näkymiä.

#18 Paikkojen järjestäminen. Saan valtavaa tyydytystä siitä, että kiskon kaikki tavarat ulos kaapeistaan ja järjestän ne uudelleen. Yleensä kaapit pääsevät räjähtämispisteeseen asti, joten työnsarkaa riittää aina.

#19 Paperilta lukeminen. Rakastan kirjoja ja (sisustus)lehtiä. Tässä elämäntilanteessä ääni- ja e-kirjoille on paikkansa, mutta mikään ei voita paperisen painoksen pitämistä käsissä.

#20 Hyvät second-hand löydöt. En ole kummoinen kirppisihminen, joten jokainen second-handina löydetty esine on minulle pieni työvoitto.

#21 Lapsen pitäminen sylissä. Parasta. Ei varmasti tarvitse avata enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.