#arkiruokaa: Helppo & herkullinen kanasalaatti
Lupasin tälle vuodelle enemmän ruokajuttuja ja reseptejä. Tässä tuleekin sitten ensimmäinen resepti. Olen yrittänyt ottaa enemmän salaatteja ruokavaliooni, nyt kun yritän pudottaa painoa. Välillä tuppaa vain loppumaan salaattien suhteen mielikuvitus kesken. Todella monesti tulee tehtyä salaattiin se tomaatti-kurkku-salaatti pohja ja heitettyä kanat päälle, vaikka vaihtoehtoja olisi niin paljon enemmän.
Tässä salaatissa yhdistelin omia suosikkejani (kanaa ja pannulla käytettyjä paprikoita) helppoon pohjaan. Kanan teen uunissa, koska se on super helppoa niin.
400g Broilerin fileeleikettä
1 rkl Valkoviinietikkaa
½ rkl Soijaa
1 rkl Oliiviöljyä
2 Limen mehu
Pippuria
Jauhettua paprikaa
Sekoita kaikki ainekset kulhoon. Laita broilerin fileeleikkeet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Tämä toimii hyvin ilman pitkää marinointiaikaa. Uuni lämmitetään 225 asteeseen ja fileeleikkeet saavat pötkötellä uunissa 20 min.
1 Makea suippopaprika
Suolaa
Pippuria
Pilkon paprikat yksinkertaisesti rinkuloiksi. Paahdan niitä pannulla oliiviöljyssä, juuri sen verran, että ne lämpenevät ja pinnan rakenne muuttuu. Maustat paprikat suolalla ja pippurilla.
Salaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Leipäjuustoa
Kokoan salaatin lautaselle ja lisään päälle sekä kanan, että paprikan.
Tämä on aivan loistava lounassalaatti ja sopii hyvin mukaan töihin tai syötäväksi kotona. Tämä on ehkä enemmän sellainen minun oma arkiruokani. Lapset tykkäävät tästä vähän riisutummasta versioista. Sellaisessa, jossa on pelkkää kanaa, paprikoita, tomaatteja ja leipäjuustoa. Rucola ei meidän lapsiin uppoa. Pienempi syöttää ne minulle ja isompi jättää vain lautasen reunalle.