Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus: Kaaosta, pitkä putki & huutoterapiaa

Bebellä meni koko viikonloppu toipua kolmesta päiväkotipäivästä. Maanantaina hoitoon, tutulle hoitajalle meni tyytyväinen taapero.

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä
Viikkokatsaus nyt, koska mennyt viikonloppu ja tämä alkuviikko on ollut sen verran täynnä kirjahyllyprojektia etten ole ehtinyt edes avata konetta. 
Mennyt viikko sujahti ohitse hetkessä. Minulla oli pitkästä aikaa sellainen normaali, viisi päiväinen työviikko, johon kuului, sekä aamu-, että iltavuoroja. Tällaisella vaihtelulla viisi päivää on aika rankka rupeama, mutta selvisin siitä hengissä. Vaikkakin perjantaina olin aivan valmis lähtemään aamusta suoraan vapaille. 
lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

Viikon paras terapiaistunto: Autossa, Erikan kanssa, matkalla Ikeaan. Siinä tuli puhuttua, huudettua, naurettua, vähän itkettyäkin, suojassa suljetussa tilassa. Mahdoimme olla koomisen näköisiä. Mutta taisimme kumpikin olla juttutuokion tarpeessa. Terapiaistuntoon liittyi myös vahvasti Mäkkärin Drive-in. 
Viikon paras kahvi: McDonaldsin latte yllätti minut ja Erikan aivan täysin. Toistelimme monta kertaa lyhyessä ajassa; ”Onpas hyvää kahvia.” 
lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

Bebellä meni koko viikonloppu toipua kolmesta päiväkotipäivästä. Maanantaina hoitoon, tutulle hoitajalle meni tyytyväinen taapero. Hän oli pari päivää viihtynyt hyvin tiiviisti sylissä, mutta ei ollut erityisen itkuinen. Vaikka minulla ei ole mitään päiväkoteja vastaan, niin kyllä tälle meidän nuorimmalle sopii niin paljon paremmin perhepäivähoito. 
Eniten äitipisteitä tällä viikolla: Kun opettelin tekemään uudenlaisen letin esikoiselleni. Se oli kuulemma todella hieno ja muistutti Elsan lettiä. 
Viikon paras lapsijuttu: Kun kaivettiin isosiskon vanhoista vaatteista myös pikkusiskolle hame. Täällä on vaan tyllit hulmunneet, kun neidit ovat heilutelleet niitä musiikin tahdissa. 
lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

Kaikilla meidän alueen yli kolmevuotiailla perhepäivähoitolaisilla on kerran kahdessa viikossa jumppapäivä. Yksi alueen hoitajista vetää isommille lapsille aamupäivällä jumppaa. Tämä on muuten yksi asia, jota arvostan perhepäivähoidossa. Että vaikka hoitajat hoitavat lapsia pääsääntöisesti omilla tahoillaan, niin kaikkea järjestetään myös yhdessä. 
Tällä viikolla jumpassa oli lajina jooga. Meidän pieni esitteli illalla aivan innoissaan oppimiaan uusia liikkeitä. 
Viikon paras ruokatoimitus: Kun mieheni työkaveri kantoi pienen pakkasemme täyteen hirvenlihaa ja kuhaa. Olen tästä todella onnellinen. Vähän vain huolestuttaa, osataanko me kokata ne arvonsa mukaisesti. 
Viikon paras sääilmiö: Lumi, jota on tullut paljon. Välillä on tuntunut siltä, kuin asuisi ihan toisessa päässä Suomea. 
lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

Kun viikko on mennyt enemmän tai vähemmän töissä, viikonloppuna halusin antaa erityishuomiota tytöille. Lauantaina me käytiin ulkona ja kirjastossa. Little E oli innoissaan, kun pääsi ensimmäistä kertaa ikinä vähän pelaamaan kirjaston padilla. Satuin löytämään kirjastosta myös yhden lempikirjani filmatisoinnin. Elokuvan nimi on Ensemble, c’est tout – Kimpassa. Niin kirja, kuin elokuvakin ovat sympaattisia ja saavat aikaan hyvän mielen. Suosittelen, jos satutte löytämään. Minä ainakin aion lukea kirjan taas uudestaan. 
lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

lapsiperheen arki, viikkokatsaus, arki, äiti töissä

Hei, ihanaa viikkoa. Meidän asunto alkaa taas muistuttaa taistelutantereen sijasta kotia, joten pian on todennäköisesti luvassa kuvia muutoksesta ja jatkan tammikuun teemaa. IG-storyjani (@bigmamashomeblog) seuraavat ovatkin ehtineet saada esimakua tulevasta. Kuulisin mielelläni myös postaustoiveita ja jos teillä on ideoita kuukauden teemoihin.

4 kommenttia

 1. Helmi kirjoitti:

  Postaustoiveena olisi kirjoitus satunnaisesta aamupäivästäsi ja vapaapäivästä. Perhepäivähoidossa olisi vielä kiva kuulla enemmän, onko siellä myös isompia lapsia, pienille varmasti hyvä mutta isommille. Miten teillä hoito alkoi ja sujui nyt nuorimmalla? Huomioidaanko jos tarvitsee vielä kahdet päiväunet ym?

 2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos ideoita. Perhepäivähoidosta kirjoitan varmasti. Ajattelinkin, että näin puolen vuoden jälkeen olisi hyvä tehdä tilannepäivitys asian suhteen. Varsinkin kun perhepäivähoito tuntuu olevan aika monelle sellainen vähän vieras hoitomuoto.
  Kiitos taas kommentista. <3 Ihanaa loppuviikkoa.

 3. Iina / MouMou kirjoitti:

  Tää lumi on kyllä niin ihanaa. Ja lisää tulossa – jee! 🙂

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kunhan pitävät tiet aurattuina niin jee! :'D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.