Hae
Big mamas home

Kastejuhlan kukat ja pari vinkkiä helppoon koristeluun

PALVELU SAATU PR-LAHJANA JUHLAKUKAT.FI.*

Olen ihminen, jonka mielestä juhlien paras osuus on ehdottomasti kukat. Tai no, jos tarkkoja ollaan, kukat on muutenkin parasta mitä tiedän. Juhlissa tämä toki korostuu. Tällä kertaa meidän juhlien kukat tarjosi meille Juhlakukat niminen yritys. Ja voin kertoa, että olin aivan fiiliksissä, kun suunnittelin millaiset kukat meille tulee. Voin kertoa, että siinä Pinterest lauloi monta iltaa.

Juhlakukat

Juhlakukat on palvelu, josta saa tilattua niin floristin työt, kuin myös leikkokukkia erilaisiin juhliin. Eli käytännössä, heiltä pystyy tilaamaan sekä valmiita kimppuja, että erilaisia leikkokukkia, joista voi tehdä itse omia kukka-asetelmia. Meidän juhliin Juhlakukilta tuli floristeilta kimppu kahvipöytään, sekä seppele minulle. Sen lisäksi valitsin joukon leikkokukkia, joista tein itse pienempiä asetelmia pöytiin. Tällainen palvelu tuntuu kuin tehdyltä tällaiselle ihmiselle, joka rakastaa kukkia.

Kukkatilaus kannettiin kotiovelle pari päivää ennen juhlia. Puolisoni nauroi, kun minä näytin paketin saapuessa siltä, kuin joulu olisi tullut reilusti etuajassa. Kukat oli pakattu todella hyvin ja kaikki olivat selvinneet matkasta vahingoittumattomina. Paketti sisälsi myös selkeät ohjeet, miten kukat saa säilymään parhaiten juhlapäivään. Minun seppeleeni esimerkiksi säilöttiin ulkovarastoon, jossa se todella säilyi juhlapäivään asti. Leikkokukat siirsin suoraan ämpäriin ja hämärään huoneeseen odottamaan sitä, että pääsin asettelemaan ne maljakkoon.

Olen ennenkin hyödyntänyt meidän pikkumaljakkoja juhla-asetelmissa. Yllä olevissa kuvissa kukat ovat meidän ruokapöydällä odottamassa juhlapäivää. Tällainen monesta pienestä asetelmasta koostuva maljakkorypäs on sekin näyttävä kokonaisuus ja sopisi juhliin sellaisenaan. Meiltä ei kuitenkaan lopulta löytynyt niin paljoa maljakoita tai kukkia, että olisin saanut vastaavan asetelman juhlatilaan.

Meidän juhlat järjestettiin kirkon omissa tiloissa, koska meidän kotiin ei mahdu sellainen määrä ihmisiä, mitä juhliin tuli. Juhlatila oli varsin koruton. Tuotiin paikalle itse kukat maljakoineen, tuikkuastiat ja tarjoiluastiat. Pöytäliinat ja kahviastiasto saatiin paikan puolelta. Tässä muutama vinkki minulta paikan koristeluun.

Miten toteutettiin juhlatilan koristelu?
  1. Tarjoilupöytään iso floristin tekemä kimppu korkeaan maljakkoon, jolloin se nousee tarjottavien yläpuolelle. Ja koska kyseessä oli lapsen kastejuhla, toiseksi pöytäkoristeeksi sopi pienen pehmolelu.
  2. Valittiin korkeiden kynttilöiden sijasta matalia tuikkuja. Ajateltiin niiden olevan turvallisempia, mutta yhtä tunnelmallisia.
  3. Koottiin juhlia varten kaikki talon kirkkaat maljakot ja tuikkukipot. Kaikki oli aikalailla eriparia, mutta suurin osa oli kirkasta lasia, mikä sitoi ne yhteen.
  4. Kahvipöytiin tuli tasaisin välein kukka-asetelmia ja tuikkuja. Pienien kukka-asetelmien lomassa oli tilaa kaikille lautasille ja kahvikupeille. Myös lahjapöytään tuli kaksi pienempää asetelmaa.
  5. Valitsin itse tehtyihin kukka-asetelmiin vaaleita lempikukkiani kuten freesioita, neilikoita, eustoomaa ja vahakukkaa. Niiden lisäksi oli upeita sinisiä krysanteemeja ja eukalyptusta.

Kun suunnittelin kukkatilausta halusin kukkiin ainakin yhtä vihreää (eukalyptus) ja yhtä pienikukkaista kukkaa (vahakukka). Sen lisäksi mietin, mitkä kukat toisivat asetelmiin runsautta. Nämä olivat eustooma ja freesia. Neilikat ja krysanteemit toivat isoilla kukinnoillaan asetelmiin hieman ”massaa” tai täytettä. Mielestäni tämä oli aika onnistunut kaava kimpuille.

Onko Juhlakukat sinulle entuudestaan tuttu palvelu? Toimisiko tällainen jossain sinun juhlissasi? Minä rakastan tällaista palvelua, jossa on tilaa variaatioille. Olin aivan onnessani, kun pari iltaa ennen juhlia tein näitä omia asetelmia. Kukkien asettelu on ollut minulle aina sellainen meditatiivinen rituaali. Muistan taatusti jatkossa Juhlakukat, kun mietin juhlia. Ehkä ensi kesänä, kun täytän 35.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Täytekakku mustikka- ja valkosuklaatäytteellä

Vihreässä mekossa ja kukkaseppeleessä ristiäisiin

Vauvan ristiäiset ja kastejuhla

Ristiäiset lähestyy

Lasten synttärit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *