Hae
Big mamas home

8. luukku: Meidän joulunajan perinteet

Jokaiselle perheellä on ne omat joulunajan perinteensä. Ja niitä on varmasti ihan yhtä monta, kuin on perheitäkin ja tapoja viettää joulua. Meillä on lasten kanssa ollut tietyt perinteet oikeastaan siitä lähtien, kun esikoinen syntyi. Nyt uusperheenä ollaan myös mietitty, millaisia perinteitä halutaan lisätä tähän kavalkaadiin. Puolisollani on kuitenkin ollut omat perinteensä, joita hän haluaa tuoda mukanaan tähän meidän omaan perheeseen. Ollaan puhuttu muun muassa siihen, että ostetaan yhdessä raclettegrilli ja tehdään raclettesta meidän itsenäisyyspäivän perinne. Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa puolison vanhemmilla ja rakastuin tähän ruokailumuotoon heti.

 

Mutta, jos nyt mennään niihin meidän tämän hetken perinteisiin.

Porvoon Vanha kaupunki - BMH - Big mamas home by Jenni

Meidän joulunajan perinteet

Stockmannin jouluikkuna ja kuumat kaakaot

Tämä perinne syntyi ihan vahingossa, kun se oli tapahtunut jo muutaman vuonna sen enempää miettimättä. Mennään siis yhdessä ihastelemaan Stockmannin jouluikkunaa keskustaan. Se on loistava vapaapäivän ohjelmanumero, kun lapset ovat aina yhtä innoissaan satumaisesta jouluikkunasta. Tähän perinteeseen kuuluu myös olennaisena osana se, että käydään samalla reissulla nauttimassa yhdessä kuumat kaakaot jossain. Ja kaakaoon kuuluu toki saada kaikki mahdolliset härpäkkeet vaahtokarkeista kermavaahtoon ja suklaakastikkeeseen.

 

Lasten valitsemat joulukoristeet

Lapset saavat joka vuosi valita itselleen joulukoristeet yleensö Stockmannin jouluosastolla. Parina vuonna toteutettiin tätä perinnettä myös Vepsäläisen x Shishi liikkeessä. Nämä koristeet he saavat sitten aikanaan mukaansa, kun muuttavat omaan kotiinsa. Eli siihen mennessä he ovat saaneet kerrytettyä itselleen melkoisen kokoelman joulukoristeita. Tätä perinnettä aletaan toteuttamaan aikanaan myös vauvan kanssa. Esittelin meidän lasten tämän vuoden joulukoristeet aiemmin tässä postauksessa.

Porvoon Vanha kaupunki - BMH - Big mamas home by Jenni

Pikkujoulu

Tästä perinteestä oli tosiaan jo ihan oma luukkunsa, joten en mene tähän sen enempää. Tämä on tosiaan perinne omasta lapsuudestani, jonka olen tuonut mukanani meidän perheeseen. Minulle tämä on ollut sellainen joulun odotuksen alun perinne.

 

Aatonaaton elokuvailta

Tämä perinne on puolisoni perheestä. He ovat saaneet avata joka aatonaaton iltana yhden lahjan, josta on paljastunut aina joku elokuva, joka on sitten myös katsottu. Tämä on perinne, jonka hän haluaa tuoda mukanaan tähän meidän perheeseen. Tämä perinne tulee siis tänä vuonna ensimmäistä kertaa meidän perheen repertuaariin.

Sinkkuäitien miniloma Porvoossa - BMH - Big mamas home by Jenni

Piparitalkoot

Tämä on todennäköisesti kaikille tuttu juttu. Eli leivotaan ja koristellaan porukalla pipareita ja kuunnellaan samalla joululauluja. Tämä taitaa olla yksi meidän lasten omista suosikeista.

 

Retki jouluiseen Porvooseen

Tämä on ehkä tällä hetkellä sellainen oma henkilökohtainen tavoite ja perinne. Porvoo on oma henkinen kotikaupunkini ja vaikka aina on hyvä hetki vierailla Porvoossa. Haluaisin päästä nauttimaan erityisesti kyseisen kaupungin joulutunnelmasta. Viime vuonna kävimme Heidin kanssa siellä tammikuun alussa ja tänä vuonna retki toteutuu samoihin aikoihin. Mutta tällä kertaa puolison kanssa. Ehkä ensi vuonna otan mukaan vain vauvan ja me pidetään maitobaaria pystyssä jossakin Porvoon söpössä hotellissa.

 

Tässä on meidän perheen tämän hetken perinteet. Saa nähdä kasvako tämä lista vielä vuosien varrella.

Porvoon Vanha kaupunki - BMH - Big mamas home by Jenni

Minä en usko perinteiden orjalliseen seuraamiseen. En edes jouluna. Perinteet ovat ihania tapoja, joissa on myös joustovaraa. Perinteitä voi toeuttaa juuri itselleen sopivalla tavalla ja omilla resursseillaan. Ensi vuonna meillä on joulun aikaan pieni vauva, joten katsotaan millaiset resurssit silloin on toteuttaa näitä perinteitä. Lapset tuskin tulevat muistamaan niitä vuosia, kun perinteet ovat jääneet vähemmälle. Sen sijaan uskon heidän muistavan aikuisena iloisen joulujen sekamelskan ja iloisia välähdyksiä erilaisista jouluikkunoista, hetkiä piparitalkoista ja välähdyksiä siitä joulusta jolloin kuusenkoristeeksi on valikoitunut pehmoinen ballerinahiiri.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

4. luukku: Jouluiset poro cookiet

3. luukku: Menneitä jouluja

2. luukku: Jouluinen ystäväkirja

1. luukku: Pikkujoulu perinne ja lasten pikkujoululahjat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *