Hae
Big mamas home

Vauva 6 viikkoa

Vauva on jo reilut 6 viikkoa, kun tätä kirjoitan. Olen ollut tällä viikolla erityisen väsynyt, kiitos tiheän imun kauden. Tämän vuoksi olen iltaisin ollut niin väsynyt, että kirjoittamisesta ei ole tullut mitään. Yritin kyllä useampana iltana, mutta pää löi täysin tyhjää. Täytyy tunnustaa, että odotan kyllä niitä vähän helpompia öitä. Vaikka samaan aikaan tuntuu haikealta, että vauva kasvaa.

6 viikkoa

Ja hänhän toden totta kasvaa. Painoa tulee kovaa tahtia lisää täysi-imetyksellä ja pituutta myös. Hän ei ole enää sellainen rimpula, kuin vastasyntyneenä, vaan näyttää jo enemmän ihan vauvalta. Siirryttiin jo suurinpiirtein viikko sitten isompiin vaatteisiin. Laatikossa on edelleen muutama 56 sentin vaate, mutta kaikkein pienimmät on kyllä pakattu jo pois.

Nuo meidän kortit on muuten Oot niin ihanalta. Olen aina pitänyt Oot niin ihanan designista ja tällä kertaa haaveilin tuollaisista vauvakorteista. Nyt en sitten voinut vastustaa niiden hankkimista. Ja on ollut kyllä kiva kuvata vauvaa korttien kanssa.

Vauvasta alkaa hiljalleen paljastumaan niitä omia persoonallisuuden piirteitä. Hän hymyilee ja nauraa paljon. On edelleenkin pääasiassa aika tyytyväinen tyyppi ja itkussansa looginen. Itku vaihtuu nopeasti hymyksi, kun se häntä ärsyttävä asia on korjattu. Hän viihtyy paljon minun sylissäni. Mutta nyt ihan kuuden viikon kynnyksellä, hän on malttanut nukkua myös hieman pidempiä päiväunia myös unipesässä! Kun olen ensin nukuttanut hänet syliin. Tämä on tarjonnut minulle pienen hengähdyshetken päivisin. Tällä viikolla se on tosin mennyt enemmän tai vähemmän seinään tuijotellessa väsymyksen vuoksi. Mutta ehkä tässä pian kyseisen pätkän saa hyödynnettyä myös johonkin muuhun.

Lisäksi huomasin nyt, että valtaosa imetyskerroista alkaa nyt olla aika nopeita. Välillä vauva viihtyy rinnalla pidempäänkin, mutta monet imetyksistä alkaa olla sellaisia vajaan vartin mittaisia, mikä vähän helpottaa elämää. Kun alussa ne saattoivat kestää parhaimmillaan tunteja. Vaikka nautinkin niistä pidemmistä hetkistä, arjessa on ihan vähän helpompaa, kun en ole tuntitolkulla kirjaimellisesti kiinni vauvassa.

Tulevien viikkojen kehitysaskeleita odotellessa!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

 

LUE MYÖS

Vauvan nimi supersankarilta

Vauvaviikon kuulumiset

Pikku Vaniljasta suloisia juttuja vauvalle

Postpartum aika – synnytyksen jälkeen

Kolmas lapsi – Kolmatta kertaa äiti

Yksi kommentti

  1. Annie kirjoitti:

    Ihana ihana vauva teillä! Kiitos kun jaksat kirjoitella kuulumisia meille. Ja niin kivoja noi kortit, tosi hyvä idea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *