Hae
Big mamas home

Mitä vauvalle pitää hankkia?

Raskauden puolenvälin kunniaksi ajattelin kirjoittaa vähän siitä, että mitä kaikkea meillä jo on kesällä syntyvää pientä varten ja mitä pitää vielä hankkia.

Tämän beben ja nuorimman isosiskon ikäero on lähes kuusi vuotta. Näin ollen meillä ei ole ihan hirveästi mitään vauvantarvikkeita säästössä. Olen antanut niitä pois ja myynyt jo ihan tilan puutteen vuoksi. Ja eron jälkeen minulla ei ollut mitään käsitystä siitä toteutuvatko haaveeni siitä, että saisin vielä lisää lapsia. Minulla on ollut säästössä enää oikeastaan vain joitain lasten vaatteita. Niin ja kantoliina. Äitini löysi aikanaan esikoiselle aivan loistavan kantoliinan, jollaista minulle ei ole tullut muuten vastaan, joten sen olen säästänyt.

Aika lailla kaikki muu pitää vielä hankkia.

Kesävauva kahden talvivauvan jälkeen

Tällä kertaa meille tuleekin kesävauva kahden talvivauvan jälkeen. Vuodenaika on siis tämän vauvan kanssa aivan toinen, kuin ensimmäisteni kanssa. Ensimmäisten kuukausien varustus tulee olemaan siis aivan erilainen, kuin aiemmilla kerroilla. Ei tarvitse olla pienen pientä toppapukua, eikä välikerrastoa. Mutta mitä sille kesävauvalle pitäisi sitten hankkia?

Olen yrittänyt vähän selvitellä tätä ja pääpaino tuntuu olevan sillä, että esimerkiksi vaatteiden tulisi olla ohuita mutta peittäviä. Meidän raskausryhmissä on mainittu materiaaleiksi musliini ja harsokangas, jotka on ilmeisesti ihanan ilmavia pienen päällä. Näitä ei tällä hetkellä ainakaan löydy vielä mitenkään helposti. Mutta ajattelin, että alan kevättä kohti googlaamaan näitä ahkerammin. Ensimmäiselle kuukaudelle tällaista ohuempaa puettavaa olisi todennäköisesti hyvä olla. Viileisiin päiviin ilmeisesti jonkinlainen puuvillahaalari olisi hyvä.

Tulen palaamaan vaathankintoihin myöhemmin listan muodossa, kun tiedän mitä meille tulee.

Värimaailma, etenkin vaatteiden kanssa tulee olemaan hyvin harmaa ja beigepainotteinen, koska se miellyttää omaa silmääni kaikkein eniten. Muistan varmaan ikuisesti sen, kuinka esikoisen vauva-aikana baby bluesin ja imetyshormoneiden huuruissa itkin sitä, että sitteri oli väärän värinen. Sen jälkeen olen päättänyt panostaa siihen, että vauvan tarvikkeet miellyttävät myös omaa silmääni.

Mitä meillä on jo hankittuna?

Pienen vaatevaraston lisäksi ollaan onnistuttu löytämään ja saamaan pari juttua käytettynä. Ensinnäkin imetystyyny, jonka saimme bestikseltäni. Imetystyyny on ainakin itselleni ihan ehdoton. Se ei ole vain imetyksen apuväline, vaan toimii vauvalle erilaisena tukena, kun tämä on vähän vanhempi. Lisäksi, tällä hetkellä se auttaa minua myös nukkumaan paremmassa asennossa.

Toinen second hand löytö on Petite chérien söpö, harmaa lämpöpussi. Tämän hankkiminen oli todella aikaista, koska tätä vauvan kanssa ei tarvita vielä ensimmäisinä kuukausina. Tämä tuli vastaan Zadaassa täysin sattumalta ja sen verran hyvään hintaan, että päätettiin ostaa tämä nyt hyvissä ajoin valmiiksi.

 

Ollaan puhuttu paljon siitä mitä me tarvitaan ja missä vaiheessa ja pääjutut alkaa olla hiljalleen selvillä. Näin puolen välin jälkeen pitää todennäköisesti alkaa hiljalleen tehdä myös konkreettisia asioita sen eteen, että ne jutut tulee myös hankittua. Tiedän, että jotkut hankkivat asioita sitä mukaan, kun niitä tarvitaan, mutta itselleni tämä on osa valmistautumista. Minä haluan myös, että perusjutut ovat valmiina ja ensimmäisinä viikkoina ei tarvitse stressata näitä, vaan voi vain pesiä rauhassa vauvan kanssa.

Onneksi tämä ei ole minulle ensimmäinen rodeo, joten minulle kaikki on aika selkeää. Puolisoni sanoo luottavansa minuun näissä jutuissa, koska ei tiedä mitään tästä. Minä toki opetan häntä koko ajan ja perustelen mitä tarvitaan ja miksi, jotta hänelläkin tieto karttuu pikku hiljaa. Vauva-ajan jutuista ollaan myös keskusteltu juuri samaisesta syystä, jotta hänellä olisi jo vähän tietoa tulevasta. Todennäköisesti vauva-ajan intensiivisyys tulee hänelle silti shokkina, mutta ainakin on yritetty.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Uskomatonta, että meille tulee vauva

Meille tulee vauva!

Puoli vuotta yhdessä – Miten meillä menee

Minulla on vauvakuume

1-vuotiaan kasvu ja kuulumiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *