Hae
Big mamas home

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Beben koko: Seesamin siemen

Oireet: Krooninen väsymys, nälkä, närästys, hajuherkkyys, pissahätä, aikaisin herääminen ja muun muassa Bonesille itkeskely.

 

Olemme nyt virallisesti ajan tasalla raskausviikkojen suhteen. Jatkossa nämä postaukset ilmestyvät kerran viikossa, kun raskausviikko vaihtuu.

Raskausviikko 6.

Odotin tällä viikolla pahoinvointia. Sitä ei kuitenkaan ole ollut vielä nimeksikään. Liikkuvassa kulkuneuvossa matkapahoinvointi iskee helpommin, mutta muuten olen voinut sen puolesta ihan hyvin. Esikoisen kohdalla pahoinvointi oli kuitenkin ensimmäisiä oireita, joita sain ja josta arvasin olevani raskaana. Joten tuntuu oudolta ja vähän jopa huolestuttavalta, että pahoinvointi puuttuu käytännössä kokonaan. Mietin helposti onko vauvalla oikeasti kaikki hyvin, kun en voi pahoin. Mutta samaan aikaan muita oireita kuitenkin on.

Samaan aikaan, tämä alkuraskaus ilman merkittävää pahoinvointia on itseasiassa aika kiva ja virkistävä. En varsinaisesti kaipaa sitä jatkuvaa oksentamista tai edes sitä jatkuvaa merisairasta oloa.

Kuitenḱin ensimmäistä kertaa koen raskauden aikaista hajuherkkyyttä. Puolisoni paistamien kananmunien haju etoo minua. Olen jo muutenkin hajuherkkä, mutta nyt se korostuu. Monet sellaiset kosmetiikkatuotteet, jotka olen mieltänyt ennen miedoiksi, tuoksuvat nyt nenääni todella voimakkailta. Pahin hetki oli, kun kumppanini kävi eräs aamu suihkussa ja hänen suihkusaippuansa haju alkoi käydä pahasti nenääni. Niinhän siinä sitten kävi, että minä lähdin kauppaan ja puoliso jäi tuulettamaan taloa.

 

Raskauden mieliteot

Nyt on muuten myös ensimmäistä kertaa sellaisia selkeiät mielitekoja ruuan suhteen. Se ei ole uutta, että nälkä tuntuu olevan koko ajan ja kun se nälkä iskee, niin ruokaa on saatava ihan heti paikalla. Mutta nyt on ollut konkreettisesti myös niitä himoja. Olen himoinnut muun muassa suolakurkkuja ja klementtiinejä. Lisäksi, jos saan jonkun mieliteon jostain ruuasta, saatan lähes maistaa sen suussani ja sitä olisi oikeasti pakko saada heti. Olen himoinnut muun muassa kiinalaista ruokaa ja englantilaista aamiaista.

Vauvan sukupuoli ja kehorauha

Kun kerroin tästä pahoinvoinnin puuttumisesta Instagramissa, sain varmaan kymmenen ”se on poika” arvausta. Ensimmäiset kolme huvitti, mutta sitten aloin jopa vähän ärsyyntymään. En osannut aivan täysin kohdentaa sitä, mikä näissä kommenteissa ärsytti. Sitten juttelin bestikseni kanssa. Puhuttiin, että tämä menee ehkä jonkin verran tietyn kehorauhan piikkiin. Enkö saa olla rauhassa raskaana ilman, että joku tulee tulkitsemaan oireitani ja arvioimaan millaiset genitaalit vauvallani on.

Me päätettiin puolisoni kanssa, että ei tulla paljastamaan vauvan sukupuolta. Minua kaikki gender reveal hommat jopa hieman ärsyttävät. Vauva on kuitenkin paljon enemmän, kuin omat genitaalinsa. Lisäksi se sukupuoli on arvaus siihen asti, että lapsi pystyy itse sen sanoittamaan. Joten tuntuu hullulta, että sille laitetaan nykyään niin paljon painoarvoa.

Ymmärrän toki sen, että sukupuoli on niitä harvoja asioita, joita pystymme selvittämään tästä uudesta pienestä ihmisestä tässä vaiheessa. Ja totta kai sitä haluaa tutustua lapseen mahdollisimman hyvin jo ennen syntymää. Mutta kuten sanoin, niille genitaaleille laitetaan aivan liikaa painoarvoa. Meille on ihan sama kumpi sieltä tulee, kunhan on terve vauva. Se että olen saanut kaksi tervettä lasta syliin asti, on mieletön ihme. Nyt tämä ihme pitäisi toistaa kolmannen kerran.

Tässä kuuden raskausviikko pähkinänkuoressa. Seuraavan kerran näitä kuulumisia viikon päästä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

Meille tulee vauva!

Tarina oman sektion taustalla

4 kommenttia

 1. Krista kirjoitti:

  Onnea raskaudesta! Minulla toisen lapsen pahoinvointi alkoi 2 viikkoa myöhemmin ja loppui 20 viikkoa aiemmin kuin esikoisesta. Alussa myös vähän huoletti, mutta kaikki oli loistavasti.

  Ja ymmärrän hyvin ”tunkeilun” tunteen. Me ei samasta syystä paljasteta nimeä etukäteen, kaikilla tuntuu olevan siihen niin paljon sanottavaa 🙄

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Hei, kiitos kommentista. Ja joo, tiedostan, että jokainen raskaus on erilainen, eikä pahoinvoinnin ”kaava” ole todellakaan aina sama. Voihan tosiaan olla, että vältyn tällä kertaa siltä kokonaan tai sitten jossain vaiheessa iskee joku infernaallinen paha olo.

   Ja kiva, että ymmärrät tämän minun ahdistukseni tästä tietynlaisesta tunkeilusta. Mietin jo olenko tässä asiassa ihan höpsö. 😀

 2. krissstiina kirjoitti:

  Mä olen jotenkin järkyttynyt tuosta vauvan koosta! 😄 miten jostain noin pienestä voi kehittyä ihminen, jännää!

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   No niinpä! Raskaus on kyllä ihmeellistä aikaa. Ja musta on aina yhtä tajunnaräjäyttävää, että ihminen voi tehdä sisällään ihmisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *