Hae
Big mamas home

Vuosikooste 2019

Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Aloitin podcastin ystäväni Erikan kanssa. Terapian tarpeessa-podcast oli itselle pitkäaikainen unelma, jonka olen ehtinyt jo hautaamaankin pariin otteeseen, kun en ukonut kykeneväni siihen. Syksyllä päätin opetella äänittämään, sekä editoimaan ja siitä se sitten lähti. Nyt meiltä on ilmestynyt jo useampi jakso ja kaikki palaute, mitä ollaan saatu, on ollut hyvää. Ensi vuonna homma jatkuu taas.

Toinen juttu, jonka tein ensimmäistä kertaa, on se että aloitin viimein oppisopimukseni työpaikassani. Tämä on juttu, jota ehdittiin suunnitella jo yli vuosi. Erinäisistä syistä homma vähän venähti, mutta viimein se on todellista. Tammikuussa minulla on jo ensimmäinen näyttö ja ensimmäiset kurssit. Kevään aikana minun pitäisi olla viimein ihan valmis lähihoitaja.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime vuonna asettamasi tavoitteet?

Kehittyä vaikuttajana ja viedä tätä omaa juttuani eteenpäin. Tämä on minulle intohimo, jossa haluan olla hyvä ja kehittyä.

Epäonnistunut: Tämän suhteen jäin junnaamaan hieman paikalleni. Ruuhkavuodet pääsivät yllättämään ja välillä vaikuttajajutut ovat jääneet laahaamaan perässä. Intoa on edelleen, mutta etenkin viimeisen puolen vuoden aikana olen laittanut oman hyvinvointini blogin ja muun somen edelle. Aion kyllä tehdä niin jatkossakin, mutta ensi vuonna kokeilen taktiikkaa: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Huoltaa parisuhdettani, joka uhkaa jäädä ruuhkavuosien jalkoihin. Haluan olla entistä parempi kumppani avomiehelleni.

Epäonnistunut: Ollaan kyllä kumpikin yritetty tehdä suhteen eteen töitä ja haettu ammattiapua. Mutta tilanteemme nyt se, että meidän on pakko miettiä olemmeko toisillemme enää ne oikeat. Onneksi voimme saada tämän suhteen apua ammattilaisilta.

Viettää aikaa tyttöjen kanssa niin yhdessä, kuin erikseen. Tytöt ansaitsevat myös kahdenkeskistä aikaa meidän vanhempien kanssa.

Onnistunut: Minulla on hyvä suhde kumpaankin tyttäreeni ja ollaan onnistuttu viettämään aikaa niin yhdessä, kuin erikseen. Olen niin ylpeä ja onnellinen tyttäristäni, jotka ovat ihan mielettömiä pieniä tyyppejä.

Haluan antaa aikaa ystävilleni. Olemme kaikki haastavassa elämäntilanteessa, mutta toivon, että löytäisimme aina silloin tällöin hetkiä keskenämme. Ja näiden hetkien välissä watsap ja muut pikaviestivälineet saavat laulaa.

Onnistunut: Ensimmäiseksi on ollut tärkeää hyväksyä se, että tässä elämäntilanteessa on paletilla niin paljon kaikkea ettei ystäviä pysty näkemään ihan päivittäin. Tämän hyväksyen, olen todella tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Erikaa olen nähnyt paljon podcastin tiimoilta, mutta olen onnistunut näkemään myös muita ystäviäni.

Pidän itsestäni huolta myös ensi vuonna ja jatkan oman hyvinvointini ylläpitämistä.

Onnistunut: Tähän tarvittiin kylläkin pieni romahdus, ennen kuin muistin laittaa myös oman levon etusijalle. Tajusin syksyllä olevani uupunut kuormittavasta elämäntilanteestamme johtuen. Suunta on tämän suhteen paljon parempi. Sen lisäksi olen myös liikkunut enemmän. Hyötyliikuntaa tulee kuitenkin harmittavan vähän, johtuen lähellä sijaitsevasta työpaikasta, mutta uuden kodin myötä tähän tulee onneksi muutos. Haluan hankkia ensi keväänä itselleni pyörän, jotta voi kävelemisen lisäksi taittaa työmatkoja sillä.

Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?

Tuli, somen kautta ja myös uusia työkavereita. En osaa eritellä tätä tämän paremmin, mutta tuli.

Menetitkö ketään läheistäsi?

En onneksi. Työpaikalla asukkaat ovat hieman vaihtuneet, mutta muutoin elämääni on tullut vain lisää ihmisiä.

Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneena vuoden aikana saanut?

Balanssia ja jonkinmoinen ratkaisu tähän parisuhdetilanteeseen, oli se sitten millainen hyvänsä. Haluan tietää riittääkö meidän rakkaus jatkaa yhdessä. Tällä hetkellä se on vakaa tavoite, mutta ensin meidän on saatava kaikki ongelmat selvitettyä.

Muutenkin toivon kokonaisvaltaisempaa onnellisuutta tulevalle vuodelle.

Mikä on suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Jättäydyin pois Kaksplussalta itsenäiseksi bloggaajaksi, kun koin ettei lehden ja oma lukijakuntani enää kohdanneet. Vauvan kasvettua taaperoksi, kaikki vauvajutut jäivät ja lifestyleaiheet lisääntyivät. Olen ollut todella tyytyväinen tähän ratkaisuun. Lisäksi sain hiottua tämän vuoden lopulla blogin ulkoasua miellyttävämmäksi.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Sairastitko tai loukkaannuitko?

Sairastin. Olin tänä syksynä enemmän kipeänä, kuin kukaan meidän perheestä. Lapsetkin ovat olleet tosi terveinä (koputan puuta) koko syksyn. Viimeisimpänä sain inhottavan kausitaudin, jonka vuoksi olin töistä poissa kokonaisen viikon. Sen lisäksi kärsin uupumuksesta, joka tuntuu nyt hieman hellittäneen. Kaikki konfliktit tuntuvat edelleen elämää suuremmilta, mutta muuten olo on suurimmaksi osaksi ihan hyvä.

Mikä oli paras ostoksesi?

Niitä on tänä vuonna kaksi. Ensinnäkin Kastehelmi-maljakko, jonka onnistuin löytämään yli 50% alennuksella ja josta olin haaveillut pidemmän aikaa. Sen lisäksi on meidän olohuoneen matto, jonka hankin vanhan rikkimenneen tilalle.

Kenen käytös pyöristytti sinua eniten?

Tämä tapaus liittyy työhöni. Kun tekee työtä, lähellä ihmisiä, sitä törmää jos jonkinmoiseen persoonaan. Tämä on myös opettanut minulle lisää sosiaalisia taitoja ja vetämään rajan tiettyyn pisteeseen. Ei hoitajan oikeasti tarvitse ihan kaikkea kestää.

Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Asumiseen. Me asumme vuokralla Helsingissä, joten siihen uppoaa pitkä penni. Lisäksi asumme yksityisellä vuokranantajalla, joten vuokramme on kalliimpi kuin kaupungilla. Vuokraan tulee helpotusta ensi vuonna uuden asunnon myötä.

Mistä ihan todella, todella innostuit?

Laadukkaista lastenvaatteista. Alan ymmärtää eron H&M:n ja parempilaatuisten vaatteiden välillä. Edelleen ostan paljon vaatteita ketjuliikkeistä, mutta olen alkanut metseästää merkkivaatteita käytettynä. Edelleen vaatteiden ulkonäkö merkkaa minulle paljon, enkä ole ihan vielä valmis maksamaan yli viittäkymppiä lasten mekosta, mutta ymmärrän eron nyt paremmin. Nyt odottelen innolla Pomp de Luxin uutta mallistoa, joka ilmestyy ensi helmikuussa.

Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta vuodesta?

Löysin tänä vuonna Cheekin musiikin, mikä on melkoinen ihme ihmiselle, joka ei ole juuri välittänyt rapista aikaisemmin. Tämä löytö näkyi hyivin vahvana, myös Spotifyn vuosikoosteessani.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Viime kauteen verrattuna, oletko:

Onnellisempi vai onnettomampi: Fakta taitaa olla se, että olen onnettomampi. Toki vuoteen on mahtunut myös paljon hyvää, mutta kulunut vuosi on ollut myös äärettömän raskas.

Rikkaampi vai köyhempi: Rikkaampi. En paljoa, mutta vähän kuitenkin. Olin viime vuonna vielä äitiyslomalla, joten eroa on.

Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Tähän oli vaikeaa keksiä vastausta. Mutta toivon, että olisin varannut ilmajoogatunnin ja mennyt kokeilemaan sitä. Tämä seikka muuttuu kuitenkin tulevana keväänä, kun ollaan menossa työporukalla kokeilemaan ilmajoogaa.

Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Vähän olisi voinut herkuttelua rajoittaa työpaikan kahvipödässä. Tähän mun on pakko löytää joku balanssi ja ratkaisu. Olen toivoton sokeri- ja leipähiiri. En haluaisi lopettaa kumpaakaan, mutta haluaisin todella löytää balanssin tämän suhteen.

Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Juhannuksena oltiin ihan kotona ja grillattiin, sekä nautittiin. Pidin silloin somelomaa, joten siitä ei ole kummoisia taltiointeja. Tänä jouluna ollaan myös oltu kotona perheen kesken. Oltu vain ja nautittu. Tehty hyvää ruokaa ja leikitty lasten kanssa. Joulukortteja ei olla lähetetty, mutta ollaan soiteltu videopuheluita sukulaisille.

Rakastuitko kauden aikana?

En.

Mikä oli lempi telkkariohjelmasi?

Viimeisin suosikkini on Netflixistä Bonusperhe. Sen lisäksi olen katsonut jonkun verran kuuluisten rikostapahtumien dramatisointeja ja näistä suosikkini oli myöskin Netflixistä, Manhunt: Unabomber. Myös Working moms kolahti.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?

En.

Mikä oli paras lukemasi kirja?

Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, puhuttelevat meillä niin aikuisia, kuin lapsiakin. Suuri suositus tälle.

Mitä halusit ja sait?

Vitriinin olohuoneeseen. Saada, on ehkä väärä sana, sillä maksoin sen rehellisesti omasta pusistani. Mutta olin haaveillut siitä pitkään. Koti tuntuu kyllä enemmän kodilta sen kanssa.

Mitä halusit, mutta et saanut?

Sellaista onnellisuutta, josta unelmoin.

Mikä oli vuoden paras elokuva?

Olen katsonut elokuva TODELLA vähän. Olen keskittynyt enemmän sarjoihin.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Mikä yksittäinen asia oli tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?

Jos parisuhteen ongelmat ratkeaisivat taikaiskusta.

Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Koko ajan ajattomampi ja rennon klassinen. Ilokseni se on mennyt koko ajan myös kestävämpään suntaan. Ostan koko ajan enemmän vaatteita käytettynä ja laadukkaampia myös, mistä olen henkilökohtaisesti ylpeä.

Mikä piti sinut järjissäsi?

Ystävät, työ ja lapset. Ystävien aknssa on puitu jos jonkinlaista ongelmaa. Työ tarjoaa kodille vastapainoa ja aikaa aikuisessa seurassa. Lisäksi töiden ansioista omat ympyrät eivät ole ihan niin pienet, kuin voisivat olla. Lapsien kautta tunnen myös omanlaistaan merkityksellisyyttä elämälleni.

Ketä kaipasit?

Isääni, joka asuu kaukana.

Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Eräs, jonka kanssa meillä on hämmentävä yhteys.

Mikä tia kuka yllätti sinut viime vuonna?

Mieheni.

Big mamas home by Jenni S. Vuosikooste 2019

Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuoden lupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

Kehittyä vaikuttajana ja viedä tätä omaa juttuani eteenpäin. Tämä on minulle intohimo, jossa haluan olla hyvä ja kehittyä.

Löytää jonkinlainen ratkaisu tähän parisuhdetilanteeseen. Oli se sitten yhteinen määränpää tai sitten se surullisempi vaihtoehto.

Tehdä kerran kuussa jotain erityistä tyttöjeni kanssa.

Valmistua lähihoitajaksi.

Lisäksi, minulla on myös tavoite, jota en uskalla vielä täällä kertoa.

Kuvat: Erika Huhta

2 kommenttia

  1. Villa Sasa kirjoitti:

    Kiva oli lukea sun vuodesta �� Saanko udella, muutatteko kaupungille?

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Kiva kuulla. 🙂 Me pysytään edelleen täällä idässä, mutta muutetaan vähän eri asuinalueelle, joka sopii vähän paremmin meille ja meidän tarpeisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.