Hae
Big mamas home

13. luukku: Meidän joulukoti

Nyt olisi aika esitellä meidän joulukoti ja joulusisustus. Olen aika maltillinen joulusisustaja. Meiltä ei löydy punaisia tonttuverhoja tai pöytäliinoja. Minun joululakananikin ovat harmaa ruudulliset flanellilakanat. Kuusen alla majailee muutama huopatonttu lasten toiveesta, mutta siinäpä se oikeastaan tonttujen osalta. Minä ajattelen, että joulun tunnelman voi tuoda kotiin myös pienemmällä.

Isoin tunnelmanluoja on totta kai olohuoneen nurkassa oleva joulukuusi. Tämä kyseinen kestokuusi on kirppislöytö viime vuodelta, johon olen todella tyytyväinen. Kuusi taisi maksaa 5 €. Se ei ole ihan toiveideni mukainen, haaveilen sellaisesta lumihuurrekuusesta, mutta se saa olla meillä vielä toistaiseksi. Vaihdetaan sitten jossain vaiheessa.

Koristeita olen kerännyt nyt jokusen vuoden Sieltä löytyy paljon kimallusta ja hilettä. Sen lisäksi paljon valkoista ja metallinhohtoa, sekä vaaleita neutraaleja värejä. Sitten on lasten koristeet, jotka ovat aika leikkisiä. On huovasta tehty ballerinahiiri, glitteryksisarvinen, vaaleanpunaiset macaronssit, pinkin strassein koristeltu eiffeltorni, sekä glitter leopardi-pallo. Veikkaan, että vaikka lasten koristeet eivät ehkä ole ihan sitä omaa tyyliäni, niitä tulen kaipaamaan aikanaan eniten, kun lapset muuttavat pois kotoa ja vievät omat kokoelmat mennessään.

Varsinaisen joulukuusen lisäksi meillä on noita Sostrene Grenestä löytyneitä pahvikuusia, joita rakastan. Ne ovat ihan yksiä suosikeistani. Näiden kuusien lisäksi kaivan joka vuosi esiin esikoiseni askarteleman käpykuusen. Se on ensimmäisiä hänen tekemiään joulukoristeita ja sitä minä vaalin ihan todella.

Kuten näkyy, varsinaisia joulukoristeita meillä ei ole ihan hirveästi kuusen lisäksi, mikä on meille täysin okei. Tämäkin riittää paremmin kuin hyvin. Näidän lisäksi tuon sitä tunnelmaa joulukukilla. Rakastan oikeastaan kaikkia joulukukkia. Tänä vuonna kannoin kotiin myös hyvin hennon oranssin sävyisen joulutähden. Ritarinkukkia meillä on ollut leikkokukkina jo marraskuusta asti ja nyt kotona kukkivat viimein myös hyasintit.

Tällainen on meidän joulukoti. Maltillinen, mutta kuitenkin jouluinen. Millaisia koristeita teillä on jouluna?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

11. luukku: Jouluinen kinuskijuustokakku

10. luukku: Miten meillä puhutaan joulupukista

9. luukku: Joululahjaideoita aikuisille

8. luukku: Meidän joulunajan perinteet

7. luukku: Glögisiirappi – Helppo tapa tehdä glögi itse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *