Hunajainen jasmiinirisiipuuro
Meillä on tytöt olleet kipeinä nyt joitain päiviä, kuten aiemmin kerroin. Tein tytöille eilen lounaaksi jasmiiniriisipuuroa reseptillä, joka on pyörinyt pitkään puhelimeni muistiossa. Olen surkea keittämään oikeaa riisipuuroa. Siksi Kokkikartanon riisipuuron löytäminen on ollut todellinen taivaan lahja joulun alla. Mutta tämä on nopeampi ja onnistuu jopa minulta.
Hunajainen jasmiiniriisipuuro
3:lle
Voita (tai valmistetta, jota itse käytät paistamiseen)
n. 1 l maitoa
3 dl jasmiiniriisiä
3 rkl hunajaa
n. 1 rkl kanelia
1 tl suolaa
Sulata voinokare kattilassa ja kuullota jasminriisiä hetki voissa. Lisää kattilaan osa maidosta, noin 3 dl. Säädä levy keskilämmölle ja sekoitta seosta, kunnes maito kiehuu. Lisää hunaja, kaneli ja suola.
Sekoittele puuroa rauhassa, jotta se ei pala pohjaan. Lisää maitoa kattilaan pienissä annoksissa sitä mukaan, kun se imeytyy riisiin.
Keitä kunnes riisit ovat pehmeitä ja maito on imeytynyt riisiin. Rakenne saa jäädä hieman löysäksi. Nosta pois liedeltä ja anna jäädä muhimaan kannen alle hetkeksi. Kata sillä välin vaikka pöytä.
Puuron kaveriksi sopivat esimerkiksi maito, mustikat, kookoshiutaleet…