Hae
Big mamas home

Meidän kodin sisustussuunnitelmat

Meidän koti on ihan rehellisesti tällä hetkellä täysi kaaos. Tai ei koko koti, makuuhuoneet vain. En kuitenkaan varsinaisesti nauti tästä kaaoksesta. Onneksi tämä on väliaikaista. Koska haaveilen vahvasti valmiista lopputuloksesta, halusin jakaa meidän sisustussuunnitelmat teidän kanssanne. Aikanaan jaan myös valmiit lopputulokset. Kunhan sinne asti vain päästään.

Syksyllä tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun muutettiin tähän. Mikä tuntuu ihan uskomattomalta. Aika kuluu todella nopeasti. Kolmessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja nyt ollaankin mietitty joitain muutoksia joita voitaisiin tehdä tähän kotiin. Lastenhuone on ollut työnalla jo hetken aikaa. Tarkoitus olisi muuttaa siitä pikkuhiljaa koululaisten huone, sillä isommat eivät ole enää pikkulapsia. Sen lisäksi, makuuhuoneeseen pitää tehdä tilaa uudelle tulokkaalle. Emme ole ihan heti muuttamassa pois tästä kodista, joten näillä huoneilla ja neliöille mennään toistaiseksi.

Kaappien siivous ja järjestäminen

Uskon vakaasti siihen, että kodin sisustaminen ja uudistaminen lähtee liikkeelle ennen kaikkea siivoamisesta, järjestämisestä ja karsimisesta. Meidän on tarkoitus käydä kaikki kaapit läpi ja raivata pois kaikki tarpeeton, jota on vain säästetty kaapeissa. Koska sitäkin tavaraa löytyy. Olemme käyneet puolison kanssa keskusteluja muun muassa siitä, että pelkän tavaran vuoksi ei kannata esimerkiksi muuttaa isompaan. Jos tuntuu, että loppuu tila ja me ei mahduta tänne, niin ensimmäisenä käydään läpi kaapit.

Minä olen asunut tässä kodissa kohta kolme vuotta, joten on ehkä korkea aikakin käydä läpi sitä tavaraa, mikä tänne on kertynyt. Tein todella radikaalin raivaamisen silloin, kun tähän kotiin muutettiin. Luovuin kaikesta turhasta ja nyt olisi hyvä hetki tehdä sama temppu, vaikka emme olekaan muuttamassa.

Tätä on itseasiassa aloitettu, kun kävin läpi makuuhuoneiden lipastot samalla, kun toinen niistä lähtee uuteen kotiin.

Kerrossänky lastenhuoneeseen

Lastenhuoneeseen on viimein tulossa kerrossänky. Se itseasiassa odottaa kokoamistaan. Ajattelin ihan alunperin, että meille ei kerrossänkyjä tule. Omaa sisustussilmää miellytti enemmän ajatus kahdesta samanlaisesta sängystä. Mutta lopulta totesin tilan puolelta näppärimmäksi sen kerrossängyn. Lisäksi nuorempi lapsi on aivan innoissaan siitä, että voimme suunnitella hänelle alasänkyyn oman majan ja pesän, jonne hän voi piiloutua.

Olen pinnaillut Pinterestin Kid’s room -tauluun kaikenlaisia ideoita sängyn tuunaamiseen ja huoneen sisustamiseen. Katsotaan mitä kaikkea saadaan lopulta toteutettua.

 

Matot makuuhuoneisiin

Ollaan eletty aika vähillä matoilla, mikä ei ole varsinaisesti haitannut. Tuntuu helpommalta imuroida, kun ei ole niin paljon mattoja. Mutta haluaisin viimein löytää matot makuuhuoneisiin pehmentämään niiden tunnelmaa.

Haluaisin huoneeseen maton, joka peittäisi suurimman osan lattian pinta-alasta. Se saisi olla pehmeä, ehkä nukkamatto. Ja sen lisäksi olisi mahtavaa, jos vaalealla pohjalla olisi jonkinlaisia värikkäitä kuvioita. Minulla on matosta selkeä visio. Nyt pitäisi enää löytää tällainen visiotani vastaava matto. Mikä tuntuu olevan helpommin sanottu kuin tehty.

Meidän makuuhuoneen matto saisi olla ihan vain vaalea. Jopa yksivärinen tai sitten sellainen saman henkinen kuin olohuoneessa on.

Lipaston maalaus

Meidän makuuhuoneessa oleva musta lipasto saa siirtyä lastenhuoneeseen. Sinne menee lastenvaatteita ja leluja aika kivasti. Mietin kuitenkin, että musta on värinä ehkä vähän hallitseva lastenhuoneessa, joten sen voisi maalata. Lapset voisivat osallistua maalin värivalintaan. Sävy voisi olla joku ihana pastellinen ja maali voisi olla kalkkimaalia. Tämä ajatus kuitenkin hautoo vielä.

 

Työpöytä lastenhuoneeseen

Kunhan lastenhuoneesta saadaan turhat kalusteet pois, niin sinne etsitään joku kiva kirjoituspöytä koululaisille. Kahta pöytää huoneeseen ei välttämättä mahdu, joten he saattavat joutua jakamaan pöydän. Tämän kuitenkin näkee sitten paremmin, kun turhat kalusteet on saatu pois. Tällä tavalla meidän ruokapöytä ei ehkä olisi aina hautautuneena piirustuksiin ja askarteluihin.

Makuuhuoneen verhot

Yksi makuuhuoneen ikuisuusprojekteista on verhot. En ole varsinaisesti koskaan pitänyt noista raidallisista verhoista, mutta ne ovat ajaneet asiansa ja ovat sen vuoksi saaneet olla paikoillaan. Haluaisin kuitenkin makuuhuoneeseen vaaleat, yksiväriset pimennysverhot. Makuuhuoneessa on myös kaksi verhokiskoa, joten olalan palloteltu myös ajatusta kaksista verhoista hotellien tyyliin. Niin, että päällä olisi pimennysverhot ja alla jotkut harsomaisen ohuet verhot. Tämä tyyli kiehtoo erityisesti minua.

 

Isompi lipasto makuuhuoneeseen

Makuuhuoneeseen on hakusessa myös isompi lipasto. Yritetään löytää sellainen käytettynä Tori.fi:stä. Kriteereinä on valkoinen, jossa on mielellään neljä laatikkoa. Minulla on itseasiassa tietty mallikin mielessä, mutta tästä olen valmis tinkimään, jos löytyy joku vastaavanlainen ja hyvässä kunnossa oleva. Lipastoon tulisi sitten vauvan vaatteita, sekä meidän aikuisten alusvaatteita ja vähän muuta tavaraa.

Vauvalle hoitonurkkaus makuuhuoneeseen

Vauva tulee asumaan meidän aikuisten kanssa makkarissa aluksi. Vauva saa huoneeseen sängyn, sekä hoitonurkkauksen. Hankitaan meille Ikean hoitopöytä ja lipastoon tulee tilaa myös vauvan tarvikkeille. Hoitopöytää etsitään myös käytettynä. Ensisänky tulee meille mitä todennäköisimmin käytettynä eräältä ystävältä.

 

Olohuoneessa pieni kalusteiden uudelleen järjestys

Suunnittelin tuossa yhtenä päivänä olohuoneessa pientä kalusteiden uudelleen järjestelyä ja pyörittelyä. Kaikki lähti oikeastaan siitä, että haluan saada meidän nojatuolin lähemmäs sohvaa. Nyt minulla on visio, mutta tarvitsen puolison apua varsinaiseen pyörittelyyn. Joku vapaapäivä laitetaan meidän olohuone uuteen järjestykseen.

Uusi sohvapöytä

Uusi sohvapöytä on kummitellut mielessäni jo edellisestä kodista asti. Pidän valtavasti meidän vahnhasta pöydästä, jonka vuoksi en ole sitten halunnut tehdä tämän asian eteen enempää. Mutta haluaisin sohvapöydän, joka sopisi ehkä vähän paremmin tällaisen divaanisohvan malliin. Tällä kertaa mahdollisesti jopa pyöreän ja vähän korkeamman. En ole vain löytänyt vielä sellaista, joka vastaisi ihan omia visioitani. Mutta en luovuta. Se oikea tulee kyllä vastaan.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Olohuoneen second hand nojatuoli

Millaista sisältöä te olette toivoneet?

13. luukku: Meidän joulukoti

Eteisen liinavaatekaappi

Sisustuskelat rullaavat eteisessä

2 kommenttia

  1. Stao kirjoitti:

    Makuuhuoneeseen suosittelen ehdottomasti mattoa koossa 300X200cm osittain sängyn alle laitettuna. Teetätin meidän makuuhuoneeseen Euronkankaassa mittojen mukaan yhden todella ison pienennysverhon, joka on lattiasta kattoon ja koko ikkunaseinän levyinen. Verhoa liikutellaan kiskoa pitkin sellaisella kepillä. Verho on upea sivuun työnnettynä, koska kankaan leveys on lähes 6 metriä eli verho on todella runsas. Näillä kahdella elementillä sai todellista hotellifiilistä omaan makuuhuoneeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *