Hae
Big mamas home

Vauva 5 kk

Vauva täytti joulun tienoilla viisi kuukautta. Havahduin taas siihen, miten nopeasti hän kasvaakaan. Meidän vauvavuosi on ihan kohta puolessa välissä. Se on aivan häkellyttävää, miten nopeasti nämä pienet ihmiset kasvavat ja oppivat uusia taitoja. Siis ihan vasta hän oli sellainen pieni vastasyntynyt rimpula, joka nukkui sylissä. Nyt hän on kontaktia hakeva ja liikkuvainen pieni tyyppi.

Samalla tajusin sitä, että oma vanhempainraha kauteni lähenee koko ajan loppuaan. Mutta tällä kertaa meillä on mahdollista pitää vauva kotona pidempään kuin sen kymmenen kuukautta. Olen itkenyt onnesta tämän vuoksi. Isommat pärjäsivät kyllä hyvin perhepäivähoidossa alle vuoden ikäisenä, mutta olen onnellinen kun nuorinta ei tarvitse ihan vielä laittaa päivähoitoon.

Vauva 5 kk ikäisenä

  • Painaa 6960 kiloa ja pituutta on 65,7 senttiä. Pituuskasvussa on suvantovaihe, mikä on kuulemma yleistä rintaruokituilla lapsille.
  • Käyttää 62-74 senttisiä vaatteita.
  • Nukkumiseen liittyy edelleen paljon heräilyjä. Toivon, että kiinteät tuovat tähän rauhaa.
  • Hän liikkuu paljon! Pyörii ja kääntyilee joka suuntaan, pyörii oman akselinsa ympäri ja kitkuttelee eteenpäin, sekä peruuttaa vähän. Siitä se lähtee.
  • On äärimmäisen kiinnostunut ruuasta ja syömisestä. Tuijottaa muiden ruokia ja yrittää napata niitä itselleen.
  • Istuu tuettuna selkä suorassa ja treenaa vatsalihaksiaan.
  • Pärjää jo todella hyvin iskänkin kanssa ja on jopa nukahtanut isän viereen kun ennen se ei tullut kuuloonkaan.

Käytiin kuukauden aikana hakemassa Mamalempeen Miialta apuja vatsallaan oloon, joka tuntui vauvasta epämiellyttävältä. Hoitokerran jälkeen vauva viihtyi heti paremmin vatsallaan ja alkoi treenata liikkumista. Tuntuu ihan uskomattomalta, kuinka paljon vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta on apua. Miia on ollut ihan mieletön tuki tämän nuorimmaisen vauva-aikana. Voin edelleen suositella hänen palveluaan todella lämpimästi.

Itseäni huvittaa erityisesti vaatteiden kokoskaala. Isompien ollessa pieniä, olin todella tarkka siitä, että käytössä oli vain yhden koon vaatteet. Nyt vaatteet otetaan käyttöön heti, kun ne eivät putoa päältä ja niitä käytetään niin pitkään kuin mahdollista. Ja hyvin pärjätään. Samoin minua huvittaa edelleen se, miten 26 vuotiaana tuoreena äitinä uhosin, että en todellakaan lähde vauvojen merkkivaatehömpötykseen mukaan. Nykyään erityisesti vauvalla vaatteet ovat isoksi osaksi kotimaisilta merkeiltä ja käytettynä ostettuja. Tunnen tästä todella isoa tyytyväisyyttä. Paljon ollaan tultu tässäkin eteenpäin isompien vauva-ajasta. Lisäksi tämä on minusta tärkeä esimerkki siitä, että ajatukset ja mielipiteet muuttuvat ajan kanssa, kun tietoa tulee lisää.

Vauva ja ruoka

Vauva on ollut nyt jonkin aikaa todella kiinnostunut ruuasta. Hän on katsonut tiiviisti muiden syömistä ja on yrittänyt napata kiinni kupeista, lautasista ja haarukoista. Selkeästi valmiudet syömiseen ovat kehittyneet merkittävästi. Otettiinkin tämä puheeksi neuvolassa. Oma tavoitteeni on ollut täysimettää puolivuotiaaksi asti, mutta haluaisin todella kuunnella vauvaa ja hänen valmiuksiaan. Koska pituuskasvu oli tasaantunut, niin saatiin lupa aloittaa maistelut vauvan kanssa, mikä tuntuu hyvältä. Maito on pienen pääravinto kuitenkin edelleen.

Vauva-arki on just nyt ihanaa. Meillä on kaikki todella hyvässä balanssissa ja tunnetaan hyvin meidän vauva, sekä hänen rutiininsa. Tuntuu samaan aikaan ihanalta ja haikealta, kun vauva kasvaa. Sitä samaan aikaan odottaa hänen uusia kehitysvaiheitaan ja muistelee sitä pientä vastasyntynyttä, joka me kannettiin kotiin sairaalasta.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Vauva 4 kk

Mikä auttaa jaksamaan vauva-arkea

Vauva 3 kk – Mikä nauraa niin kuin aurinko, mikä itkee niin kuin kuu

Vauvan ristiäiset ja kastejuhla

Ristiäiset lähestyy

Yksi kommentti

  1. Anne kirjoitti:

    Moikka!

    Kiva, että on vielä vaikuttajia ketkä kirjoittavat aktiivisesti blogia. Joskus on mukavampaa pysähtyä blogin äärelle kuin selata IG:tä puhelimesta.

    En ole kovin kauaa seurannut blogiasi, joten voi olla että olet tästä jo aiemmin kirjoittanut. Vanhempainvapaa-asiaan liittyen olisi kiva kuulla, miten teidän perheessä meinataan vapaat jakaa/järjestää mikäli haluat tästä tarkemmin kertoa? 🙂

    Mukavaa alkanutta vuotta koko perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *