Hae
Big mamas home

Kivinokan ranta – Retkellä lasten kanssa

Tehtiin vapaapäivinä lasten kanssa retki Helsingin Kivinokkaan, joka oli itselle ihan vierasta aluetta. Paljon oli siitä kyllä kuullut pelkkää hyvää. Niinpä lähdettiin minien kanssa kävelemään. Ja meille tuttuun tapaan, retkievääksi valikoitui tälläkin kertaa pulla tai tällä kertaa munkki. Syötiin hyvin ennen retkeä, joten sen isompia eväitä ei tarvittu. Lapseni tulevat todennäköisesit muistamaan retket aina sen perusteella, mikä pulla kullakin reissulla on syöty. Kivinokalla syötiin siis munkkia.

Kivinokan ranta - Big mamas home by Jenni

Retkeily on meidän tapa liikkua ja viettää aikaa yhdessä

Me tykätään retkeillä tyttöjen kanssa ja ollaan tehty sitä kuluneena vuonna melko usein ja se on aina yhtä kivaa. Tälle keväälle on suunnitteilla ainakin retki Vanhankaupungin koskelle, Lammassaareen ja sitten pitäisi tehdä vielä keväinen kukkakierros. Tällä hetkellä me kuljetaan vielä kuopuksen kanssa rattailla, vaikka hän jaksaakin kävellä jo pitkiäkin matkoja. Ehkä ensi kesän retket tehdään jo ilman rattaita.

Nämä retket on ehdottomasti meille sellainen oma ja hyvä tapa viettää aikaa yhdessä ja liikkua. Haluan opettaa tyttöjä arvostamaan luontoa, kuten minä sitä rakastan. Toivon, että tytötkin lähtisivät etsimään voimaa, lohtua ja energiaa luonnosta. Minä aion ehdottomasti elvyttää taas omat luontoaamupalaretkeni nyt, kun kevät on taas edennyt. Joku vapaa aamu, vien tytöt aamupalalle tuonne läheiselle rannalle.

Kivinokan ranta - Big mamas home by Jenni

Kivinokka

Me käveltiin Kivinokalle Kulosaaren kautta ja takaisin tultiin Herttoniemen kautta. Tytöt ihastelivat siirtolapuutarhan pieniä mökkejä ja minä haaveilin, että joskus olisi ihanaa hankkia oma pikkumökki Kivinokasta. Ja kun sanon joskus, niin todella tarkoitan joskus hamassa tulevaisuudessa. Minun tulevina vuosinani on tiedossa paljon opiskelua, joten keskityn nyt siihen.

Koska alue ei ollut yhtään tuttu, niin jouduttiin pari kertaa kääntymään toiseen suuntaan, mutta löydettiin lopulta tiemme Kivinokan rantaan. Nähtiin matkalla myös peuroja. Ja minun kumpikin lapseni huusi ne nähdessään; “Poroja.” Siinä me sitten keskusteltiin, että mitä eroa on peuroilla ja poroilla.

Kivinokka - Retkikohde Helsingissä - Big mamas home Jenni Retkellä - Big mamas home by Jenni

Kivinokan ranta oli todella kiva. Tykkäsin kontrastista, että oltiin lähellä luontoa ja samalla vastarannalla näkyy Kalasataman korkeat tornit. Löydettiin kalliolta sopiva paikka munkkien syöntiin ja nautittiin siinä auringosta. Elämä tuntui siinä hetkessä aivan ihanalta. Tytöt kävelivät kallioilta ja kävivät kokeilemassa vettä käsillä. Ilma oli juuri sopiva. Aurinko lämmitti, mutta aavistuksen viileä tuuli piti huolen siitä ettei ollut liian kuumaa takit päällä.

Munkkien jälkeen lähdettiin kävelemään takaisin ja nähtiin matkalla lisää peuroja. Ja edelleen ne olivat tyttöjen mielestä poroja. Onneksi biologia ei ole tulevaisuudessa täysin minun vastuullani, kun tämä tuntuu menevän vielä aavistuksen heikosti.

Kivinokka - Retkikohde Helsingissä - Big mamas home by Jenni

Kivinokka on kiva kohde lasten kanssa retkille. Suosittelen lämpimästi. Mekin palataan varmasti tutkimaan sitä vielä uudestaan. Nyt me käveltiin vasta rantaan ja takaisin. Googlasin vähän, niin meillä jäi vielä vaikka mitä näkemättä, joten se on hyvä syy palata uudelle retkelle.

Tänään minä valmistaudun uuteen iltavuoroon sairaalassa. Hieman ahdistaa se, että viime viikko meni aivan penkin alle sairastumisien vuoksi, mutta onneksi minulla on todella hyvät ohjaajat ja sain ottaa jo vähän vetovastuuta viimeisessä vuorossa. Kyllä se siitä. Onneksi näyttöön on vielä hetki aikaa.

-Jenni.

 

Lue myös

Kesän viimein veneretki

Ajatuksia retkeilystä

Tunnelmia veneretkeltä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.