Hae
Big mamas home

Mekko ja brunssi – Pluskokoisia lainavaatteita sovittamassa

Reilu viikko sitten päädyin hieman sattumalta malliksi vähän erilaiseen tilaisuuteen. Olin vain vähän aikaisemmin ottanut Instagramissa seurantaan Henria Kotamäen. Hän on vauva- ja perhevalokuvaaja. Mutta se minkä vuoksi minä päädyin Henriaa seuraamaan oli se, että hän esitteli Instagramissa studionsa lainavaatteita, jotka ovat pluskokoisia. Nykyään taitaa olla aika yleistä, että tietyn tyyppisillä valokuvaajilla on saatavilla lainavaatteita, jotka ovat toinen toistaan kauniimpia, mutta nämä harvoin menevät pluskokoisille. Olen itsekin katsellut kuvaajien vaate-esittelyitä ja miettinyt, kunpa vaatteita saisi lainata myös pluskoossa. Tämä on myös yksi syy sille, miksi minun ei tule hyödynnettyä vaatevuokraamoita.

Pluskokoiset saavat usein kärsiä marginaaliin joutumisesta. Edes vaatekaupoissa ei löydy vaatteita sovitettavaksi asti, vaan ne täytyy tilata ja sitoa rahaa kiinni sovitusprosessiin. Mikä on naurettavaa.

Vajaassa 11 tunnissa kameran eteen

Henria järjesti mekko ja brunssi kuvauspäivän studiollaan, jonka satuin huomaamaan edellisenä iltana. Vastasin storyyn ja toivotin ihanaa kuvauspäivää. Hetkeä myöhemmin sain viestin, että yksi malleista oli joutunut perumaan ja Henria kysyi pääsisinkö minä mukaan. Suostuin mukaan juttuun alle yhdentoista tunnin varoitusajalla. Juoksin sitä ennen siinä reilusti kymmenen jälkeen illalla suihkuun pesemään hiuksia.  Sen seurauksena sain yhden kivoimmista ja voimaannuttavimmista päivistä, jonka olen kokenut.

Aamussa oli hieman mutkia matkassa, kun tapahtuman meikkaaja joutui peruuttamaan. Onneksi meillä kaikilla pysyi meikkisudit ja kihartimet käsissä, jolloin kuvauksia ei tarvinnut perua. Studiolle kokoontui joukko upeita naisia. Olo tuntui heti kodikkaalta ja turvalliselta heidän kanssaan. Vaikka olen introvertti, tässä porukassa minäkin pääsin ulos kuorestani todella nopeasti.

Kuvien mekko: JessaKae 4XL – Lainattavissa By Henrialta

Kuvauspäivän tarkoituksena oli fiilistellä ja esitellä Henrian pluskoon lainamekkoja ja saada hänelle materiaalia someen. Puhuttiin siitä, millaista on olla pluskokoinen ja ennen kaikkea valokuvapalvelujen vinkkelistä. Sopivan kokoiset lainavaatteet ovat vain osa ongelmaa. Toinen, aika iso osa sitä on, että valokuvaajien portfoliosta puuttuu representaatio. Tällä hetkellä mieleen ei tule oikeasti yhtään kuvaajaa, jonka portfoliossa näkyisi pluskokoiset. Ja kun on saanut kuulla vuosia olevansa vääränlainen, sitä ajattelee helposti, että esimerkiksi tällaiset palvelut eivät kuulu itselle. Mikä on todella surullista.

LAinavaatteissa Valinnanvaraa

Päivä oli mieletön ja loppui aivan liian aikaisin. Fiilis oli koko ajan hyvä. Tanssimme, kuuntelimme musiikkia ja esittelimme mekkoja kameran edessä. Muiden hyvä fiilis vain nostatti omaa hyvää fiilistä. Päällimmäinen fiilis oli, että koska tämä voidaan tehdä uudestaan. Ensinnäkin se fiilis, kun tarjolla oli vaatteita, jotka sopivat tai olivat liian isoja, oli uskomaton. Meillä oli oikeasti valinnanvaraa. Sovitin neljää tai viittä mekkoa, eivätkä ne olleet liian pieniä.

Isoimman yllätyksen tarjosi Hazel & Folk merkin mekko, joka oli one size. Meistä jokainen taisi suhtautua tähän vähintäänkin skeptisesti. Pluskokoisena one size ei todellakaan ole sitä, mitä lupaa. Tämä mekko oli poikkeus. Se mahtui minulle ja olisi mahtunut minua isommalle, sekä pienemmälle ihmiselle. Se oli uskomatonta. Rakastuin tähän kyseiseen mekkoon niin, että todennäköisesti ostan sellaisen myös itselleni.

Kuvien mekko: Hazel  & Folk one size – Lainattavissa By Henrialta

Olen todella kiitollinen Henrialle, että sain kutsun. Sain näistä tapaamisista voimaa ja energiaa pitkälle tulevaisuuteen. Kiitos Henria. Kiitos Ilona, Satu, Juulia, Tuulia, Tiina ja Ronja. Toivottavasti tavataan vielä!

Yllä olevan kuvan kaikki mekot ovat lainattavissa kuvauksiin! Henrialta kannattaa myös ehdottomasti varata aika kuvattavaksi. Hän on ihana ja lämmin tyyppi, joka saa sinut varmasti tuntemaan olosi hyväksi kameran edessä.

-Jenni

 

KUVAT: By Henria

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Tämä vai tuo?

Meidän hiihtoloma pähkinän kuoressa

Elämä kolmen lapsen kanssa

Helmikuun hyvinvointitavoitteita

Viime aikojen arkisia kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *